micialek1 06.07.2007 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 DZIALKA 1.5 HA LESNA ALE OBOK SA DOMY , JEST DOSTEP DO DROGI , PRADU . DODAM ZE NIE ZAMIERZAM WYCIAC TEGO LASU W PIEN , ALE TYLKO TYLE ILE TRZEBA 10-20 DRZEW . PROSZE O PODPOWIEDZ JAK ZALATWIC ZGODE NA TAKA BUDOWE . BYLEM JUZ W GMINIE ALE ZLE CHYBA ZACZOLEM BO ZAPYTALEM SIE O PRZEKSZTALCENIE TEJ DZIALKI NA BUDOWLANA A Z TYM JEST PODOBNO DUZY PROBLEM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edytkazet 06.07.2007 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 musisz przede wszystkim sprawdzic w gminie jakie ma ta dzialka przeznaczenie w planie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micialek1 06.07.2007 17:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 sprawdzalemdzialka lesna a wujt powiedzial mi ze musze przeksztalcic ta dzialke na wlasny koszt i we wlasnym zakresie bo gmina nie ma kasy na nowe planyale to kosztuje NO I TRWA i nie wiadomo jaki bedzie skutek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edytkazet 07.07.2007 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2007 to chyba łatwiej poszukac innej działki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micialek1 24.07.2007 16:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2007 podciągam do góry i ponawiam pytanie , jakim sposobem na działce lesnej postawic dom , a może łatwiej bedzie postawic "domek letniskowy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusia2006 24.07.2007 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2007 a słyszałeś jak ostatnio ten jak mu tam chciał na 40 ha gruntów rolnych koło Mrągowa umożliwić budowę? rolnych czy leśnych wszystko jedno, tylko on ci powie jak to zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JANINKI-AMORKI82 25.07.2007 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 pół żartem pół serio - rozwiązanie jest proste - jedziesz do mojej gminy i tam na pewno skorumpowany urzędas ci pozwoli za odpowiednią opłatą (przy mnie załatwiał właśnie ludziom możliwość budowy domu na działce leśnej - bez żadnych problemów - wszystko kwestia kasy u niego). a tak na serio to chyba trzeba czekać na zmianę MPZP, żeby bez większych kosztów przekształcić działkę - ale to trwa długo (latami zdaje się).a może na zasadzie siedliska i sąsiedztwa by się dało? (działka ma powyżej 1,01 ha).Nie powiem ci konkretnie bo sama nie bardzo wiem - takie tylko przypuszczenia napisałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andorka 25.07.2007 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 Ja też mam podobną sytuację, tylko działka jest o połowę mniejsza.W gminie dowiedziałam się, że wymaga to zmiany planu zagospodarowania przestrzennego. I podobnie jak Ty musiałabym ponieść wszystkie koszty z tym związane, bo gmina ma nowo ustalony plan, którego narazie tzn.ok 5 lat nie ma zamiaru zmieniać.Miła Pani poinformowała mnie, że można spróbować jako zabudowa zagrodowa lub złożyć wniosek o przekształcenie w działkę budowlaną i czekać.W moim przypadku pierwsza opcja nie wchodzi w grę, bo działka nie ma powyżej 1 ha.Napisaliśmy z mężem wniosek o zmianę przeznaczenia działki na budowlaną i czekamy. Dostaliśmy z gminy pisemko, że nasz wniosek został przyjęty, tzn. zarejestrowany w kolejce i czeka na rozpatrzenie. Z tego co wiem, żeby postawić domek letniskowy to też trzeba mieć pozwolenie na budowę (bez pozwolenia można chyba tylko domek 10m2, chyba - dawniej było 35m2), a żeby takowe uzyskać muszą być podobne domki w okolicy. Był kiedyś na ten temat artykuł w Muratorze. Czasem w gminie można trafić na miłego urzędnika, który podpowie, co zrobić w takiej sytuacji. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micialek1 26.07.2007 19:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 dzieki za wypowiedzi ale liczyłem na konkrety ( Andorka trzymam za Ciebie kciuki żeby Ci sie udało) A TAK NA SERJO Ogarnia mnie niesamowita flustracja ,złosc , i ku....ca . JAK TO MOŻLIWE ŻEBYM NA MOJEJ PRYWATNEJ DZIAŁCE NIE MÓGŁ ROBIŚ CO MI SIE CHCE ( w ramach rozsądku oczywiscie ) co z tego że to działka lesna - ale moja i mam tam ochote mieszkać , i tekst urzednika " niech pan rozejrzy sie za inną działką " doprowadza mnie do szalenstwa . TO JEST MOJA WŁASNOŚĆ i co mam patrzec jak rosną krzaki a mieszkać pod mostem MUSI BYC JAKIS SPOSÓB abym mógł tam sie pobudowac a jesli nie to h.. z takim prawem rozumiem gdyby to był rezerwat park jakis ale to zwykłe sosny na wsi . ostatnio ktoś mi wyciąl pare sosenek zgłosiłem na policje i do lesnika a le co z tego wszyscy z okolicy tna sobie drzewo na opał ale własciciel sie nie pobuduje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiel8 02.08.2007 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2007 podnoszę do góry ,bo też mnie bardzo interesuje ten temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 02.08.2007 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2007 Jak ktoś kupił ser, to nie ma pretensji, ze nie "wyjdzie" z tego kotlet schabowy - taka jest prawda.Kupuja działke "leśna" należało sie liczyc z tym, ze taka funkcja moze pozostac na stałe. Gdyby była budowlana, to kosztowała by duzo wiecej.Ogólnie rzecz ujmujac, to tylko działki budowlane przeznaczone sa pod zabudowę, kazda inna moze byc warunkowo przekształcona w budowlana, ale nie jest to proste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rumbert 02.08.2007 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2007 CześćJa załatwiłem zmianę i jetem w trakcie budowy.Opisywałem mój sposób na forum. poszukaj postów Rumbert.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micialek1 11.08.2007 17:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2007 e siwy ten " ser" dostałem od ojca darowizną a on od swojego a on od swojego mój pra pra dziadek postawił tam kapliczke która stoi do dzis mam sentyment do tego miejsca i nie chce kupowac innej działki zalezy mi na tej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 12.08.2007 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2007 Toć, to wyjątek . Ale tez może dlatego ta ziemia jest jeszcze w rekach rodziny. Niemniej - POWODZENIA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micialek1 14.08.2007 20:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 w piątek jestem umówiony na rozmowe z wójtem , moze bedzie miał mnie dosc i dla swojego swietego spokoju da mi to pozwolenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts