Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do "Marzenie o D07-Dziennik SylviaW"

Recommended Posts

http://bransoletka.blox.pl/resource/szampan.jpg

Przepis na Dobry Rok : (autor - Miłka)

Bierzemy 12 miesięcy

oczyszczamy je dokładnie

z goryczy, chciwości, małostkowości i lęku,

po czym rozkładamy każdy miesiąc

na 30 lub 31 części tak, aby zapasu

wystarczyło dokładnie na cały rok.

Każdy dzień przyrządzamy osobno

z jednego kawałka pracy

i dwóch kawałków pogody i humoru.

Do tego dodajemy trzy duże łyżki

nagromadzonego optymizmu,

łyżeczkę tolerancji, pół kwaterki marzeń,

ziarenko ironii i odrobinę taktu.

Następnie całą masę polewamy dokładnie

dużą ilością miłości. Gotową potrawę

przyozdabiamy bukietem uprzejmości

i podajemy codziennie z radością

i filiżanką dobrej, orzeźwiającej herbaty.

Życzę pięknego 2008 roku

• Odpowiedzi 222
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 1 month później...

O kurcze! Sylwia! Strasznego chyba masz pecha... :( Może chociaz minimalie uchylisz rąbka tajemnicy... :oops: Może jakoś pomożemy Ci... :roll:

PS

Powiem szczerze, że poprzedni avatarek bardziej podobał mi się. Może dlatego, że był bardziej tajemniczy... :wink:

Słoneczka moje :)

to nie fatum, to separacja 8)

ale nie z powodu problemów z działkami, one są jedynie rezultatem. Oceniam, że tak miało być, nie ma co walczyć z przeznaczeniem

a avatarek zmienił się wraz z nastrojem ...

w sprawie pomocy to potrzebuję wynająć mieszkanie 2 lub 3 pokoje, nachętniej na pradze :)

dziękuję i pozdrawiam

ps. Dominiko też się odmieniłaś :)

Dzięki Krzysztof :)

już się nie mogę doczekać jak się rozsmakuję 8)

muszę sobie chyba co nieco przypomnieć :lol:

Na razie oglądam mieszkania, to chyba jakaś złośliwość losu, bo zawsze byłam przeciwna kupowaniu mieszkania, a teraz wyliczyłam, że nie opłaca mi się wynajmować (kto to słyszał, żeby płacić tyle pieniędzy komuś do kieszeni :roll: )... po co ja się uczyłam matematyki :roll:

działam na dwóch frontach - szukam czegoś do wynajęcia na już i w międzyczasie do kupna za chwilę.

Tylko nie kupuj niczego z wielkiej płyty! To ma spaść w najbliższym czasie... :roll:

A wynajem? W końcu skoro 1mkw mieszkania tyle kosztuje to normalne, że wynajęcie tez musi kosztować... :roll:

Matematyka? Toż to królowa nauk! Wszędzie jest przydatna.

Oby w rozsmakowaniu nie przeszkadzały Ci za bardzo dzieci... :oops:

Wiem, że mają spaść, może nawet powinniśmy używać słowa rozpaść :wink: , ale wczoraj oglądałam coś takiego, blisko mnie czyli blisko szkoły dzieci i poniżej 6500 za metr... I cały mój rozsądek legł w gruzach, bo matematyka nie bierze pod uwagę przewidywań na rynku :)

z drugiej strony, to mam nadzieję, że pomieszkam tam 2 lata, przez ten czas za najem dałabym 50 000 zł i z moim niepoprawnym optymizmem, zakładam, że mieszkanie nie straci tyle na wartości...

:)

6,5tyś to dobra cena.. Tylko lepiej pomyśl o czymś nie z płyty... Przecież tam też może być azbest i inne świństwa... :(

Pewnie nie spadnie o 50tyś Z drugiej strony jeśli byś kupiła mieszkanie 60mkw to nie wiem, czy nie spadnie o 10-15% w ciagu 3 lat... Znowu ta matematyka... :roll:

Bardzo się cieszę, to jest na Bródnie, dwa domy dalej jest szkoła podstawowa, więc córka nie będzie musiała nawet przechodzić przez jezdnię :) w dodatku nie ma windy, której ona się boi. Wprawdzie to 3 piętro ale nie zmęczyłam się wchodząc, dlatego liczę, że dam radę, najwyżej zakupy będę wciągać przez okno ;)

mieszkanko malutkie jak na taką ilośc pokoi po 57 metrów, dziewczyn pokoje 10 i 11 metrów, moja sypialnia :) 6 m, pokój dzienny 14 i kuchnia 6, już wiem, że połączę pokój z kuchnią i będzie 20 metrów to całkiem fajnie - dzięki temu będę miała miejsce na stół :)

:D

:D