Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do "Marzenie o D07-Dziennik SylviaW"

Recommended Posts

I ja dotarłam :)

Pana Praktycznego znam osobiście :wink: :) bardzo wygodny domek :)

Pomysł z mieszkaniem dola baci bardzo dobry - ja bym napewno wybrała tę opcję :)

Trzymam kciuki za budowe mam nadzieję że teraz już będzie tylko lepiej :)

Udanego wypoczynku :)

o dzięki Aguś, będę wypoczywać, że ho ho, zaraz się zrywam z roboty i ziuuu

a Twój dziennik sobie skopiowałam i będę czytać już na miejscu (brak netu) :D

pa

Wypoczynij dobrze,przyda się przed budową :)

Nie wiem czy dasz radę przeczytać tą grafomanię :-?

• Odpowiedzi 222
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Sylvia, czyżbyś korzystała z kawiarenki internetowej - widzę Cię na Forum, a "w Błotach" miałaś się wylegiwać :wink: . Pogoda się zrobiła, więc urlop powinnaś mieć udany :wink: :D

No, córcie to masz "wykapane", szczególnie ta starsza do Ciebie bardzo podobna :D . A mamusia ... fiu, fiu :roll: :wink: Gratuluję takich wspaniałych harcerek, a harcerkom wspaniałej mamy :D

Ta historia z "niby panią" myjącą w najlepsze swoje nogi u Ciebie na działce była zabawna, ale nie do końca :roll: . Współczuję Ci takich "gości". Nie wiadomo jak zniechęcić ich do dalszych wizyt :roll: . Może gdy spychacz zrówna wszystko z ziemią to ich odstraszy 8)

Życzę udanego wypoczynku i nabrania sił na dalsze zmagania. Będzie dobrze ! :wink:

Adriano dzięki za miłe słowa :D

my pojechaliśmy do Błot tylko na 4 dni (żeby się pozbierać do kupy po ostatnich atrakcjach), dopiero na sierpień planujemy właściwy urlop, już razem z dziewczynami :D

te kilka dni wystarczyło, żeby nabrać dystansu do spraw działkowych i na razie nawet nie mam ochoty sprawdzać czy jeszcze ktoś się u nas gości.

:wink:

I ja dotarłam :)

Pana Praktycznego znam osobiście :wink: :) bardzo wygodny domek :)

Pomysł z mieszkaniem dola baci bardzo dobry - ja bym napewno wybrała tę opcję :)

Trzymam kciuki za budowe mam nadzieję że teraz już będzie tylko lepiej :)

Udanego wypoczynku :)

o dzięki Aguś, będę wypoczywać, że ho ho, zaraz się zrywam z roboty i ziuuu

a Twój dziennik sobie skopiowałam i będę czytać już na miejscu (brak netu) :D

pa

Wypoczynij dobrze,przyda się przed budową :)

Nie wiem czy dasz radę przeczytać tą grafomanię :-?

Aga, z ogromną chęcią to poczytam, tylko jakoś czasu mi tam zabrakło :roll: mimo zmiennej pogody niewiele siedzieliśmy w domu, spacer w czasie deszczu też ma swoje uroki :D

było super :D

Adriano dzięki za miłe słowa :D

my pojechaliśmy do Błot tylko na 4 dni (żeby się pozbierać do kupy po ostatnich atrakcjach), dopiero na sierpień planujemy właściwy urlop, już razem z dziewczynami :D

te kilka dni wystarczyło, żeby nabrać dystansu do spraw działkowych i na razie nawet nie mam ochoty sprawdzać czy jeszcze ktoś się u nas gości.

:wink:

No widzisz, czasami tak niewiele potrzeba :wink:

Ja też planuję urlop w sierpniu. Mam nadzieję, że tak jak dzisiaj będzie świeciło słonko :wink:

no to dotarłam i poczytałam ;-)

domek wybraliście fajny - prosty i ładny w tej prostocie - znam go z dziennika AgnesK ;-)

panny harcerki super dziewczyny! z super mamą :-)

co do mieszkanka osobnego dla babci - nasi sąsiedzi zrobili bardzo podobnie - mają domek taki jak nasz i z garażu zrobili pokój z aneksem kuchennym i małą łazienką - wejście jest wspólne, ale z przedsionku można wejść albo na prawo do mieszkanka z garażu, albo na lewo do większej części domu. Oni są bardzo zadowoleni z takiego rozwiązania - zresztą to był pomysł babci.

ale jazdy mieliście z notariuszem i bankami :o

nie mówiąc już o pani która dokonywała ablucji :lol:

pozdrawiam

Witaj Ivonesca :D

u nas ta zmiana garażu na mieszkanie dla Babci wyszła niedawno, liczyliśmy na to, że syn Babci się nią zaopiekuje, ale miesiąc temu stwierdził, że nie zamierza z matką mieszkać, i my mamy się tą sprawą zająć. chciał, nie chciał - trzeba :( i jeszcze nie rozmawialiśmy z nią na temat nowego pomysłu :oops:

z tą panią do nóg, to do tej pory mam obrzydzenie i jeszcze się nie zdobyłam na odwiedziny na działce :roll:

dziękuję :D

trochę to dziwne gdy sie człowiek dowiaduje w ostatniej chwili że będzie mieszkał z babcią - chodzi mi o sam sposób załatwienia sprawy :-(

no, ale tak jak napisałaś - chciał, nie chciał temat trzeba pociągnąć....

myślę, że nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło :D

na pewno wszystko sie poukłada - czego Ci oczywiście życzę :-)

My mieszkamy z tą Babcią i mieliśmy nadzieję, że wreszcie syn się tym zajmie, od zeszłego roku czekaliśmy na odpowiedź "od kiedy". Nagle bach, w Babci urodziny stwierdził, że nie zamierza. Piękny prezent :roll:

Główka pracuje i coś trzeba wymyślić, żeby nie zostawiać Jej samej, ma już 84 lata...

Bradzo dobrze że odpoczywałas a nie czytałaś dopoduszki :)

Trzymam kciuki za dalsze postępy :)

Wiem coś o takich rodzinnych prezentach, moja koleżanka mieszkłaz babcią i dopiwro nie dawno rodzina ją trochę odciązyła bo babcia jest już nie do wytrzymania :o :roll:

Myslę że osobne mieskzanie to strzał w 10. :)

Bradzo dobrze że odpoczywałas a nie czytałaś dopoduszki :)

Trzymam kciuki za dalsze postępy :)

Wiem coś o takich rodzinnych prezentach, moja koleżanka mieszkłaz babcią i dopiwro nie dawno rodzina ją trochę odciązyła bo babcia jest już nie do wytrzymania :o :roll:

Myslę że osobne mieskzanie to strzał w 10. :)

Aga wielkie dzięki, łatwiej mi teraz o tym wszystkim myśleć :D

pa

Niezła ta historia z panią notariusz. Nic tylko w d... kopnąć. Chyba rzeczywiście powinni znieść ograniczenia dostępu do zawodu bo im się w głowach poprzewracało.

nie chce mi się o niej myśleć, ale jak się dowiedzieliśmy, że minęły 3 tygodnie od podpisania aktu a naszych papierów nie ma jeszcze w urzędzie to nas znowu dopadło... :evil: najbardziej mnie wkurza, że zostawiiśmy u niej po nad 5 tysięcy (w tym 2300 PCC ) , gdybym ja tak obsłużyła swoich klientów, to by mi nikt nie zapłacił :roll:

Nie ma sprawy :)

My mieszkalismy z moimi rodzicami i wiem że najlepiej jest jak każdy mieszka osobno :) A wybierając taką opcję jak Wasza babcia będzie zwsze dopilnowana, a równoczesnie każdy będzie miał swoje terytorium :)

dzięki Agnieszko za wsparcie, to jest dla nas trudna sprawa, bo Babcia reaguje na próby "separacji" słowami, że chcemy się jej pozbyć :roll:. Wczoraj ledwo weszła po schodach (tylko kilka) i poprosiła o kule, więc na pewno nie da rady wejść na poddasze....

pa

Sylvia,

ale się u Was dzieje :o . Normalnie "czacha dymi" :wink: :lol:

Wystarczyło wyjechać na kilka dni , jodu się nawdychać i proszę - ile pomysłów, ile propozycji 8)

Teraz przez najbliższe dni macie o czym myśleć :wink: :lol:

Widocznie ta "pierwsza" działka nie była Wam pisana. Może i dobrze - znajdziecie lepsze miejsce (i to bez hali :wink:)

Trzymam kciuki za trafny wybór ! :D

A to teraz tak można kupic i zaraz sprzedać bez podatku? Dawniej trzeba było odczekać 5 lat.

Czasem dobrze zmienić decyzję. My już byliśmy zdecydowani, gdy właścicielka w ostatniej chwili podniosła cenę. Wtedy się wściekłem, ale teraz to bym ją uściskał.

No i co? Tam ta działka wciąż nie ma doprowadzonych mediów, dojazd błotnistą drogą gruntową a obok zaczęli budować jakieś dwupiętrowe gmaszysko. A my po krótkiej depresji znaleźliśmy i kupiliśmy za te same pieniądze dwa razy większą, leśną na piaseczku, z wszystkimi mediami w granicy i jeszcze po pół roku asfalt nam podciągnęli.