Aga J.G 11.07.2007 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 I ja dotarłam Pana Praktycznego znam osobiście bardzo wygodny domek Pomysł z mieszkaniem dola baci bardzo dobry - ja bym napewno wybrała tę opcję Trzymam kciuki za budowe mam nadzieję że teraz już będzie tylko lepiej Udanego wypoczynku o dzięki Aguś, będę wypoczywać, że ho ho, zaraz się zrywam z roboty i ziuuu a Twój dziennik sobie skopiowałam i będę czytać już na miejscu (brak netu) pa Wypoczynij dobrze,przyda się przed budową Nie wiem czy dasz radę przeczytać tą grafomanię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 16.07.2007 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 Sylvia, czyżbyś korzystała z kawiarenki internetowej - widzę Cię na Forum, a "w Błotach" miałaś się wylegiwać . Pogoda się zrobiła, więc urlop powinnaś mieć udany No, córcie to masz "wykapane", szczególnie ta starsza do Ciebie bardzo podobna . A mamusia ... fiu, fiu Gratuluję takich wspaniałych harcerek, a harcerkom wspaniałej mamy Ta historia z "niby panią" myjącą w najlepsze swoje nogi u Ciebie na działce była zabawna, ale nie do końca . Współczuję Ci takich "gości". Nie wiadomo jak zniechęcić ich do dalszych wizyt . Może gdy spychacz zrówna wszystko z ziemią to ich odstraszy Życzę udanego wypoczynku i nabrania sił na dalsze zmagania. Będzie dobrze ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylviaW 16.07.2007 08:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 Adriano dzięki za miłe słowa my pojechaliśmy do Błot tylko na 4 dni (żeby się pozbierać do kupy po ostatnich atrakcjach), dopiero na sierpień planujemy właściwy urlop, już razem z dziewczynami te kilka dni wystarczyło, żeby nabrać dystansu do spraw działkowych i na razie nawet nie mam ochoty sprawdzać czy jeszcze ktoś się u nas gości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylviaW 16.07.2007 08:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 I ja dotarłam Pana Praktycznego znam osobiście bardzo wygodny domek Pomysł z mieszkaniem dola baci bardzo dobry - ja bym napewno wybrała tę opcję Trzymam kciuki za budowe mam nadzieję że teraz już będzie tylko lepiej Udanego wypoczynku o dzięki Aguś, będę wypoczywać, że ho ho, zaraz się zrywam z roboty i ziuuu a Twój dziennik sobie skopiowałam i będę czytać już na miejscu (brak netu) pa Wypoczynij dobrze,przyda się przed budową Nie wiem czy dasz radę przeczytać tą grafomanię Aga, z ogromną chęcią to poczytam, tylko jakoś czasu mi tam zabrakło mimo zmiennej pogody niewiele siedzieliśmy w domu, spacer w czasie deszczu też ma swoje uroki było super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 16.07.2007 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 Adriano dzięki za miłe słowa my pojechaliśmy do Błot tylko na 4 dni (żeby się pozbierać do kupy po ostatnich atrakcjach), dopiero na sierpień planujemy właściwy urlop, już razem z dziewczynami te kilka dni wystarczyło, żeby nabrać dystansu do spraw działkowych i na razie nawet nie mam ochoty sprawdzać czy jeszcze ktoś się u nas gości. No widzisz, czasami tak niewiele potrzeba Ja też planuję urlop w sierpniu. Mam nadzieję, że tak jak dzisiaj będzie świeciło słonko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylviaW 16.07.2007 09:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 to nadzieje mamy takie same , ja nawet tak bardzo nie liczę na upały, mam uczulenie na słońce i nie mogę bezkarnie się wylegiwać na słoneczku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 17.07.2007 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 no to dotarłam i poczytałam domek wybraliście fajny - prosty i ładny w tej prostocie - znam go z dziennika AgnesK panny harcerki super dziewczyny! z super mamą co do mieszkanka osobnego dla babci - nasi sąsiedzi zrobili bardzo podobnie - mają domek taki jak nasz i z garażu zrobili pokój z aneksem kuchennym i małą łazienką - wejście jest wspólne, ale z przedsionku można wejść albo na prawo do mieszkanka z garażu, albo na lewo do większej części domu. Oni są bardzo zadowoleni z takiego rozwiązania - zresztą to był pomysł babci. ale jazdy mieliście z notariuszem i bankami nie mówiąc już o pani która dokonywała ablucji pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylviaW 17.07.2007 08:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 Witaj Ivonesca u nas ta zmiana garażu na mieszkanie dla Babci wyszła niedawno, liczyliśmy na to, że syn Babci się nią zaopiekuje, ale miesiąc temu stwierdził, że nie zamierza z matką mieszkać, i my mamy się tą sprawą zająć. chciał, nie chciał - trzeba i jeszcze nie rozmawialiśmy z nią na temat nowego pomysłu z tą panią do nóg, to do tej pory mam obrzydzenie i jeszcze się nie zdobyłam na odwiedziny na działce dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 17.07.2007 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 trochę to dziwne gdy sie człowiek dowiaduje w ostatniej chwili że będzie mieszkał z babcią - chodzi mi o sam sposób załatwienia sprawy no, ale tak jak napisałaś - chciał, nie chciał temat trzeba pociągnąć.... myślę, że nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło na pewno wszystko sie poukłada - czego Ci oczywiście życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylviaW 17.07.2007 09:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 My mieszkamy z tą Babcią i mieliśmy nadzieję, że wreszcie syn się tym zajmie, od zeszłego roku czekaliśmy na odpowiedź "od kiedy". Nagle bach, w Babci urodziny stwierdził, że nie zamierza. Piękny prezent Główka pracuje i coś trzeba wymyślić, żeby nie zostawiać Jej samej, ma już 84 lata... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 17.07.2007 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 Bradzo dobrze że odpoczywałas a nie czytałaś dopoduszki Trzymam kciuki za dalsze postępy Wiem coś o takich rodzinnych prezentach, moja koleżanka mieszkłaz babcią i dopiwro nie dawno rodzina ją trochę odciązyła bo babcia jest już nie do wytrzymania Myslę że osobne mieskzanie to strzał w 10. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylviaW 18.07.2007 05:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 Bradzo dobrze że odpoczywałas a nie czytałaś dopoduszki Trzymam kciuki za dalsze postępy Wiem coś o takich rodzinnych prezentach, moja koleżanka mieszkłaz babcią i dopiwro nie dawno rodzina ją trochę odciązyła bo babcia jest już nie do wytrzymania Myslę że osobne mieskzanie to strzał w 10. Aga wielkie dzięki, łatwiej mi teraz o tym wszystkim myśleć pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 21.07.2007 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2007 Nie ma sprawy My mieszkalismy z moimi rodzicami i wiem że najlepiej jest jak każdy mieszka osobno A wybierając taką opcję jak Wasza babcia będzie zwsze dopilnowana, a równoczesnie każdy będzie miał swoje terytorium Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azb 21.07.2007 23:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2007 Niezła ta historia z panią notariusz. Nic tylko w d... kopnąć. Chyba rzeczywiście powinni znieść ograniczenia dostępu do zawodu bo im się w głowach poprzewracało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 25.07.2007 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 Czyli poszukujecie nowego miejsca na ziemi Życzę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylviaW 25.07.2007 11:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 Czyli poszukujecie nowego miejsca na ziemi Życzę powodzenia witaj szukamy , tempo mamy takie, żę nie wiem jak później będziemy żyć bez adrenaliny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylviaW 25.07.2007 12:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 Niezła ta historia z panią notariusz. Nic tylko w d... kopnąć. Chyba rzeczywiście powinni znieść ograniczenia dostępu do zawodu bo im się w głowach poprzewracało. nie chce mi się o niej myśleć, ale jak się dowiedzieliśmy, że minęły 3 tygodnie od podpisania aktu a naszych papierów nie ma jeszcze w urzędzie to nas znowu dopadło... najbardziej mnie wkurza, że zostawiiśmy u niej po nad 5 tysięcy (w tym 2300 PCC ) , gdybym ja tak obsłużyła swoich klientów, to by mi nikt nie zapłacił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylviaW 25.07.2007 12:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 Nie ma sprawy My mieszkalismy z moimi rodzicami i wiem że najlepiej jest jak każdy mieszka osobno A wybierając taką opcję jak Wasza babcia będzie zwsze dopilnowana, a równoczesnie każdy będzie miał swoje terytorium dzięki Agnieszko za wsparcie, to jest dla nas trudna sprawa, bo Babcia reaguje na próby "separacji" słowami, że chcemy się jej pozbyć . Wczoraj ledwo weszła po schodach (tylko kilka) i poprosiła o kule, więc na pewno nie da rady wejść na poddasze.... pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 25.07.2007 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 Sylvia, ale się u Was dzieje . Normalnie "czacha dymi" Wystarczyło wyjechać na kilka dni , jodu się nawdychać i proszę - ile pomysłów, ile propozycji Teraz przez najbliższe dni macie o czym myśleć Widocznie ta "pierwsza" działka nie była Wam pisana. Może i dobrze - znajdziecie lepsze miejsce (i to bez hali ) Trzymam kciuki za trafny wybór ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azb 25.07.2007 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 A to teraz tak można kupic i zaraz sprzedać bez podatku? Dawniej trzeba było odczekać 5 lat. Czasem dobrze zmienić decyzję. My już byliśmy zdecydowani, gdy właścicielka w ostatniej chwili podniosła cenę. Wtedy się wściekłem, ale teraz to bym ją uściskał. No i co? Tam ta działka wciąż nie ma doprowadzonych mediów, dojazd błotnistą drogą gruntową a obok zaczęli budować jakieś dwupiętrowe gmaszysko. A my po krótkiej depresji znaleźliśmy i kupiliśmy za te same pieniądze dwa razy większą, leśną na piaseczku, z wszystkimi mediami w granicy i jeszcze po pół roku asfalt nam podciągnęli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts