Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do "Marzenie o D07-Dziennik SylviaW"

Recommended Posts

Sylvia,

ale się u Was dzieje :o . Normalnie "czacha dymi" :wink: :lol:

Wystarczyło wyjechać na kilka dni , jodu się nawdychać i proszę - ile pomysłów, ile propozycji 8)

Teraz przez najbliższe dni macie o czym myśleć :wink: :lol:

Widocznie ta "pierwsza" działka nie była Wam pisana. Może i dobrze - znajdziecie lepsze miejsce (i to bez hali :wink:)

Trzymam kciuki za trafny wybór ! :D

oj dymi dymi, aż mi uszami idzie :lol: :lol:

i wcale mi nie żal tej działki, nadal odczuwam obrzydzenie po ostatniej wizycie :(

Nasz ulubiony sąsiad, powiedział coś takiego, że "jeszcze będziemy mu wdzięczni" i myślę, że miał rację, tak naprawdę cieszę się, że nie będziemy w tym miejscu mieszkać. Trzeba przełamywać schematy, dlatego teraz nie szukam już koło miejsca zamieszkania :wink:

pa

• Odpowiedzi 222
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A to teraz tak można kupic i zaraz sprzedać bez podatku? Dawniej trzeba było odczekać 5 lat.

Czasem dobrze zmienić decyzję. My już byliśmy zdecydowani, gdy właścicielka w ostatniej chwili podniosła cenę. Wtedy się wściekłem, ale teraz to bym ją uściskał.

No i co? Tam ta działka wciąż nie ma doprowadzonych mediów, dojazd błotnistą drogą gruntową a obok zaczęli budować jakieś dwupiętrowe gmaszysko. A my po krótkiej depresji znaleźliśmy i kupiliśmy za te same pieniądze dwa razy większą, leśną na piaseczku, z wszystkimi mediami w granicy i jeszcze po pół roku asfalt nam podciągnęli.

super, że to napisałeś :D wielki dzięki, ja też myślę, że nam ta zmiana wyjdzie na dobre :D. Ja się tej działki trzymałam kurczowo, bo to była moja pierwsza, a teraz dopiero dostrzegam ile jest pięknych kawałków ziemi z mediami i bez usług w planach :wink:. Najbardziej mi przeszkadzała odległość, ale zapomniałam, że zdarza mi się pokonywać 4 km przez godzinę, jadąc z Pragi, a to przecież miasto, dlatego równie dobrze mogę jechać tą godzinę trasą...

a podatek nie ma lekko :roll: 50 kawałków trzeba odprowadzić, ale warto mimo wszystko :D

... i wcale mi nie żal tej działki, nadal odczuwam obrzydzenie po ostatniej wizycie :(

Nasz ulubiony sąsiad, powiedział coś takiego, że "jeszcze będziemy mu wdzięczni" i myślę, że miał rację, tak naprawdę cieszę się, że nie będziemy w tym miejscu mieszkać. Trzeba przełamywać schematy, dlatego teraz nie szukam już koło miejsca zamieszkania :wink:

Sylvia,

nieraz jak człowiek uczepi się jednej opcji, to nie widzi nic innego :wink: :lol: . Bardzo dobrze, że przełamujecie swój pierwotny tok myślenia . Twoje obecne odczucia i ulga z pozbycia się działki , jest dowodem, że nie tego szukałaś 8)

A sąsiadowi z pewnością będziesz wdzięczna . W zasadzie już powinnaś :wink: :lol:

Pozdróweczka ! :D

nieraz jak człowiek uczepi się jednej opcji, to nie widzi nic innego :wink: :lol: . Bardzo dobrze, że przełamujecie swój pierwotny tok myślenia . Twoje obecne odczucia i ulga z pozbycia się działki , jest dowodem, że nie tego szukałaś 8)

A sąsiadowi z pewnością będziesz wdzięczna . W zasadzie już powinnaś :wink: :lol:

Pozdróweczka ! :D

masz rację, ja już mu jestem wdzięczna :D

szczególnie jak oglądam te nowe działeczki, takie ładne, czyste... ach pięknie

oglądam też samochody 8) i jestem mu jeszcze bardziej wdzięczna :lol: :lol:

Czesc,

Ale sie u Was dzieje :o

Kilka dni nie zagladalam do Ciebie, a tu taaaakie zmiany :D

Najwazniejsze ze jestescie ZADOWOLENI z podjetej decyzji!!!

Dzialek naprawde jest sporo do wyboru 8)

Cieszymy sie razem z Wami i powodzenia w poszukiwaniu "wlasnego kawalka ziemii" :wink:

Pozdrowienia,

Marta

dzięki Marto

u nas jak w kalejdoskopie, tylko zmiany są stałe :D

Widac tak musi byc... Ale TE zmiany sa bardzo dobre, bo pozytywnego nastawienia przyplyw zauwazam u Ciebie :wink: (tekst w stylu Mistrza Yody :lol: )

Zobaczysz, jak juz znajdziecie ta wymarzaona dzialeczke, na Wasz wymarzony domek, to bedzie pieknie :D

Czekamy na relacje z "poszukiwan" 8)

Powodzenia i pozdrowionka,

Marta

:lol: :lol: :lol:

relacje na bieżąco zdawać obiecuję (jchociaż Yoda jeszcze bardziej by to chyba poprzestawiał :lol: :lol:)

Twój post napewno spodoba się mojemu małżonkowi, on uwielbia gwiezdne wojny :D

pozdrawiam

Babcię trzeba umiejętnie przekonać do pomysłu w taki sposób żeby w końcu doszła do wniosku że to jej pomysł :wink: :) Myslę że schody to 1 argument 8)

Co do działki to życze powodzenia w szukaniu :)

W końcu nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło :)

Troszkę mnie u Ciebie nie było, a tu co ja zastałem??? :o Działka sprzedana??? :o A kurcze.. Ledwo kupiona, a już sprzedana... Skoro człowiek coś zarobił to gratuluje operatywności, a działka w Dawidach na pewno będzie OK! 8)

A przy jednej takiej działce nie trzab mieć działalnosci i nie trzaba płacić podatków? :o

Mogę uwierzyć, że działalnosci nie trzeba mieć i nie trzaba płacic VAT, ale US na pewno nie odpusci... :(

już wspominałam wyżej, 50 tys. podatku musimy odprowadzić, ale to dochodowy, VAT, jeśli US zinterpretuje, że zamierzamy to robić w sposób ciągły bądź częstotliwy, wtedy koniec z nami :lol:

Studź się, studź :wink: . Następna decyzja powinna być już łatwiejsza po takich doświadczeniach 8)

Teraz zaczyna się dla Was nowy etap - życzę owocnych poszukiwań :wink:

no się studzę i studzę i pewnie z tego wystudzenia się nie cieszę :lol: :lol:

podejrzewam, że dopóki nie znajdziemy czegoś nowego to wielkiej radości nie będzie, no bo jak tu się cieszyć jak tak ciasnota w mieszkaniu :wink:

Studź się, studź :wink: . Następna decyzja powinna być już łatwiejsza po takich doświadczeniach 8)

Teraz zaczyna się dla Was nowy etap - życzę owocnych poszukiwań :wink:

no się studzę i studzę i pewnie z tego wystudzenia się nie cieszę :lol: :lol:

podejrzewam, że dopóki nie znajdziemy czegoś nowego to wielkiej radości nie będzie, no bo jak tu się cieszyć jak tak ciasnota w mieszkaniu :wink:

Sylvia,

spokojnie ! "Co nagle to po diable" :wink: .Szukanie swojego miejsca na ziemi nieraz wymaga czasu 8)

A jak już znajdziecie, to radość z pewnością będzie WIELKA :D . Warto na nią poczekać :wink:

Trzymam kciukasy !

Sylvia,

spokojnie ! "Co nagle to po diable" :wink: .Szukanie swojego miejsca na ziemi nieraz wymaga czasu 8)

A jak już znajdziecie, to radość z pewnością będzie WIELKA :D . Warto na nią poczekać :wink:

Trzymam kciukasy !

wiem, wiem

za tamtą działką chodziłam ponad rok :roll:, ale teraz nie mam już tyle czasu :wink: :lol:

11 sierpnia jedziemy na urlop i prawdopodobnie dopiero po powrocie będziemy zagęszczać ruchy, tylko jak patrzę na termometr to się zastanawiam czy to już koniec lata :roll:

:D