kze 31.07.2007 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 A przy jednej takiej działce nie trzab mieć działalnosci i nie trzaba płacić podatków? Mogę uwierzyć, że działalnosci nie trzeba mieć i nie trzaba płacic VAT, ale US na pewno nie odpusci... już wspominałam wyżej, 50 tys. podatku musimy odprowadzić, ale to dochodowy, VAT, jeśli US zinterpretuje, że zamierzamy to robić w sposób ciągły bądź częstotliwy, wtedy koniec z nami Bez przesady.. Jesli płacisz podatki to jako OF mozesz dowolną ilość razy kupować i sprzedawać ziemię. Nigdzie nie jest powiedziane, że nie można kupować sobie za swoją pensję netto ziemi i odsprzedawać komuś innemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylviaW 31.07.2007 06:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 Gratuluję podpisania umowy!! I jak się czułaś przez jakiś czas jako "obszarnik" i właściciel ziemi.. Ale teraz przyjemniej na koncie, nie? Ludzie strasznie kręcą i trzeba na nich uważać. uczucia bardzo przyjemne, ale byłam nieźle spięta, że coś może być nie tak :? chciałoby się tak przez cały czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 31.07.2007 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 Tylko pozostaje założyć Agencję.. Nieruchomości... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylviaW 31.07.2007 07:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 A przy jednej takiej działce nie trzab mieć działalnosci i nie trzaba płacić podatków? Mogę uwierzyć, że działalnosci nie trzeba mieć i nie trzaba płacic VAT, ale US na pewno nie odpusci... już wspominałam wyżej, 50 tys. podatku musimy odprowadzić, ale to dochodowy, VAT, jeśli US zinterpretuje, że zamierzamy to robić w sposób ciągły bądź częstotliwy, wtedy koniec z nami Bez przesady.. Jesli płacisz podatki to jako OF mozesz dowolną ilość razy kupować i sprzedawać ziemię. Nigdzie nie jest powiedziane, że nie można kupować sobie za swoją pensję netto ziemi i odsprzedawać komuś innemu. możesz odsprzedawać, oczywiście, tylko ja wolałabym nie być obciążona VATem, te dodatkowe procenty ... ale jeśli znowu trafi mi się coś takiego to podejmę wyzwanie, wtedy już nie będę się bronić przed VATem. Tak sobie nawet myślałam, że zajmując się obrotem nieruchomościami nie musiałabym mieszkać w wawie i tu się odzywa moje zamiłowanie do morza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylviaW 31.07.2007 07:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 Tylko pozostaje założyć Agencję.. Nieruchomości... tylko, że ich już jest całe zatrzęsienie niestety jest duże prawdopodobieństwo, że to był jednorazowy strzał jak lotto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylviaW 31.07.2007 07:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 Czesc Sylvia, Musze przyznac, ze niezle przejscia z ta dzialka mieliscie Ale najwazniejsze, ze sie DOBRZE KONCZY ta historia Teraz zycze Wam znalezienia sliczniutkiej dzialeczki pozdrowienia, Marta dzięki, dzięki dołożymy starań, żeby była śliczniutka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lubicz68 01.08.2007 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 Straszne nie będziemy sąsiadami Ale powodzenia !!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylviaW 01.08.2007 08:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 Straszne nie będziemy sąsiadami Ale powodzenia !!!!!!!! Witaj Piotrze nie no, nabijasz się ze mnie szkoda, że nie zdążyliśmy się poznać Tobie życzę powodzenia i szybkiej realizacji marzeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lubicz68 01.08.2007 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 Oczywoiście, że sie nie nabijam. Miałaś chyba za mało zacięcia jak na budowe na Targówku. Faktem jest że Banki nie lubią "niestandardowych sytuacji" i cięzko by było uzyskać kredyt na budowę. Jak postoisz w korkach na linii Otwockiej to pożałujesz słodkiego Targówka. Pozdr Piotr PS Dzisiaj leję chudziak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 01.08.2007 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 jejku jakie zmiany gratulki odwagi trzymam kciuki aby wszystko skonczyło sie dobrze pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylviaW 01.08.2007 13:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 Oczywoiście, że sie nie nabijam. Miałaś chyba za mało zacięcia jak na budowe na Targówku. Faktem jest że Banki nie lubią "niestandardowych sytuacji" i cięzko by było uzyskać kredyt na budowę. Jak postoisz w korkach na linii Otwockiej to pożałujesz słodkiego Targówka. Pozdr Piotr PS Dzisiaj leję chudziak. żartowałam z tym nabijaniem, strasznie Ci zazdroszczę tego chudziaka bardzo bym chciała już coś stworzyć. a kredyt w końcu otrzymaliśmy z BPH i ładnie im podziękowaliśmy, odezwiemy się przy następnej działce co do sprzedaży to na pewno rozumiesz, że przy pewnych kwotach człowiek się łamie i odkłada sentymenty na bok a zaczyna chłodno kalkulować a korki są wszędzie, w ubiegłym tygodniu jak zamknęli estakadę nad Rondem Starzyńskiego to wracałam do domu 1,5 godziny a to tylko 8 km. ps. mam nadzieję na spotkanie na Twoim placu pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylviaW 01.08.2007 13:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 jejku jakie zmiany gratulki odwagi trzymam kciuki aby wszystko skonczyło sie dobrze pozdrawiam dziękuję Ivonesca jesteśmy naładowani optymizmem, to jednak fajna sprawa móc znowu zacząć od początku, wizja nowej działki w całkiem nowym dla nas miejscu zaczyna mi się podobać traktuję to jak wyzwanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KONWALIA 01.08.2007 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 Niezłe przeboje z tą pierwszą działką! a ja myślałam, że to my mamy największe przejścia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylviaW 01.08.2007 17:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 Niezłe przeboje z tą pierwszą działką! a ja myślałam, że to my mamy największe przejścia! no to pisz szybko ci się dzieje, może się będziemy pocieszać ja to nawet już się cieszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 01.08.2007 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 Sylvia, spokojnie ! "Co nagle to po diable" .Szukanie swojego miejsca na ziemi nieraz wymaga czasu A jak już znajdziecie, to radość z pewnością będzie WIELKA . Warto na nią poczekać Trzymam kciukasy ! wiem, wiem za tamtą działką chodziłam ponad rok , ale teraz nie mam już tyle czasu 11 sierpnia jedziemy na urlop i prawdopodobnie dopiero po powrocie będziemy zagęszczać ruchy, tylko jak patrzę na termometr to się zastanawiam czy to już koniec lata Lato ma wrócić . My też wybieramy się niebawem na urlop i to już lżejsi o skarpetę Znów nawdychasz się jodu , nabierzesz sił , przemyślisz "za i przeciw" , a po powrocie Twoje miejsce na ziemi będzie już na Ciebie czekać . Ty tylko będziesz musiała je odszukać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylviaW 01.08.2007 20:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 Sylvia, spokojnie ! "Co nagle to po diable" .Szukanie swojego miejsca na ziemi nieraz wymaga czasu A jak już znajdziecie, to radość z pewnością będzie WIELKA . Warto na nią poczekać Trzymam kciukasy ! wiem, wiem za tamtą działką chodziłam ponad rok , ale teraz nie mam już tyle czasu 11 sierpnia jedziemy na urlop i prawdopodobnie dopiero po powrocie będziemy zagęszczać ruchy, tylko jak patrzę na termometr to się zastanawiam czy to już koniec lata Lato ma wrócić . My też wybieramy się niebawem na urlop i to już lżejsi o skarpetę Znów nawdychasz się jodu , nabierzesz sił , przemyślisz "za i przeciw" , a po powrocie Twoje miejsce na ziemi będzie już na Ciebie czekać . Ty tylko będziesz musiała je odszukać Adriano Twoje słowa to balsam dla mojej duszy nastawiamy się na spokojne przemyśliwanie wszystkiego bo teraz mamy masę pracy, żeby wszystko pozamykać przed wyjazdem a i tak skype nam się gotuje od przepływu informacji. Życie byłoby proste gdybyśmy wiedzieli co nas czeka, ale wtedy byłoby strasznie nudno i czekam z utęsknieniem na powrót lata, czego Wam i sobie życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 01.08.2007 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 Gdyby człowiek wiedział, że się przewróci - to by usiadł Sylvia, udanego urlopu życzę, ale nie przesadzajcie z tym "przemyśliwaniem" , trochę poodpoczywajcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylviaW 02.08.2007 06:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2007 trochę poodpoczywamy ale nie da się tak wcale nie myśleć jutro dziewczyny wracają z obozu i koniec laby, tak nam szybko ten czas zleciał, dobrze, że zostaje jeszcze tydzień do wspólnego wyjazdu miłego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 06.08.2007 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 Rany Sylwia, miesiąc życia Twojego dziennika przegapiłąm.. Wiesz, że kibicujemy Wam wytrwale. No to po kolei (komentuję czytając): - ciekawy pomysł na kawalerkę dla babci - ta kasa w walizce... (ciągle żyję emocjami losowania totka w sobotę, koło nosa przesło 13 mln, ale za to wygrałam 16 zł ) - sz. pani notariusz.. no komments. Kurcze, aż się zagotowałam - fajne masz córcie:) A jakie do Ciebie podobne! - ale jestem zaskoczona... Gratuluję sprzedaży działki Jazda bez trzymanki - myśl o małym dzicku...hm...wcale pociągająca... coś i mi wszyscy ostatnio latka wyliczają i molestują o kolejne Epidemia jakaś? No i w ten sposób skomentowałąm wszystko (chyba) Trzymajcie się ciepło A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylviaW 06.08.2007 19:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 Witaj Agnieszko Strasznie się cieszę, że do mnie zajrzałaś . W końcu jesteś moim idolem, od Ciebie zaczęła się moja przygoda z forum. Dziękuję Dziękuję za wszystkie ciepłe słowa Gratuluję wygranej ja zapomniałam wysłać los Co do dzieci, niby norma krajowa wyrobiona ale wciąż jakieś instynkta macierzyńskie mi się budzą, z tego wszystkiego to już mam dwa koty i miałam psa. Mam nadzieję, że mi w końcu przejdzie, tzn. albo zajdę albo mi przejdzie Te moje córy już takie duże, tak szybko wyrosły pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts