Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do "Marzenie o D07-Dziennik SylviaW"

Recommended Posts

Witaj Agnieszko :D

Strasznie się cieszę, że do mnie zajrzałaś :D . W końcu jesteś moim idolem, od Ciebie zaczęła się moja przygoda z forum.

Sylwia, ja Cie bardzo prosze, Ty mi tu z takimi nie wyskakuj.. :wink:

(ale wydrukuję sobie ten fragment i przywieszę koło komputera 8) :wink:

A tak na marginesie - dostałaś zdjęcia ode mnie?

Pozdrowienia

A

• Odpowiedzi 222
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witaj Agnieszko :D

Strasznie się cieszę, że do mnie zajrzałaś :D . W końcu jesteś moim idolem, od Ciebie zaczęła się moja przygoda z forum.

Sylwia, ja Cie bardzo prosze, Ty mi tu z takimi nie wyskakuj.. :wink:

(ale wydrukuję sobie ten fragment i przywieszę koło komputera 8) :wink:

A tak na marginesie - dostałaś zdjęcia ode mnie?

Pozdrowienia

A

cieszę się, że mogę zagościć w Twoim pięknym domu (moim marzeniu :wink:) choćby na ścianie :lol:

Zdjęcia dostałam :D wielkie dzięki, już je powiesiłam na D07 :D, żeby wszyscy mogli oczy nacieszyć :D

D07: http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=1955994&highlight=#1955994

miłego :D

• 3 weeks później...
Jesli brakuje Ci małego dziecko to może popilnujesz czasami któregoś z mojej dwójki? :wink:

Jeszcze raz życzę udanych łowów działki. :p

Poza tym to ponoć bardzo fajny okres znajdowanie swojego miejsca na ziemi... :lol:

W sprawie dziecka, to dziękuję, staram się zwalczać w sobie te zapędy :lol: myśląc o teraźniejszości i naszych planach :wink:

Trzymam kciuki za szukanie nowego miejsca :)

Udanego urlopu, mam nadzieję że wypoczywasz a nie tylko myślisz :wink: :)

Co do dzieci - mam podbnie 8) :wink: :)

Dzięki, dzięki :D

i szczerze przyznaję, żę odpoczywałam i nie wiele przemyśliwałam :wink: tak bardzo się wyzerowałam na tym wyjeździe, że miałam kłopoty z dojściem do używalności po powrocie :lol: Dzięki temu, że wróciliśmy dwa dni wcześniej mieliśmy czas, żeby szczegóły obgadać już na miejscu :D

A masz linka do takiego bliźniaka?

Jeśli mąż zmieni pracę to sugeruję wystąpić o kredyt jak podpiszą z nim umowę na czas nieokreślony. To zawsze dla Banku jest plus... Aczkolwiek ja dostałem podwyższenie kredytu mając.. umowę na czas określony.. :oops: :roll:

A tak to Twój pomysł pod względem biznesowym jest OK. Powinnaś wyjść na swoje i jeszcze będziesz miała szansę wybrać sobie sąsiadów.. :lol: :wink:

Ja się tak wyluzowałam w te wakacje że dopiero dzisiaj dowiedziałam na którą dzieici wyprawić na rozpoczęcie roku szkolnego :o :roll:

O reszcie ekwipunku szkolnego nie wspomnę :-?

nie jesteś wyjątkiem, ja odkładałam sprawy szkolne do ostatniej chwili, dopiero dziś kupiłam córce strój na rozpoczęcie... i bardzo mi się nie podoba, że znowu zaczynamy tą karuzelę z codziennym chodzeniem do szkoły, męczą mnie te poranki, mam nadzieję, że w 3 klasie moje maleństwo będzie już bardziej samodzielne :wink:

A masz linka do takiego bliźniaka?

Jeśli mąż zmieni pracę to sugeruję wystąpić o kredyt jak podpiszą z nim umowę na czas nieokreślony. To zawsze dla Banku jest plus... Aczkolwiek ja dostałem podwyższenie kredytu mając.. umowę na czas określony.. :oops: :roll:

A tak to Twój pomysł pod względem biznesowym jest OK. Powinnaś wyjść na swoje i jeszcze będziesz miała szansę wybrać sobie sąsiadów.. :lol: :wink:

kze jakieś tam linki wkleiłam do dziennika, będę wdzięczna za sugestie...

W sprawie zatrudnienia, niestety nie będzie umowy, tylko działalność :(

dzięki za wsparcie :D, idę do Ciebie, ostatnio nie miałam czasu nacieszyć oczu zmianami w Twoim domu :D

Ja się tak wyluzowałam w te wakacje że dopiero dzisiaj dowiedziałam na którą dzieici wyprawić na rozpoczęcie roku szkolnego :o :roll:

O reszcie ekwipunku szkolnego nie wspomnę :-?

nie jesteś wyjątkiem, ja odkładałam sprawy szkolne do ostatniej chwili, dopiero dziś kupiłam córce strój na rozpoczęcie... i bardzo mi się nie podoba, że znowu zaczynamy tą karuzelę z codziennym chodzeniem do szkoły, męczą mnie te poranki, mam nadzieję, że w 3 klasie moje maleństwo będzie już bardziej samodzielne :wink:

Odkąd moja młodsza córa poszła do szkoły to też nie lubię tej karuzeli :-? ale cóż trzeba to przeżyć, mam nadzieję że z roku na rok bedzie coraz lepiej 8)

Co do projketów mi najbardziej podoba się ten 1 projekt, choć ten podany w drugim poście też jest dośc ciekawy i ja akurat bardzo lubię tę pracownię :wink: :) a szprosów nie mam i żyję 8)

Ja zdecydowanie wolę bez szprosów, dzisiaj oglądałam dokładnie Twoją prymulkę, podoba mi się wersja nr 4, w której dom jest trochę inaczej ustawiony

http://www.archon.pl/index.php?act=33&rodzaj=elewacje&sid=m4108aa79c1c3b

jest rozpisany na porotherm, nie musielibyśmy już tego zmieniać i jest pokój nad garażem, czyli druga zmiana odpada, pozostaje powiększenie garażu.

Dziś rano po godzinnej dyskusji z małżonkiem na temat projektów, usłyszałam, żebym wybrała to co mi się podoba :D zabawne :roll:

skoczę do wątku o prymulkach, zobaczę co tam pisaliście, swoją drogą 75 stron postów, nie może się mylić :lol:

Jak My wybieraliśmy projekt to nie byłu tylu wersji Prymulek, więc musieliśmy kombinować sami.

W naszym wątku prawie wszyscy mają wersję podstawową czyly taką jak nasza.

Ten projekt ktory pokazałas ma wejście w miejscu nasze dolnej łazienki, bez sensu też mi się wydaje przejście do garażu, pod schodami :o :roll:

Góra jest ok.

U nas garaż będzie oddzielnym mieszkaniem, (dla Babci- to już ustaliliśmy przy Praktycznym), więc przejścia nie będzie.

Na początku mi się wydawało, że wersja 4 to jest to co w podstawowej tylko z obrotem w bok, ale muszę jeszcze to dokładnie obglądnąć :D.

Pamiętasz jaka jest powierzchnia licząc po podłodze?

Aga J.G. :D

Czy powiększenie wynika z pokoju nad garażem? Chociaż myślę, że za duża różnica, czy powiększaliście całą bryłę domu?

Ten projekt Prymulek na stronie jest dosyć mały, salon jest jeszcze mniejszy niż w Praktycznym, to mnie trochę martwi.

Na chwilę obecną w castingu na nasz domek Prymulki objęły prowadzenie. Wczoraj siedziałam 2 godziny na stronie Archonu i mam oczopląs, ich rzuty w porównaniu do projektów muratora, są mało wyraźne.

My jeszcze dodatkowo wydłużyliśmy dom o metr właśnie po to żeby salon był więszky - tym samym mam większą kuchnię ( choć u nas to jest jedno pom. )

i pokoje dziewczyny bo one są nad kuchnią i salonem :)

Sylwia to nei oczopląs to poprostu przyzwyczajenie do tego w jakiej pracowni się siedzi... Jak ja siedziałam na Archonie bo jakoś ciągłą w tamtym kierunku to w innych pracowniach nic nie wodziałam :o :roll:

Zycze powodzenia w yborach i trzymam kciuki :)

Dzięki, tak właśnie myślałam o tym 1 metrze, nawet przy Praktycznym o tym myśleliśmy, dopiero jak go obejrzeliśmy to stwierdziliśmy, że nie trzeba powiększać salonu. Bardzo mi pomogłaś, bo właśnie ten 1 metr + garaż na dwa stanowiska, tzn. większe to mieszkanko dla Babci i domek byłby super. Chociaż marzy mi się jeszcze ścianka kolankowa taka jak w Praktycznym. Ciężko mi dogodzić :roll:

a dziś jakiegoś doła mam, pewnie przez ten piękny jesienny deszczyk...

nic mi się nie podoba i przeczytałam kolejne (niższe) wyniki oraz prognozy dla deweloperów i odechciewa mi się tego bliźniaka, są przecież inne sposoby na zarobek. Jakoś tak :roll: muszę to odczekać i przemyśleć a przede wszystkim porównać z innymi źródłami zysku.