Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do "Marzenie o D07-Dziennik SylviaW"

Recommended Posts

• Odpowiedzi 222
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

dla mnie też to nie jest biała magia Ivonesca, dlatego korzystam z porad mądrzejszego kolegi :D, może coś mi z tego zostanie ;)

Kze ja też planuję rozdrobnić te wartości i umieścić w różnych funduszach, a pieniądze, które musimy wpłacić jako podatek, umieszczę na lokacie, do kwietnia coś tam jeszcze przybędzie ;)

Pamiętaj, że często np. jak są spadki to wszystkie fundusze akcyjne spadają. W okresie 5-10 lat to trzeba by dywersyfikować i nazwę i rodzaj funduszu. :wink:

PS

moim pierwszym wyuczony, zawodem jest mgr oprogramowania i metody informatyki.. (programista komputerowy) :lol: A że później pracowałem w instutucjach finansowych i skończyłem studia mba oraz studia podyplomowe na sgh to troszkę dowiedziałem się.. :wink: :oops: Znam zdecydowanie mądrzejszych ode mnie. :lol:

Pamiętaj, że często np. jak są spadki to wszystkie fundusze akcyjne spadają. W okresie 5-10 lat to trzeba by dywersyfikować i nazwę i rodzaj funduszu. :wink:

PS

moim pierwszym wyuczony, zawodem jest mgr oprogramowania i metody informatyki.. (programista komputerowy) :lol: A że później pracowałem w instutucjach finansowych i skończyłem studia mba oraz studia podyplomowe na sgh to troszkę dowiedziałem się.. :wink: :oops: Znam zdecydowanie mądrzejszych ode mnie. :lol:

niepotrzebna skromność :D podziwiam ludzi, którzy dbają o swoją wiedzę ;) ;D

reasumując: nie podpisywać umowy z jednym towarzystwem doradztwa na różne produkty, tylko samodzielnie skomponować udziały w różnych TFI. Bo w końcu nie odpowiedziałeś mi czy samodzielnie inwestujesz, ale skoro już pochwaliłeś się swoją ścieżką edukacji, to wiem, że tak :D

Polecałbym fundusze parasolowe tzn. wpłacam kasę i moge przerzucać między różnymi funduszami, bez płacenia podatku Belk np. produkt db Invest Plus (Deutche Bank, produkt ubezpieczeniowy PZU Zycie SA)

A ja mam IKE w Allianz i inwestuję 100% w fundusze akcyjne. Córce kupiłem też produkt inwestycyjny w TFI i inwestuje 100% w fundusze akcyjne. Synowi też planuję kupić podobny produkt na 1 roczek (jak córce)..

Ale np. Arka lepsze uzyskiwała wyniki niż Allianz... :roll:

Sylwia, też chętnie bym w coś zainwestowała, ale budowa pochłonęła wszelkie "nadwyżki" :wink: :lol:

Korzystaj więc z okazji póki jest kasa . Później jak znalazł :wink:

Pomysły u Ciebie bardzo odważne. Przy odsprzedaży połowy bliźniaka poszukaj sobie dobrego i sympatycznego sąsiada :wink: :lol:

Nad projektem warto się dobrze zastanowić, ale jestem pewna, że dokonasz właściwego wyboru

Pozdrawiam serdecznie i trzymam kciuki za realizację planów :D

Dzięki Adriano

Sprawiłaś mi radość odwiedzinami, chociaż na pewno jesteś pochłonięta nasycaniem się swoim świeżo zamieszkanym domem :D

Pomysły to ja mam, a jak :D szkoda tylko, że co dwa tygodnie nowe :roll: :lol:

Ufam swojej intuicji i wszystkie moje wymysły prowadzą nas w dobrą stronę :D ( to powinno pocieszyć mojego męża ;) )

Kochający Tatuś :D

dzięki Kze

Ale np. Arka lepsze uzyskiwała wyniki niż Allianz...

Chciałabym tylko, żeby takie wyniki były powtarzalne ;)

Dzięki.

Chyba kochający rodzice... :oops:

Nie muszą być powtarzalne... :(

Jest też np. produkt firmy Scandia w którym wpłaca się kasę, a oni w Twoim imieniu inwestują w fundusze. Na okres 10lat takie rozwiązanie może być bardzo ciekawe.. :roll:

Dzięki, dzięki :oops: :D

Od razu widać, że dom wykańczałaś w zgodzie ze swoim wewnętrznym ja ;)

Życzę Ci powodzenia w dalszym postępowaniu i dużo szczęścia w Waszym domku :D

Dziękuję za życzonka ! :D

Mam wielką nadzieję, że i ja niebawem będę mogła Ci podobne złożyć :wink: :D

Jak zawsze trzymam kciuki !

niebawem? to zależy od sposobu w jaki się postrzega czas ;)

w przyszłym tygodniu podpisujemy ostateczną umowę sprzedaży naszej działki a później to już siłą rozpędu lecimy z dalszymi planami :D

Kochający Tatuś :D

dzięki Kze

Ale np. Arka lepsze uzyskiwała wyniki niż Allianz...

Chciałabym tylko, żeby takie wyniki były powtarzalne ;)

Dzięki.

Chyba kochający rodzice... :oops:

Nie muszą być powtarzalne... :(

Jest też np. produkt firmy Scandia w którym wpłaca się kasę, a oni w Twoim imieniu inwestują w fundusze. Na okres 10lat takie rozwiązanie może być bardzo ciekawe.. :roll:

O właśnie Scandię nam proponowano :D

muszę się jeszcze dużo nauczyć ;)

:D

niebawem? to zależy od sposobu w jaki się postrzega czas ;)

w przyszłym tygodniu podpisujemy ostateczną umowę sprzedaży naszej działki a później to już siłą rozpędu lecimy z dalszymi planami :D

I bardzo dobrze ! Siła rozpędu jest adekwatna do siły startu :wink:

Czas biegnie bardzo szybko. Ani się nie obejrzysz , jak będziesz mieszkać we własnym domu :D