Ivonesca 11.09.2007 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 ojejku, ale Wy tutaj o mądrych rzeczach rozmawiacie dla mnie to czarna magia te wszystkie fundusze itp pozdrawiam i życzę trafnych wyborów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylviaW 11.09.2007 11:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 dla mnie też to nie jest biała magia Ivonesca, dlatego korzystam z porad mądrzejszego kolegi , może coś mi z tego zostanie Kze ja też planuję rozdrobnić te wartości i umieścić w różnych funduszach, a pieniądze, które musimy wpłacić jako podatek, umieszczę na lokacie, do kwietnia coś tam jeszcze przybędzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 11.09.2007 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 Pamiętaj, że często np. jak są spadki to wszystkie fundusze akcyjne spadają. W okresie 5-10 lat to trzeba by dywersyfikować i nazwę i rodzaj funduszu. PS moim pierwszym wyuczony, zawodem jest mgr oprogramowania i metody informatyki.. (programista komputerowy) A że później pracowałem w instutucjach finansowych i skończyłem studia mba oraz studia podyplomowe na sgh to troszkę dowiedziałem się.. Znam zdecydowanie mądrzejszych ode mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylviaW 11.09.2007 13:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 Pamiętaj, że często np. jak są spadki to wszystkie fundusze akcyjne spadają. W okresie 5-10 lat to trzeba by dywersyfikować i nazwę i rodzaj funduszu. PS moim pierwszym wyuczony, zawodem jest mgr oprogramowania i metody informatyki.. (programista komputerowy) A że później pracowałem w instutucjach finansowych i skończyłem studia mba oraz studia podyplomowe na sgh to troszkę dowiedziałem się.. Znam zdecydowanie mądrzejszych ode mnie. niepotrzebna skromność podziwiam ludzi, którzy dbają o swoją wiedzę ;D reasumując: nie podpisywać umowy z jednym towarzystwem doradztwa na różne produkty, tylko samodzielnie skomponować udziały w różnych TFI. Bo w końcu nie odpowiedziałeś mi czy samodzielnie inwestujesz, ale skoro już pochwaliłeś się swoją ścieżką edukacji, to wiem, że tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 11.09.2007 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 Polecałbym fundusze parasolowe tzn. wpłacam kasę i moge przerzucać między różnymi funduszami, bez płacenia podatku Belk np. produkt db Invest Plus (Deutche Bank, produkt ubezpieczeniowy PZU Zycie SA) A ja mam IKE w Allianz i inwestuję 100% w fundusze akcyjne. Córce kupiłem też produkt inwestycyjny w TFI i inwestuje 100% w fundusze akcyjne. Synowi też planuję kupić podobny produkt na 1 roczek (jak córce).. Ale np. Arka lepsze uzyskiwała wyniki niż Allianz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylviaW 12.09.2007 06:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 Kochający Tatuś dzięki Kze Ale np. Arka lepsze uzyskiwała wyniki niż Allianz... Chciałabym tylko, żeby takie wyniki były powtarzalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 12.09.2007 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 Sylwia, też chętnie bym w coś zainwestowała, ale budowa pochłonęła wszelkie "nadwyżki" Korzystaj więc z okazji póki jest kasa . Później jak znalazł Pomysły u Ciebie bardzo odważne. Przy odsprzedaży połowy bliźniaka poszukaj sobie dobrego i sympatycznego sąsiada Nad projektem warto się dobrze zastanowić, ale jestem pewna, że dokonasz właściwego wyboru Pozdrawiam serdecznie i trzymam kciuki za realizację planów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylviaW 12.09.2007 06:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 Dzięki Adriano Sprawiłaś mi radość odwiedzinami, chociaż na pewno jesteś pochłonięta nasycaniem się swoim świeżo zamieszkanym domem Pomysły to ja mam, a jak szkoda tylko, że co dwa tygodnie nowe Ufam swojej intuicji i wszystkie moje wymysły prowadzą nas w dobrą stronę ( to powinno pocieszyć mojego męża ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 12.09.2007 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 Sylwia, jesteś bardzo kreatywna, a takim ludziom szczęście sprzyja Intuicja - najważniejsza (ja też na niej polegałam i się nie zawiodłam) Pozdrówka ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylviaW 12.09.2007 06:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 Dzięki, dzięki Od razu widać, że dom wykańczałaś w zgodzie ze swoim wewnętrznym ja Życzę Ci powodzenia w dalszym postępowaniu i dużo szczęścia w Waszym domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 12.09.2007 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 Kochający Tatuś dzięki Kze Ale np. Arka lepsze uzyskiwała wyniki niż Allianz... Chciałabym tylko, żeby takie wyniki były powtarzalne Dzięki. Chyba kochający rodzice... Nie muszą być powtarzalne... Jest też np. produkt firmy Scandia w którym wpłaca się kasę, a oni w Twoim imieniu inwestują w fundusze. Na okres 10lat takie rozwiązanie może być bardzo ciekawe.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 12.09.2007 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 Dzięki, dzięki Od razu widać, że dom wykańczałaś w zgodzie ze swoim wewnętrznym ja Życzę Ci powodzenia w dalszym postępowaniu i dużo szczęścia w Waszym domku Dziękuję za życzonka ! Mam wielką nadzieję, że i ja niebawem będę mogła Ci podobne złożyć Jak zawsze trzymam kciuki ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylviaW 12.09.2007 08:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 Dziękuję za życzonka ! Mam wielką nadzieję, że i ja niebawem będę mogła Ci podobne złożyć Jak zawsze trzymam kciuki ! niebawem? to zależy od sposobu w jaki się postrzega czas w przyszłym tygodniu podpisujemy ostateczną umowę sprzedaży naszej działki a później to już siłą rozpędu lecimy z dalszymi planami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylviaW 12.09.2007 08:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 Kochający Tatuś dzięki Kze Ale np. Arka lepsze uzyskiwała wyniki niż Allianz... Chciałabym tylko, żeby takie wyniki były powtarzalne Dzięki. Chyba kochający rodzice... Nie muszą być powtarzalne... Jest też np. produkt firmy Scandia w którym wpłaca się kasę, a oni w Twoim imieniu inwestują w fundusze. Na okres 10lat takie rozwiązanie może być bardzo ciekawe.. O właśnie Scandię nam proponowano muszę się jeszcze dużo nauczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 12.09.2007 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 Analizowałem produkt Scandi. Problem jest z wyjęciem kasy przed końcem umowy, ale na 10-15 lat to nie powinno być problemu z zawarciem umowy i jej zakończeniem. Każdy uczy się.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 12.09.2007 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 Dziękuję za życzonka ! Mam wielką nadzieję, że i ja niebawem będę mogła Ci podobne złożyć Jak zawsze trzymam kciuki ! niebawem? to zależy od sposobu w jaki się postrzega czas w przyszłym tygodniu podpisujemy ostateczną umowę sprzedaży naszej działki a później to już siłą rozpędu lecimy z dalszymi planami I bardzo dobrze ! Siła rozpędu jest adekwatna do siły startu Czas biegnie bardzo szybko. Ani się nie obejrzysz , jak będziesz mieszkać we własnym domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylviaW 12.09.2007 08:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 Dlatego myślę, żeby ulokować równe kwoty w różnych produktach, minimum na 10 lat, w razie konieczności można sobie pozwolić na zerwanie jednej umowy wcześniej. Ale muszę się jeszcze upewnić jak to wygląda w rzeczywistości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 12.09.2007 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 W rzeczywistości potrącą Ci koszty manipulacyjne.Jak wpłacisz na Polisę to jeszcze potrącą sobie coś za ochronę, a jak do TFI to nie powinno być problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylviaW 12.09.2007 08:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 Kze jesteś wielki bardzo dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 12.09.2007 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 Kze jesteś wielki bardzo dziękuję Dzięki. Wielki, jak wielki - raczej średniego wzrostu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts