zygmor 06.07.2007 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 Kochani mam taki problem, jest takie miejsce w moim domu w korytarzu gdzie obok siebie są drzwi przeciwpożarowe wejściowe i garażowe, wszystkie metalowe w tym rejonie przerywane są wszystkie rozmowy z telefonu komórkowego. Czy jest na to jakaś rada. Czy można jakoś poprawić przenikanie sygnału GSM ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 06.07.2007 23:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 A czy naprawdę nie ma lepszego miejsca do prowadzenia rozmów? W czasach, kiedy byłem posiadaczem komórki (a miałem jeszcze z Centertela, teraz nie mam i mieć nie chcę) u siebie w kuchni nie mogłem rozmawiać, bo nie było sygnału. Więc doprowadziłem z zewnątrz przewód - antenę do antenki telefonu i wszystko grało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygmor 07.07.2007 21:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2007 Ale te nowoczesne komórki nie mają widocznych anten i co wtedy?Po prostu chodząc po mieszkaniu podczas rozmowy można się zapędzić tam gdzie nie ma zasięgu i rozmowa się rozpada. Trzeba chyba będzie zrobić jakiś szlaban,albo wydzieloną kolorem strefę, czy co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 07.07.2007 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2007 Prawie każda komórka ma wyjście na antenę zewnętrzną (n.p. w samochodzie). No ale nie po to komórka ,żeby chodzić z wystającą anteną. U mnie jeszcze gorzej, na parterze prawie wogóle niema zasięgu. Muszę rozmawiać przy oknie lub wyjść na zewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygmor 08.07.2007 12:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2007 Sam pamiętam taką nokię z nitem w górnej części od spodu, ale obecne komórki tego nie mają, a szkoda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 08.07.2007 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2007 Sam pamiętam taką nokię z nitem w górnej części od spodu, ale obecne komórki tego nie mają, a szkoda... I po co było wyrzucać? (Bo jak Zosia powiada wszystko przydać się moze ... ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 10.10.2007 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 Prawie każda komórka ma wyjście na antenę zewnętrzną (n.p. w samochodzie). No ale nie po to komórka ,żeby chodzić z wystającą anteną. U mnie jeszcze gorzej, na parterze prawie wogóle niema zasięgu. Muszę rozmawiać przy oknie lub wyjść na zewnątrz. Znam takich co to po przeprowadzce zmuszeni byli do zmiany operatora...bo akurat w ich przypadku ERA praktycznie wogóle nie działała w ich nowym domu...może i ty powinieneś to przemyśleć ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 10.10.2007 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 ...i przemyślę!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 11.10.2007 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 Bo na dłuższą mete nie idzie z tym żyć...nie jest to prosta rada...ale chyba wyjścia specjlanie nie ma... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jprzedworski 12.10.2007 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 Trochę drogo: http://cellantena.pl/PolishPages/index.htm i Schluss! Renata zresztą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts