bigiel 23.01.2011 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2011 No nie zbyt ciekawie, a największy błąd to brak wiązań w narożu budynku. a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_mlody 23.01.2011 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2011 Ja także zabrałem się za ocieplanie - sam. Nie wiem jak przykleić styro nad oknem na tak długiej powierzchni. Trzeba będzie jakoś to podeprzeć, bo płyta zjedzie na dół. Normalnie to bym w suporex wbił długiego gwoździa, ale pod płytą mam wieniec betonowy. Czy pozostaje tylko podeprzeć stęplami? Atomic zabierasz się za ocieplenie domu a zadajesz takie pytanie? Myślę, że jest to najmniejszy problem w dociepleniach budynku. Ciekawe czy zabezpieczyłeś styropian przed gryzoniami. Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_mlody 23.01.2011 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2011 Jeżeli chodzi o ilość kołków na m2 to 4szt. W sumie kołkowanie jest nie obowiązkowe do kilku czy kilkunastu metrów, już nie pamiętam. Jeżeli użyjesz dobrej jakości kleju a ściana będzie czysta, niezakurzona to nie trzeba kołkować. Na BK radzę zagruntować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 10.11.2011 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2011 powiedzćcie czy istnieją jakieś kleje do styro żeby robić przy małych mrozach/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 10.11.2011 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2011 kleić mozna bez problemu, o ile ściana nie jest zmrożona, a często np. po nocnych przymrozkach na ścianie jest niewidoczny film zamazniętej wilgoci, wtedy klej nie przykleja się do ściany, nie radzę kleić o godz. 7-8 bo to ryzykowne, ale odczekać i klejąc w plusowy dzień, nakałdajac płytę z klejem automatycznie izolujesz ten klej styropianem od zewnętrznych czynników, takze zwiazać zdąży na pewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 10.11.2011 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2011 dziękuję poczekam pewnie do wiosny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 12.11.2011 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 no to trakerem przybiłem folię budowlaną w miejsce podbitki i czekam do wiosny- przy wiązarach to gęsto to wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 04.01.2012 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 położony mam styro 25 cm termoorg. platinium plus frezowany.wiem że muszę szczeliny dopiankować tak się zastanawiam czy mógłbym na te 25 cm dołożyć np z 4 cm styro żeby to docieplić jeszcze.jakoś tak nie jestem przekonany na 100 % że dopiankowanie załatwi sprawę.pozdrawiam pio0tr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 25.01.2012 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 położony mam styro 25 cm termoorg. platinium plus frezowany. wiem że muszę szczeliny dopiankować tak się zastanawiam czy mógłbym na te 25 cm dołożyć np z 4 cm styro żeby to docieplić jeszcze. jakoś tak nie jestem przekonany na 100 % że dopiankowanie załatwi sprawę. pozdrawiam pio0tr wiem że może to wyglądać na przegięcie - czy macie jakieś doświadczenia złe przy doklejaniu styropianu na styropian pierwsza warstwa była klejona i na placki i warkocz wokół trzyma elegancko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts