Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

przyklejanie styropianu

jadek

Recommended Posts

• Odpowiedzi 128
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja także zabrałem się za ocieplanie - sam.

Nie wiem jak przykleić styro nad oknem na tak długiej powierzchni. Trzeba będzie jakoś to podeprzeć, bo płyta zjedzie na dół. Normalnie to bym w suporex wbił długiego gwoździa, ale pod płytą mam wieniec betonowy.

Czy pozostaje tylko podeprzeć stęplami?

Atomic zabierasz się za ocieplenie domu a zadajesz takie pytanie? Myślę, że jest to najmniejszy problem w dociepleniach budynku. Ciekawe czy zabezpieczyłeś styropian przed gryzoniami.

Powodzenia!

• 9 months później...
kleić mozna bez problemu, o ile ściana nie jest zmrożona, a często np. po nocnych przymrozkach na ścianie jest niewidoczny film zamazniętej wilgoci, wtedy klej nie przykleja się do ściany, nie radzę kleić o godz. 7-8 bo to ryzykowne, ale odczekać i klejąc w plusowy dzień, nakałdajac płytę z klejem automatycznie izolujesz ten klej styropianem od zewnętrznych czynników, takze zwiazać zdąży na pewno

• 1 month później...
  • 3 weeks później...
położony mam styro 25 cm termoorg. platinium plus frezowany.

wiem że muszę szczeliny dopiankować

tak się zastanawiam czy mógłbym na te 25 cm dołożyć np z 4 cm styro żeby to docieplić jeszcze.

jakoś tak nie jestem przekonany na 100 % że dopiankowanie załatwi sprawę.

pozdrawiam pio0tr

wiem że może to wyglądać na przegięcie - czy macie jakieś doświadczenia złe przy doklejaniu styropianu na styropian

pierwsza warstwa była klejona i na placki i warkocz wokół trzyma elegancko