BW 09.07.2003 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2003 Czy ktoś ma opaskę wokoł domu wykonaną z kruszywa? Proszę o radę czy zdaje egzamin i czy wykonanie jej jest dużo tańsze od inych. W jednym z numerów Muratora wyczytłam,że pod kruszywo kładzie się geowłókninę. Co to jest jest i gdzie to moża kupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tczarek 09.07.2003 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2003 Rolą opaski jest zabezpieczenie fundamentów przed wodą z opadów atmosferycznych. Nie wiem czy opaska z kruszywa zapewni to co dla opaski najważniejsze. Ja mam opaskę wykonaną z kostki brukowej na podkładzie betonowym.Pozdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 09.07.2003 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2003 Geowloknina - rodzaj maty z wlokien ulozonych w roznych kierunkach, ktora sie daje jako podklad, majacej za zadanie rownomiernie rolozyc nacisk warstw lezacych na niej.Do kupeinie w niektorych skladach budowlanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Herne 09.07.2003 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2003 Zadaniem geowłókniny nie jest równomierne rozłożenie nacisku tylko zapobieżenie zamulaniu się drenażu od drrobnych frakcji gleby.Ja dałem żwir do samego poziomu ziemi a geowłókninę dałem między gruntem a żwirem w pionie i poziomie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 09.07.2003 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2003 Tez. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 09.07.2003 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2003 A ile kosztuje ta geowłóknina? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 09.07.2003 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2003 ja mam zrobiona taka opaske ale w troche innej technologii. zwir jest ulozony w "rynnie" z folii ogrodowej wraz z rura drenazowa. woda odprowadzana jest do studni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts