araman 07.07.2007 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2007 Muszę wymienić dolną uszczelkę w bramie segmentowej Wiśniowski. Czy ktoś robił coś takiego? Na dole jest przykręcony profil aluminiowy ,mam nadzieje że jest to kątownik a nie jakieś U. Jest to nitowane na nity zrywalne ,rozwieciłem wszystkie nity a to ani drgnie nie wiem chyba nie jest to klejone bo od góry śrubokręt wsadzam bez trudu. Trzyma jakoś od dołu tylko co???? Uszczelke wymieniam bo mój psiak poobgryzał kawałki kiedy wlazła do niej mała myszka. Teraz jak wymienie na nową to od razu końce zakleję jakimś silikonem ( Oczywiście jak mi się uda wymienić) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miru 08.07.2007 03:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2007 Witam.Też mam bramę segmentową wiśniowskiego i u mnie uszczelkę po prostu wsuwa się w profil bez odkręcania. Jeżeli masz mało miejsca na wsuwanie, to odkręcasz po dwie śrubki na każdym rogu segmentu i demontujesz cały segment. I stary indiański sposób na zmniejszenie oporu przy wsuwaniu gumy w metalowy profil polega na pryskaniu wszystkiego wodą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rob_72 08.07.2007 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2007 Witam. montuję i konserwuję bramy WISNIOWSKIEGO usczelkę dolną lub się wsuwa lub też wciska, nie proponuję niczego roznitowywać to tylko grozi uszkodzeniem panelu.ROzkręcania też nie proponuję.Do łatwiejszego wsunięcia użyj lepiej płynu do mycia.KOńca uszcelki raczej bym nie zaklejał ponieważnie będziesz miał doszczelnienia na dole.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
araman 09.07.2007 20:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 nie pomyślałem że to można wsunąć od końca ciekawe jak to pójdzie gdyz brama ma 4,5 a najpierw trzeba usunąć starą uszczelkę.rob _ 72 o jakim doszczelnieniu na dole piszesz u mnie koniec uszczelki to jest poprostu dziura w którą spokojnie zmieści się mysz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 10.07.2007 05:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 rob_72 sugeruje abyś niczego nie wpychał do tej "dziury" bo uszczelka straci sprężystość i jak brama się opuści to wtych zatkanych końcach np. silikonem nnie ugnie się tak jak pozostała część uszczelki i w efekcie tam gdzie tego silikonu nie będzie czyli na całej jej długości poza końcami uszczelka może nie uszczelnić bramy do podłoża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts