pawciom 08.07.2007 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2007 Witam, parę dni temu zadzwonił do mnie projektant pracujący na zlecenie ZE w sprawie budowy stacji trafo (betonowy kontenerek o wymiarach 3 x 2.1 x 1.5 m + ok 1-1.5m żeby dojść). W mapach miejskiego planu zagospodarowania przestrzennego jest informacja ze w rogu mojej działki znajduje się cytat "orientacyjne miejsce pod stacje SN/NN), tak samo mam wpisane w akcie notarialnym ale zaznaczam nie jest to służebność tylko w opisie działki u notariusza została taka klauzula wpisana. I teraz moje pytania ( a dodam ze już prąd mam i ta stacja nie jest mi potrzebna):- czy muszę sie zgodzić na postawienie tej stacji- czy wystarczy powiedzieć nie i sprawa się kończy- co mogą mi zrobić ??- czy mogą wywłaszczyć teren pod trafo?? Dodam ze niczego nie podpisywałem i mieszkam na końcu miasta i miejsc na postawienie trafo jest dużo ( w promieniu ok 200m ). Myślałem o wykupie ale słyszałem ze ZE płaci jakieś śmieszne pieniądze i po rozmowie z innymi domownikami stwierdziłem ze nie warto.Bardzo dziękuję za wszystkie odp. Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts