KasiulekM 08.07.2007 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2007 Witam, i proszę o pomoc w następującej sprawie. Posiadam działkę na wsi, ogrodzoną od 50 lat.Jakiś rok temu wyszło, że wszystkie działki w tej wsi są przesunięte biorąc pod uwagę mapy geodezyjne i stan rzeczywisty, o około 2 metry.i tu zaczyna sie mój problem, ponieważ sąsiad wywąchał, że sądownie moze ''odzyskać;;ten kawałek co ma na papierze, z tym, ze jest to jakby błędne koło, bo jeśli on dostanie z mojes strony, to jemu sąsiad zabierze z drugiej, a i ja będę musiała się czepiać kolejnego sąsiada.....w praktyce nie jest to możliwe bo stoją już zabudowania, wiele z nich leży w granicy, a gdy sąsiad pozwie mnie do sądu i jakimś cudem, wysądzi swoją czesc, to nie bedę miałą wjazdu do domu. Dodam, że sprawa ta jest znana wszystkim mieszkańcom, oraz burmistrzowi(była mowa nawet o zbiorowym rozgraniczeniu ale nie miało to sensu, gdyż stoją zabudowania) i nikt jakoś nie chce przewracac granic do góry nogami, zwłaszcza, zę szerokości działek się zgadzają....a to ja mam pecha, zę trafiłem na głupiego sąsiada, który przyczepi sie do wszystkiego. Proszę o poradę co mam zrobić jeśli sąsiad wyskoczy z taka sprawą do sądu??? bo teoretycznie moze to wysądzic, czy jest jakis sposób żeby stała sie w całosci właścicielem swojej działki, jakieś zasiedzenie, czy coś takiego? Proszę o poradę i z góry dziekuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dr kozioł 10.07.2007 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 wniosek o zasiedzenie - do saduw dobrej wierze ciezko udowodnic ale jesli jest ponad 30 lat tak zagrodzone to luz blues - bo nawet w zlej wierze ogarnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiulekM 12.07.2007 09:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 Dziękuję za wskazówki. A wie ktoś może jakie są koszty takiego wniosku o zasiedzenie, i później zasiedzenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SONYA 12.07.2007 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 Opłata od wniosku o zasiedzenie 2000 zł a potem trzeba się liczyc z kosztami opinii biegłego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts