Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

jola zaprasza do środka

Recommended Posts

Witaj Jolu :lol:

Wpadlam i ja zobaczyć Twój domek i ogródek. Niestety większość zdjęć mi się nie otwiera (zwłaszcza ta piękna barierka mnie interesuje), ale z tego co widzę, to bardzo przytulny i ciepły domek. Bardzo mi się podoba kuchnia i widzę, że muszę swoją doświetlić :roll:

Jeśli chodzi o ogródek, to liczę na to że się od Was dziewczynki zarażę i za rok ja też coś może podziałam, na razie trochę roślinek do domku kupuję i próbuję się rozeznać co i jak (jak na razie nawet od doniczkowych trzymałam się z daleka). Uczę się od Was i poznaję rośliny, może coś z tego będzie :lol:

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 125
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Magi,nawet sie nie obejrzysz jak pokochasz roślinki, jak będziesz chciała żeby wokół domu zrobiło się ładnie i kolorowo. Jak już wszystko, no może większośc rzeczy w domku będzie zrobione to przyjdzie czas na otoczenie. Szkoda tylko, że wszystko jest takie kosztowne i muszę rozkładac wydatki w czasie. Tak bardzo bym chciała móc pozwolic sobie na wszystko co potrzeba od razu. I tylko już czekac na efekty. I patrzec jak roślinki rosną. A tak niestety zagospodarowanie terenu przed domem, tzn. położenie kostki i posadzenie w wolnych miejscach roślinek i wykonanie drewnianego tarasu, będzie chyba musiało zaczekac do przyszłego roku :cry:

Magi,nawet sie nie obejrzysz jak pokochasz roślinki, jak będziesz chciała żeby wokół domu zrobiło się ładnie i kolorowo. Jak już wszystko, no może większośc rzeczy w domku będzie zrobione to przyjdzie czas na otoczenie. Szkoda tylko, że wszystko jest takie kosztowne i muszę rozkładac wydatki w czasie. Tak bardzo bym chciała móc pozwolic sobie na wszystko co potrzeba od razu. I tylko już czekac na efekty. I patrzec jak roślinki rosną. A tak niestety zagospodarowanie terenu przed domem, tzn. położenie kostki i posadzenie w wolnych miejscach roślinek i wykonanie drewnianego tarasu, będzie chyba musiało zaczekac do przyszłego roku :cry:

u mnie kostka i zmiana ogrodzenia dopiero chyba za trzy lata...

przy dobrych wiatrach :roll:

to bardzo duży wydatek, a tu jeszcze w domu nie wszystko zrobione :-?

Magi, w domowych mogę Ci pomóc, w roślinach ogrodowych dopiero zdobywam wiedzę :wink:

W tym roku zrobiliśmy ogrodzenie frontowe, bo siatkę z trzech pozostałych stron mieliśmy już dawno. Zamówiliśmy szafy do wiartołapu i sypialni, bo nie było gdzie ciuchów trzymać. I już nerwicę miałam jak patrzyłam na te rzeczy poupychane gdzie się da. Teraz nareszcie wszystko na swoim miejscu.

Kostkę mamy już nawet kupioną, ale jej ułożenie musi poczekać. Stanęliśmy przed wyborem : kostka albo wyjazd na krótkie wakacje :cry: No i wybraliśmy wypad nad Bałtyk. W końcu odpocząć też trochę trzeba, no i dziecko niech ma jakieś wspomnienia z wakacji :D

Ach trudne te wybory.

Aniu jeśli chodzi o rośliny domowe, to zaopatrzyłam się w odpowiednią lekturę, tzn. w ksiązkę gdzie jest sporo na temat najbardziej popularnych roślin domowych. Ale jakbym czegoś tam nie doczytała, to chętnie się zwrócę po pomoc :lol:

Nas niestety wydatki też dobiły, samo położenie kostki kosztowało majątek :o Teraz czekamy na ekipę co ma zrobić tynki zewnętrzne i podbitkę ( następny dużżżżżżżżżżżżżżżżżżżżżżży wydatek). Ale co zrobić jak się powiedziało A to trzeba powiedzieć B. W domu na razie nic się nie zmienia, muszę kupić tylko komodę dla maluszka, żeby poukładać rzeczy, bo trochę tego już nakupowałam :lol:

pieknie ci rosnie w ogródku, jakie zrobiliście ogrodzenie od frontu? nas tez to czeka, może w tym roku może w następnym... sama niewiem, też sobie fundnelismy wakacje zamiast zrobić cos przy domu, a wciąz jeszcze tyle nie wykończone 8) ale cóż, raz się żyje, nie mozna sobie wszystkiego odmawiać.