eranet 13.07.2007 20:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 jaki kolor wybraliście i jak długi macie termin realizacji? białe - termin bedzie znany w poniedziałek, ale jak wczoraj dzwonili do Jezierskiego to miedzy 3 a 4 tygodnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lekomin 14.07.2007 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2007 Orzech nasz i Oknoplastu jest identyczny To jest taka sama folia. 3-4 tygodnie na zamówienie u nas? Chyba jakieś wynalazki straszne.. przez jakiego dilera zamawiałeś? pzdr Piotrek Jezierski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eranet 14.07.2007 17:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2007 Orzech nasz i Oknoplastu jest identyczny To jest taka sama folia. 3-4 tygodnie na zamówienie u nas? Chyba jakieś wynalazki straszne.. przez jakiego dilera zamawiałeś? pzdr Piotrek Jezierski RCMB Rzeszów. Będzie szybciej? Jeśli tak bardzo sie cieszę, może jeszcze rabat dostanę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariku 14.07.2007 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2007 lekomin, a mnie obiecałeś "kawałek wiśni" .... no właśnie, a jaki jest u was realny termin realizacji zamówienia, mnie u Burdy w Myślenicach też powiedzieli ok. 4 tyg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lekomin 15.07.2007 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2007 Mariku, sprawdzę. Wiem, że wysyłali. Może list wrócił. Będę wiedział jutro. Co do terminów: wszyscy podają wydłużone, żeby nie podpaść klientom Generalnie na wszystkie okna oprócz łuków, drzwi i suwanek we wszystkich kolorach mieścimy się z produkcją w 9 dni. Do tego dochodzi transport. Maksmymalnie po 14 dniach diler ma je u siebie. Tak jest w 99% przypadków. Obsuwa może być, jeśli kontrola jakości na końcu czegoś nie przepuści i trzeba coś robić od nowa. Co do łuków, drzwi i suwanek, to terminy są w zależności od koloru i chwilowego obłożenia produkcji [od lutego obłożenie jest niezmiennie na full ]. W przypadku łuków, profil musi być odpowiednio leżakowany, żeby okleina nie uszkodziła się w gięciu, i jeśli jest bardzo nietypowy kolor może cały proces produkcyjny trwać nawet 6 tygodni (4 tygodni leżakowania profila). Jeśli macie jakiegoś producenta, który zagwarantuje wam 14 dniowe terminy na jakiś zupełnie kosmiczny kolor na łukach, od razu wiadomo, że trzeba się trzymać z daleka: zamówi gdzieś oklejanie, okleina zejdzie na 100%. Od razu dopytujcie się, czy producent sam gnie łuki czy to podzleca: jeszcze nie widziałem ładnie wygiętego łuku przez "giętaczy" do wynajęcia. Co do suwanek i drzwi: głównie chodzi o moce przerobowe, bo jesteśmy zawaleni zamówieniami na amen. Generalnie, bardzo ważne jest, żeby diler jak najszybciej wysłał zamówienie i zaliczkę, bo wtedy zamówienie jest uruchamiane. Były przypadki, że dilerzy brali zaliczki, wpłacali je jako zaliczki pod jakieś stare zlecenia, a klientowi mówili, że to fabryka się opóźnia. Proszę wymuszać na dilerach potwierdzenie wpłaty zaliczki do producenta [potwierdzenie przelewu]. Odnosi się to nie tylko do okien, ale do wszystkich innych zamówień, gdzie wymagana jest zaliczka [w dzisiejszych czasach to gros materiałów]. Przy okazji można dilerowi przypomnieć, że ew. "ręczne" zrobienie potwierdzenia przelewu podpada pod prawo bankowe i kodeks karny jako fałszowanie dokumentów. Po takiej gadce nie powinien opóźniać zlecenia. Od momentu otrzymania zaliczki 2 tygodnie spokojnie dotrzymamy, 3 tyg max (w 5% przypadków). Mnie komputer mówi, że średni termin realizacji zlecenia w czerwcu wyniósł 9 dni ale rekord do 6h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariku 19.07.2007 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 lekomin dziękuję pozwoliłam sobie zadać jeszcze kilka pytań na P.W pozdrawiam m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 26.07.2007 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 czy producent sam gnie łuki czy to podzleca: jeszcze nie widziałem ładnie wygiętego łuku przez "giętaczy" do wynajęcia. Chyba samochwalstwo lekko przekracza granicę... Z tego co wiem to większość producentów, która sama gnie łuki zamawia "trudne" (czytaj małe promienie) na zewnątrz (czyli np. w KSK). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ela_i_Maciek 29.07.2007 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2007 U nas w ścianach: Oknoplast. Wyszło DUUUŻO mniej niż w Jezierskim (ale dlatego, że w Oknoplaście dali nam upust 15% (oprócz standardowej promocji) za to, że z 4-o miesięcznym wyprzedzeniem gotówką opłaciliśmy 100% wartości zamówienia; dystrybutor Jezierskiego za to samo zaproponował 3% upustu)... Okna można zobaczyć na zdjęciach w naszym dzienniku. Nam podobają się BARDZO i jesteśmy z nich zadowoleni. Właśnie kończą się najcięższe roboty we wnętrzach (tynki + wylewki) i po ich skończeniu okna czeka gruntowne czyszczenie. Pozdr.M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edybre 29.07.2007 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2007 Mam okna orzech z Oknoplastu ale w mojej okolicy nie znalazłam Jezierskiego więc nie mam porównania. Z oknoplastu jestem bardzo zadowolona: zarówno z samych okien jak i montażu i profesjonalnej obsługi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sawczuk2000 24.03.2012 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2012 Witam wszystkich , ja otrzymałem oferte od pana Jeziorskiego heh,,za 13 okien w tym 1x trójkątne i 2 x balkonowe 15,200 z montazem ,elite thermo z 3 szybami szprosami itd,pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Belewimo 27.06.2013 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2013 Witam, w moim domu energooszczędnym zainstalowane są okna firmy Jezierski Elita Thermo. Po wykonaniu badania termowizyjnego okazało się, że okna posiadają duże mostki termiczne na granicy szyby i profilu PCV. Na stronie internetowej Jezierski informuje , że cyt : "Ciepła ramka SwisSpacer zapobiega powstawaniu mostka termicznego" co jest kłamstwem. Na dowód przesyłam kilka zdjęć termowizyjnych. Sprawę zgłosiłem do PIH, ale po długiej mediacji Jezierski obstaje przy swoim i nie raczył zbadać sprawy na miejscu. Pozostaje sąd polubowny i powszechny. Będę walczył do końca, ale potrzebuję wsparcia ze strony innych użytkowników tych okien. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MateuszMateusz 11.07.2017 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2017 Belewimo, no i jak się sprawa skończyła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts