Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

mszyce na warzywach


Recommended Posts

Chyba mszyce, bo blisko ścieżki "wydeptanej" przez mrówki.

Pani w sklepie zaproponowała Decis.

Ale decisem po szpinaku i burakach? :roll:

Ale z drugiej strony: lubimy szpinak i buraki. Nie lubimy mszyc. Biedronek mało, albo jakieś anorektyczki, nie jedzą tych mszyc.

Macie jakieś pomysły, żebyśmy to jednak my zjedli ten szpinak i to bez mszyc?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

moja "firmowa" ogrodniczka mieszka Ludwik ( miętowy do mycia naczyń) z wodą ( zapytam o proporcje) i "myje" tym róże. Ale do warzyw chyba nie bardzo...

Ludwik podobno ulega biodegradacji, oby mszyce również... pytaj, Nefer jestem mocno zdeterminowana

 

Jutro Ci napiszę proporcje :):)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Czosnek to nawet dobry do szpinaku. A jak wyciągnąć wyciąg?

 

5 dag czosnku zalej wieczorem wiaderkiem gorącej wody i zostaw do rana. Rano możesz ruszać z tym do boju! :D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 month później...
Obrane, zmiażdżone szerokim nożem (nie praską). Żadnych Ludwików, detergenty są niebezpieczne dla zdrowia, chcesz to potem jeść? Pokrzywa nie zaszkodzi i nie pomoże w niczym, będą to niepotrzebne dwa grzyby w barszczu.
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.



×
×
  • Dodaj nową pozycję...