moniga 09.07.2003 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2003 jaki jest koszt zakupy i instalacji takiej oczyszczalni? W jakim miejscu powinna być umieszczona i jakie są przeciwskazania do jej stosowania? Czy ktoś się zna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek 1719499182 09.07.2003 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2003 użyj funkcji "szukaj", a na pewno znajdziesz odpowiedź na Twoje pytanie i to na pewno nie jedną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Metal 09.07.2003 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2003 Ja za swoją zapłaciłem 7000 PLN, a w tym: projekt, załatwienie pozwolenia na budowę i montaż na gotowo.Ograniczenia: 3m od domu, 3m od granicy działki. Drenaż rozsączający 3 rury po 20m (zdaje się, że min to 16) każda, w odległości od siebie 2m. Możesz wyliczyć ile to zajmie powierzchni.Przeciwwskazania to wysoka woda gruntowa, bo drenaż musi być 1,5m nad jej poziomem. PozdrowionkaMetal P.S. Posłuchaj Sławka, a dowiesz się dużo więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krs 09.07.2003 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2003 Pooglądaj sobie np. http://www.nevexpol.com.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
empi 10.07.2003 05:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2003 MetalA skąd takie odległości?Wcześniej pisano (chyba Sanipro), że odległości to 2 m od granicy działki i 30 m od studni oraz że może być bezpośrednio przy budynku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaton 10.07.2003 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2003 Odległość drenażu rozsączającego i osadnika powinna wynosić minimum 3m od budynku oraz 2m od granicy, odległość miedzy nitkami rozsączajacymi minimum 1,5m, odległośc od drzewa 3m- dotyczy drenażu, odległośc od studni 30m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Metal 10.07.2003 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2003 Takie odległości podał mi fachowiec, który mi montował oczyszczalnię. Co do odległości od granicy działki - może dopuszcza się 2m. 3m od domu wynika nie tyle z przepisów, co z faktu, że drenaż - jakby nie było - rozsącza "wodę", więc jeżeli nie jest on głębiej niż posadowienie ław (tak jest u mnie), to będzie systematycznie "nawadniał" fundamenty. PozdrowionkaMetal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
empi 10.07.2003 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2003 To rozumiem.Chodziło mi o posadowienie zbiornika, żeby "szambelan" nie musiał wjeżdżać na działkę, na drenaż mam wystarczająco dużo miejsca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 10.07.2003 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2003 ...... Chodziło mi o posadowienie zbiornika, żeby "szambelan" nie musiał wjeżdżać na działkę........... Możesz zakupić i zakopać w ziemi rurę łączącą szambo z np. stanowiskiem przy ogrodzeniu z którego "szambelan" bedzie mógł "zasysać" zawartość szamba. Co do warunków technicznych ( fi przekroju rury, maksymalna odległość zasysania, rodzaj końcówki ....) to najlepiej porozmawiaj z szambelanami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts