haniairafal 09.07.2007 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 Witam wszystkich, 1. Dzialka kupiona2. Projekt wybieramy - niedlugo spotkanie z architektem3. Wnioski o warunki techniczne przylaczy zlozone - woda juz jest, prad prawie, gaz cos zwleka3. Mapa do celow projektowych "robi sie" - jeszcze z miesiac sie porobi I teraz pytanie - o czym zapomnialem i co mozna juz w miedzyczasie zalatwiac? Nie chcialbym sytuacji gdy nie bedzie mozna przejsc do kolejnego etapu, bo dwa miesiace bede czekal na cos, co moglem zalatwic juz teraz, ale o tym nie wiedzialem. Stad pytanie do doswiadczonych: za czym moglbym biegac juz teraz?Najwieksza zagwozdke mam z ekipa budowlana, bo pewnie juz powinienem sie umawiac (na wiosne przyszlego roku chcemy ruszyc), ale rozpoczecie budowy uzaleznione jest od spieniezenia innej nieruchomosci. Jak umowic sie z ekipa gdy nie wiemy jeszcze czy pieniadzory beda w styczniu/lutym/a moze dopiero czerwcu? pozdrowka! Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/82408-przed-uzyskaniem-pnb-co-zalatwiac-juz-teraz/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 09.07.2007 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 Witam. Co do kwitów do PnB to na moje oko przyda Ci się jeszcze : - uzgodnienie z gminy a propos odprowadzenia ścieków- uzgodnienie z gminą a propos podłączenia komunikacyjnego działki z drogą (krótko mówiąc gdzie ma być / może być wjazd)- wypis i wyrys z miejscowego planu zagospodarowania (jeżeli jeszcze tego nie masz)- wypis z rejestru gruntów i decyzja o ostatecznym wyłączeniu z produkcji rolnej- do dwóch powyższych punktów potrzeba chyba jakichś mapek, więc mapki z geodezji- uzgodnienie z zakładem melioracji, ale to już po sporządzeniu planu zagospodarowania działki / adaptacji- badania geotechniczne gruntu Co kraj to obyczaj, w Piasecznie potrzebowali wszystkich powyższych kwitów, ale na 100% w innych gminach mogą chcieć czegoś więcej lub mniej. Pzdr Dawid Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/82408-przed-uzyskaniem-pnb-co-zalatwiac-juz-teraz/#findComment-1873055 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plutek 10.07.2007 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 Ja odebrałem pozwolenie dzisiaj -jeżeli kupujesz gotowy projekt to oczywiści musisz wykonać adaptację tego projektu do działki -ja też musiałem uzgadniać z MZUiM wjazd na moją działkę z drogi publicznej i to jest potrzebne do PnB -wypis i wyrys z miejscowego planu nie był potrzebny -jeżeli grunty są kategorii rolnej to rzeczywiści jest potrzebne odrolnienie ale wystarczy pisemko bez mapek -badań geotechnicznych nie robiłem ale to zależy od miejscowości ja buduję w Katowicach Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/82408-przed-uzyskaniem-pnb-co-zalatwiac-juz-teraz/#findComment-1874430 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts