Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaka to cegła i jaki kolorek elewacji???

Annja

Recommended Posts

• 2 weeks później...
I raz jeszcze ja, bo robię akurat porządek w papierach, prospektach, katalogach i takich tam.......

Może uzyskasz efekt na jakim ci zależy używając płytek klinkierowych ręcznie formowanych z firmy CRH ( importowane) w kolorze:

FB GD, FB ROSA WEISS, FB TERRA COTA ?

Ale cena :o od 1,66 do 1,74 EURO za sztukę........drogo...

Ja u nich szarpnę się tylko na cegłę ręcznie formowaną na ściankę dzielącą jadalnię od kuchni...........męża już uprzedziłam :wink:

cena kosmiczna, ale efekt także - jutro zrobię zdjęcia i wkleję ...

Cena za te płytki klinkierowe rzeczywiście porażka :-? Nawet 1,74 zł a nie Euro za sztukę to w moim przypadku byłoby drogo bo podmurówka jest dosyć wysoko ( cztery schodki do domu ) a w obwodzie mamy 51 mb. Do tego trzy filary, tego nasz budżet napewno by nie wytrzymał :wink:

Piaskowiec też mi się podoba i wszystkie twory "piaskowcowopodobne" ale mam obawy co do utrzymania tego w należytym stanie. W okolicy mamy płot z piakowca, dom przy ulicy i piaskowiec dziś jest już w opłakanym stanie t.j. najzwyczajniej utytłany błotem, kurzem i innym brudem. A płot ma góra trzy lata.

Muszę się solidniej rozejrzeć za tymi płytkami

poszukaj Klinker Sire

http://www.klinkersire.com/ita/rivestimenti_2.asp?cat=3&serie=RIVESTIRE

http://www.klinkersire.com/ita/rivestimenti_2.asp?cat=3&serie=I+GRAFFIATI+RUSTICI

są dostepne w Polsce i przystępne :)