Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Nie no jak mówisz, że da się wpisać w okolicę to:

1) na co te drzwi w końcu garażu. Pewnie po to żeby ktoś mógł wleź osłonięty od ulicy. Koszty i obniżone bezpieczeństwo,

2) kotłownia 9 połączona z garażem, też bezpieczeństwo. No ale jakbny miało zostać to już, kuku, jeżeli 9 łaczymy z 2. Jakiekolwiek zapachy mogą być i pewnie będą zassane bezpośrednio do części mieszkalnej. A jeżeli ma to ułatwić wychodzeni, to chyba tylko w lecie. Bo w pozostałe pory roku będziecie się cofali po kurtki do 1. Ja bym 9 połaczył z 1. Jest jeszcze dodatkowy plus, że po sforsowaniu garażu i kołtowni, gość niechciany, jest w miejscu takim gdzie ma sforsowane dopiero I drzwi wejściowe,

Pozostała częśćdołu w miarę Ok, ale trzeba to odpowiednio ustawić do stro świata.

3) łazieneczka 10,9 m u góry to wspaniała rozrywka. Wannę narożną dociśnięto do narożnika o wysokości jakieś 1,5 m dobierzesz, ale kabinkę to proponuję, żeby dobrał Tobie Archipelag. Kurka jaka radosna twórczość :o . A mogło być tak ładnie. Przecież łązienka na dole umożliwia postawienie kabiny i to dwu osobowej. To u góry chyba lepiej jakąś ładną wannę zrobić z możliwością osłonięcia dla prysznicu. Zwłaszcza , że korytarz wejściowy można wydłużyć i drzwi do łazienki zrobić głębiej, przez co i łatwiej bedzie wannę dobrać. Acha pozostaje jeszcze qumoterku oddawanie moczy w pozycji męskiej ustalonej i masz to możliwe jedynie w łązience na parterze. :wink:

• Odpowiedzi 48
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dzięki Wszystkim za opinie :)

Jak kazdy projekt - ten tez ma wady ! Rzeczywiście, chyba nie będzie tani.

Co do "koślawości" to szczerze mówiąc mnie się podoba.

Wwiola: z kominkiem masz rację - planuję go przenieść winne miejsce.

Salon zaś powiększyłbym o gabinet (gabinet mozna przenieść w pmieszczenie nr 9 a gospodarcze zrobić z tego czegoś za garażem (7)

Dodatkowo poszerzyłbym garaz o drugie stanowisko.

Wejście z garażu - "gdzieś w okolicach" kladki schodowej. :lol:

Ewunia: dzięki za opinię. Trochę mnie tylko dziwi że w tym samym katalogu "Projekty" w temacie "Melania z Archipelagu" założonym przez BeataGa miałaś całkowicie odmienną opinię... Cóż, kobieta - Ewunia zmienną jest ... :-?

:-?

Kroyena: dzieki za cenne uwagi :o Wszystkim uważnie się "przyglądnę".

Szczególnie cenne są te dotyczące oddawania moczu - musze przyznać że jestem napawdę przywiązany do pozycji męskiej ustalonej i byłoby mi naprawdę przykro gdym musiał to przywiąznie zrewidować.

Wszystkim jeszcze raz dziękuję. Jeśli coś Wam sie jeszcze skojarzy to chętnie wysłucham :lol:

Ewunia: dzięki za opinię. Trochę mnie tylko dziwi że w tym samym katalogu "Projekty" w temacie "Melania z Archipelagu" założonym przez BeataGa miałaś całkowicie odmienną opinię... Cóż, kobieta - Ewunia zmienną jest ... :-?

Bo wtedy miałam taki humor :wink: A na poważnie, to juz mi sie opatrzył ten styl

Pomysł z przeniesieniem gabinetu zamiast kotłowni, a kotłowni za garaż jest super, też bym tak zrobiła. Pokój wtedy zyska przestrzeń i ustawność. Komin powinien zmienić lokalizację, ale zastanawiam się gdzie mógłby stanąć (trzeba by było zapytać w Archipelagu) Kuchnia duża. Na górze łazienka jest ok ma 10m nawet jak wanne postawisz na środku to miejsca będzie dużo. Co innego gdyby tyle miał pokój ze skosami (taki widziałam).

Pomysł z przeniesieniem gabinetu zamiast kotłowni, a kotłowni za garaż jest super, też bym tak zrobiła. Pokój wtedy zyska przestrzeń i ustawność. Komin powinien zmienić lokalizację, ale zastanawiam się gdzie mógłby stanąć (trzeba by było zapytać w Archipelagu) Kuchnia duża. Na górze łazienka jest ok ma 10m nawet jak wanne postawisz na środku to miejsca będzie dużo. Co innego gdyby tyle miał pokój ze skosami (taki widziałam).

• 1 month później...
Nasza Melania jest w tej chwili w stanie surowym zamkniętym, robione są właśnie instalacje i tynki wewnętrzne. To prawda, dom nie jest tani i nie jest łatwy w wykonaniu, za to naprawdę robi wrażenie. Jeśli chodzi o kotłownię to umieściliśmy ją w piwnicy. Po wejściu do domu czuje się przestrzeń, taras jest bardzo duży i zmieści się stół na min. 6 osób. Salon też nie jest mały (my nie łączyliśmy go z gabinetem). We wszystkich pomieszczeniach na górze sciany zewnętrzne(te ze skosami) mają wysokość 120 cm. Nie było żadnego problemu z umieszczeniem kabiny prysznicowej w łazience na górze, a dla moich Panów zamontujemy pisuar. Z każdym dniem utwierdzam się w przekonaniu że wybraliśmy dobry projekt.

Witaj qmoter,

Cieszę się, że Tobie również podoba się Melania. My mamy odbicie lustrzane i częściowe podpiwniczenie oprócz tego nie dokonywaliśmy większych zmian projektu. Kominek pozostał na swoim miejscu i moim zdaniem jest to najlepsze miejsce dla niego, z tym że nie będzie to kominek narożny jak w projekcie, ale front kominka będzie wychodził na część wypoczynkową salonu a nie na jadalną. Pozostawiliśmy również gabinet.

Niedawno byłam w wykończonej Melanii, właściciele połączyli salon z gabinetem, my stwierdziliśmy, że dość duży hol połączony z salonem to wystarczająco duża przestrzeń. Obiecuję, że wkrótce zamieszczę zdjęcia naszej Melanii.

P.S.

Odpisałam również w założonym przez Ciebie temacie.

Przepraszam, że dopiero teraz, ale jesteśmy zbyt pochłonięci budową i rzadko zaglądam na Forum.

Witaj qmoter,

Cieszę się, że Tobie również podoba się Melania. My mamy odbicie lustrzane i częściowe podpiwniczenie oprócz tego nie dokonywaliśmy większych zmian projektu. Kominek pozostał na swoim miejscu i moim zdaniem jest to najlepsze miejsce dla niego, z tym że nie będzie to kominek narożny jak w projekcie, ale front kominka będzie wychodził na część wypoczynkową salonu a nie na jadalną. Pozostawiliśmy również gabinet.

Niedawno byłam w wykończonej Melanii, właściciele połączyli salon z gabinetem, my stwierdziliśmy, że dość duży hol połączony z salonem to wystarczająco duża przestrzeń. Obiecuję, że wkrótce zamieszczę zdjęcia naszej Melanii.

P.S.

Odpisałam również w założonym przez Ciebie temacie.

Przepraszam, że dopiero teraz, ale jesteśmy zbyt pochłonięci budową i rzadko zaglądam na Forum.

• 5 months później...
  • 4 weeks później...
  • 2 months później...
  • 1 month później...

Cześć

Czy już wybudowaliście ten domek?

Czy możecie się pochwalić (np. przesyłając zdjęcia) i podzielić Waszymi doświadczeniami?

Jestem na etapie zakupu projektu i za każdą pomoc będę wdzięczny.

Czy w czasie budowy wyszły jakieś błędy w projekcie?

Dzięki