frosch 19.03.2009 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 no jeszcze mnie w filmie nie widzieli obiecalam ci wusienka przepis na panszkraut : Panszkraut Składniki: * Kilo kartofli * 3 ćwierci kila(75 deko) kwaśnyj kapusty * Ćwierć kilo (255 deko) szpeku wendzonygo * 1 srogo albo 2 małe cebule * pieprz, sol ,maggi Sposób przyrządzania: Kartofle obieromy , wciepujemy do wody ze solom i warzymy.Załerkrałt (kwaśno kapusta) kromy drobno coby nom się potym nie ciongła i warzymy do miynkiygo .Jak to się już fajnie warzy , kromy we wyrfle (kostka) szpek (boczek) i topimy na szpyrka (skwarki).Jak szpek jest chudy cza dodać tuste (smalec). Wciepujemy do tego pokrono drobno tyż we wyrfle cebula i smażymy aż się zrobi fajnie złoto .Kartofle i kapusta odcedzomy , wciepujemy do srogiygo gorka , szpyrki z cebulom tyż .Dodowomy pieprz, sol i maggi i sztamfujymy (ubijamy tłuczkiem).Nojlepszy jest do tego sztamfer (tluczek) taki np.żelazny z lochami (otworami).Jak nom się wszysko cuzamen do kupy (razem) fajnie wymiyszo , robimy jeszcze kostproba i warzechom (łyżka drewniana) mieszomy pora razy coby buło jeszcze lepiyj połonczone .Wciepujemy na talyrz i robimy kupka , a w niej dołek coby potym wloć zołza (sos). Jo podaja panszkraut z żeberkami z bratruły (z piekarnika) i zołzom , ale dobre tyż jest z karminadlami (kotlety mielone) . Możno tyż miast kwaśnyj dać słotko kapusta (cza wtedy na koniec doprawić trocha octem abo sokiem z citryny) .Możno tyż wymiyszać łobie te kapusty cuzamen. Jeszcze nie spotkałach żodnygo coby mu to nie smakowało . http://www.kuron.com.pl/gfx/kuron/pl/kuron_przepisy/2/3404/glowne/s1676937652.jpg na zeberka tyz scesz recepta ??? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/82450-froschkowe-re-re-kum-kum/page/114/#findComment-3138728 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 19.03.2009 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Tyz! Na zeberka tyz. Jejku froschia normalnie jak w domu. U nas tez mowimy szpek. A tak fogule, to ja dzis mam cos z telepatia..., jak tak dalej pojdzie to moze i nie zle bedzie... No bo tak... Rano dzwonie do mamy. Potem mysle...,a napisze sms-a do siostry aby wiedziala co u mamy. Pstrykam "wyslij" i slysze sygnal dochadzacego sms-a. Patrze a to ta wlasnie siostra, pisze domnie, ze wczoraj z mama gadala. Drugi przypadek. Myslalam dzis o Zielonookiej, ze cos znowu zniknela z forum i ciekawe co tam u niej. Zagladam do watku "psycholog" a tam widze "komunikat zielonookiej". Jakby ktos mi wystrzelil rakiete w mozg - pomyslalam - w ciazy!!! Zagladam co to za komunikat..., i co widze? Zielonooka z ciazy. Trzeci przypadek. w moich komentarzach prosze Froschie o jakis typowo slaski przepis..., po czym patrze za chwile froschia odpowiedziala..., zagladam a tam widze... A jak chcesz to sobie zobacz u mnie wlasnie napisalam taki przepis dla Wusi. Czy to nie fajnie?? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/82450-froschkowe-re-re-kum-kum/page/114/#findComment-3138795 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 19.03.2009 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 zeljko cobys se tak nie pomylala, ze jo tyz moga byc w cionzy , bo.... no jak majom u wos w doma godac inaczyj jak szpek , jakzescie hanysy som Żeberka z bratruły Składniki: * 70 deko żeberek * 2 cebule * 2-3 zombki czosku * 2 łyżki mąki pszennyj * tuste ,olyj * listek bobkowy * sól , pieprz , papryka słotko , ostro (pulwer) , ziele , majoranek Sposób przyrządzania: Flajsz cza umyć , wysuszyć , podzielić na koncki .Wciepujemy go do miski .Polywomy olejem (kajś ze 2-3 łyżki) , dodowomy sól , pieprz , listek , ziele , papryki , majoranek , czosnek (zesztamfowany abo drobniusko pokrony) i mieszomy . Dobry tysz jest aminek (kminek) , ale u mnie bajtle (dzieci) go nie lubiom .Jak mom ochota polywom to jeszcze citronenzaftem (sokiem z cytryny) , ale to nie jest mus ino takie moje wymyślanki .Przykrywomy i wstawiomy do lodówki .Jo czymia to tam cołki dzień ale możno tyż tak ze godzina coby się mienso fajnie przeżarło prziprawami . Bierymy brytfana (może tyż być szklane naczynie odporne na gorko) , wciepujemy tuste (smalec) abo olyj , żeberka i cebula pokrono we wyrfle (kostka) , przykrywomy i wstawiomy do bratruły (piekarnika) .Temperatura rychtujemy kajś na 180-190 stopni i bratujemy kole godziny, dowajonc pozór coby się nie przypaloło (podlewać wodom, bulijonym abo biyrym/piwem ).Odlywomy zołza (sos), przecedzomy , dolywomy trocha wody abo bulionu i zaklepujemy (fyrlomy 2 łyżki mąki z połowom szolki/szklanki wody i wlywomy do zołzy ,cołki czas fyrlac coby się klompy nie porobioły ), robimy kostproba czy dobre, jak coś to dodać jeszcze soli i pieprzu , maggi, vegety abo co tam kto lubi. Żeberka wciepujemy nazod do bratruły , zmniejszomy temperatura na 160-175 stopni i bratujemy (pieczemy) jeszcze ze pól godziny bez dekla (bez pokrywki) . Podaja je z panszkrautem i wszyscy se to chwalom http://www.kuron.com.pl/gfx/kuron/pl/kuron_przepisy/2/3407/glowne/s540421573.jpg jak chcesz wiecej moich slaskich przepisow to sa tutaj : http://www.kuron.com.pl/ksiazki_internautow/go:ksiazka:2759/ buziaki Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/82450-froschkowe-re-re-kum-kum/page/114/#findComment-3138995 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 19.03.2009 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Zeljcia, może Ty wróżką jesteś i nic o tym nie wiesz? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/82450-froschkowe-re-re-kum-kum/page/114/#findComment-3139010 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikach 19.03.2009 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Frosia ależ u Ciebie smakowicie aż człowiekowi lepiej się robi Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/82450-froschkowe-re-re-kum-kum/page/114/#findComment-3139019 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 19.03.2009 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 hej monisia wiesz jak to u mnie : albo o sexie albo o zarciu ...... niczego innego nie umiem dobrze robic jak tam dziewczynki? mam nadzieje , ze zdrowe i ze przede wszystkim pamietaja ciocie ... z burza wlosow na glowie co z tym naszym grillem dziewczyno bedzie ? sezon sie zbliza - trza zaczac juz cos planowac zeljko moze ja ci podam moja date urodzenia i powiesz mi co mnie jeszcze czeka , co ? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/82450-froschkowe-re-re-kum-kum/page/114/#findComment-3139046 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 19.03.2009 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 No nabijajom sie ze mnie A ja zapomnialam napisac, ze te jajka sa przepiekne. A takie kolorowe co to jamles fkleil, to gdzie sie takie farby kupuje? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/82450-froschkowe-re-re-kum-kum/page/114/#findComment-3139064 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 19.03.2009 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 A takie kolorowe co to jamles fkleil, to gdzie sie takie farby kupuje? to ruskie drewniane jajka , pewnie zwykla olejka malowane w kazdym budowkanym sklepie dostaniesz taka farbe to co? nie powrozysz ??? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/82450-froschkowe-re-re-kum-kum/page/114/#findComment-3139103 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikach 19.03.2009 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 i dlatego u Ciebie tak fajnie a co do reszty, to lepiej nie mówić...nie jest dobrze dziewczynki mam chore już dość długo i jakoś końca nie widać byle do wiosny i grilla no mam nadzieję, że w tym roku się uda Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/82450-froschkowe-re-re-kum-kum/page/114/#findComment-3139106 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 19.03.2009 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Żabusia przepisy no palce lizać znowu mam przez Ciebie ślinotok Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/82450-froschkowe-re-re-kum-kum/page/114/#findComment-3139864 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 19.03.2009 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Boszszeee ... te żeberka .. mniam Nic więcej kosntruktywnego nie mam do powiedzenia Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/82450-froschkowe-re-re-kum-kum/page/114/#findComment-3139915 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 20.03.2009 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 A ja jadłam makówki w wykonaniu Frosi, aha! I jeszcze pieczeń i modrą kapustę i sałatkę i dużo innych rzeczy. Słuchajcie, booosssskie żarcie... A już te makówki... Zapisałam sie przez nie do partii Froscha. Partia Kochających Frosiowe Makówki. Dzień dobry słoneczne! Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/82450-froschkowe-re-re-kum-kum/page/114/#findComment-3140677 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 20.03.2009 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 dzień dobry Żaba a przepis na żabie udka masz Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/82450-froschkowe-re-re-kum-kum/page/114/#findComment-3140678 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 21.03.2009 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2009 zobacz Kochana jakiego Frosza i Froszke kupilam dzisiaj ??? zaraz mi sie japa uśmiechnela jak je zobaczylam http://images6.fotosik.pl/440/ef8c840687ee9bc9.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/82450-froschkowe-re-re-kum-kum/page/114/#findComment-3144991 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 21.03.2009 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2009 niżej... Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/82450-froschkowe-re-re-kum-kum/page/114/#findComment-3145162 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 21.03.2009 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2009 Ktoś już to pisał, ale nie mogę sobie odmówić w związku z żabimi udkami... Do restauracji francuskiej wjeżdża żaba na wózku inwalidzkim. -I co, q...wa, smakuje???!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/82450-froschkowe-re-re-kum-kum/page/114/#findComment-3145164 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 21.03.2009 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2009 cze Żaba a ja mam coś nowego ślicznego i też jest zielone Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/82450-froschkowe-re-re-kum-kum/page/114/#findComment-3145212 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 21.03.2009 23:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2009 cze Żaba a ja mam coś nowego ślicznego i też jest zielone Zdjęcie Frosi w zielonych ramkach Ewcia, jakie śliczne te Froszki!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/82450-froschkowe-re-re-kum-kum/page/114/#findComment-3145647 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 22.03.2009 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 dzień dobry Brazusia no to wiesz większe jak Frosia Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/82450-froschkowe-re-re-kum-kum/page/114/#findComment-3146261 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 23.03.2009 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 dzień dobry Żabolu gdzie sie ukrywasz Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/82450-froschkowe-re-re-kum-kum/page/114/#findComment-3148048 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.