Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Frosch'kowe re-re kum-kum

Recommended Posts

nie spita, ale lezyta :lol: :lol: :lol: :oops:

juz nic wam nie napisze, b o przestaniecie mnie akceptowac :roll: :oops: :oops:

i jeszcze cos : jestem z wami od 3 lat !!! :o i nie zaluje ani jednej minuty :D :D :D kochani po prostu jestescie :oops: :)

Wczoraj napisałam, ale za nic nie chciało mi wysłać, więc dzisiaj puszczam:

Ciebie to ja zawsze akceptuję, z całym dobrodziejstwem inwentarza. :oops: :D

Gratuluję pieknej rocznicy - mnie parę dni temu strzeliło dwa latka na forumie. :o

Jakoś tak szybko to idzie, że szok. :roll:

Leżyta, powiadasz?

To i ja chyba się położę. :oops: :p :lol:

Dzień doberek - jest spora szansa na słonko dzisiaj! :D

• Odpowiedzi 3,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Brazunia, no co Ty, przecie nie mogę być Twoją Mamą, lata nie takie, no co!!! :p :lol:

Frosia, ja już u siebie pisałam - ja Ci gratuluję talentu, Dziewczyno Kochana! :o

To ma w sonie takie coś, że trzeba by ciągle patrzeć na to. :oops:

I te postaci małe takie, razem... :o

No szok!

Domagam sie natychmiast autografu. Powaznie. :roll:

Potem to będzie po ptokach, nie dopcham się. :-?

Aha - czy ja mogłabym jakies ładne drapane jajka dostać od Ciebie, kochana? :oops: Takie cudne robisz... Może jadąc zajrzycie, chociaż na malutką chwilkę, kawusię i coś dobrego... :oops:

Pliiiiisssssss... :oops: :roll: http://www.cosgan.de/images/smilie/frech/a065.gif

Zapomnialam..., ze starosci chyba... :lol:

Dasz przepis na te drapane jajka? Ja lubiem bardzo ale robic nie umim. :roll: A, ze mnie nie masz po drodze to musze jakos sobie radzic i sama cosik udrapac, jak juz powiesz jak... :D

No przepis podstawowy to prościutki - trzeba nazbierać dużo tych brązowych łupinek od cebuli i potem kupić jajka z biała (nie beżową) skorupką i gotować je w dużej ilości tych łupinek z wodą. Jak będziesz zaglądać, to będziesz widziała, jaki juz mają kolor - mozna mieć od żółtego do ciemnobrązowego. No i potem bierzesz coś cienkiego i ostrego (ja biorę taki mały nożyk do warzyw i używam czubka) i wydrapujesz na skorupce obrazek.

Tylko, że ja to nie umiem takich cudności jak Frosia.

A gotowe jajka mozna natrzeć olejem albo słoninką, żeby ładnie błyszczały. :D

To jak będzie, Frosiu...? :oops: :D

Asia: no chodź...

Michael: nie wiem, jestem rozdarty

Michael: Aśka czy komputer, oto jest pytanie

Asia: hmm.. jakby Cię przekonać...

Asia: mam trzy gniazdka do jednej wtyczki ;p

marlej: ty to musiałaś się urodzić albo we wrześniu, albo w październiku

magda: no tak, a skąd wiesz? :)

marlej: bo tacy ludzie jak ty są robieni albo przypadkiem w sylwestra, albo z litości w walentynki...

:lol: :lol: :lol:

Asia: no chodź...

Michael: nie wiem, jestem rozdarty

Michael: Aśka czy komputer, oto jest pytanie

Asia: hmm.. jakby Cię przekonać...

Asia: mam trzy gniazdka do jednej wtyczki ;p

marlej: ty to musiałaś się urodzić albo we wrześniu, albo w październiku

magda: no tak, a skąd wiesz? :)

marlej: bo tacy ludzie jak ty są robieni albo przypadkiem w sylwestra, albo z litości w walentynki...

:lol: :lol: :lol:

:roll: :roll: :roll:

a w kwietniu??

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

A jajka mozna natrzeć olejem albo słoninką, żeby ładnie błyszczały. :D

... :o :o :o :o :o

...cycki se natrzyj olejem :evil:

:D :D :D

Sołtysowi pokazałam, coś tu nabazgrał. :evil:

Powiedział, że Cię znajdzie i nie zapomni młotka. :evil: 8)

8) :lol: :D :D :D

.....juz wiem czemu taka pokopana jestem ......podczas wykopkow rodzice mnie poczeli :roll: :lol: :lol: :lol:

gosia ty musisz byc wakacyjna pamiatka 8) :wink: :wink:

witam was moi kochani :D

dario chcialam doniesc, ze dziennie klikam w misie ...i moja corka , i corka froscha tez :D , a twoja nadusia jest tak slodka , ze mozna sie pomylic i schrupac ja na deser :oops: :wink:

dziewczyny z talentem nie przesadzajcie :oops: , to co robie sprawia mi frajde i to jest najwazniejsze !!!! ale dziekuje za mile slowa , sparwily mi wielka radosc .

zelijko z tymi jajami jest dokladnie tak , jak napisala depeesia.najlepsze sa biale , bo wtedy wzor jest wyrazny , ale......trzeba uwazac, bo z kolei biale sa bardziej kruche :-? .luski z cebuli zbieram juz od.....Wigilii , im wiecej ich w wywarze , tym ciemniejsza barwa , wiec ...wzor wyrazniejszy .mozna tez wygotowac najpierw luski , odcedzic i w tym wywarze barwic jajka, ale ja wrzucam od razu do wody z luskami ( moga powstac nieregularne plamy , ale mnie akurat takie cieniowanki pasuja ).mniej wprawieni moga sobie delikatnie narysowac wzor olowkiem . drapie juz od przeszlo 30 lat i stwierdzam , ze najlepszym narzedziem dla mnie jest ...skalper chirurgiczny (mozna kupic w sklepach medycznych za grosze).wracajac do wzoru drapanki - kiedys inspirowalam sie wzorami haftow , odgapialam wszystko z serwetek, obrusow itd........podaj mi swoj adres maila, to wysle ci cos 8) :roll:

gwozdzik rozwaliles mnie cyckami , bede sie chichrac caly dzien :lol: :lol: :lol: :lol:

ach jeaczek bylo dobrze, nawet bardzo dobrze i .........znowu sie popieprzylo :evil: ....nie uwazalam na siebie :oops: ....ale znow jest lepiej , mam nadzieje , ze do lipca jakos dociagne, a potem to juz ..do piachu :lol:

strasznie tesknie za toba , moze spikniemy sie kiedys na skype ? :oops: :oops: :oops:

najczęściej jestem późnym wieczorem

zdrówka, buziaki...też tęsknię :oops: