frosch 19.03.2009 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 no jeszcze mnie w filmie nie widzieli obiecalam ci wusienka przepis na panszkraut : Panszkraut Składniki: * Kilo kartofli * 3 ćwierci kila(75 deko) kwaśnyj kapusty * Ćwierć kilo (255 deko) szpeku wendzonygo * 1 srogo albo 2 małe cebule * pieprz, sol ,maggi Sposób przyrządzania: Kartofle obieromy , wciepujemy do wody ze solom i warzymy.Załerkrałt (kwaśno kapusta) kromy drobno coby nom się potym nie ciongła i warzymy do miynkiygo .Jak to się już fajnie warzy , kromy we wyrfle (kostka) szpek (boczek) i topimy na szpyrka (skwarki).Jak szpek jest chudy cza dodać tuste (smalec). Wciepujemy do tego pokrono drobno tyż we wyrfle cebula i smażymy aż się zrobi fajnie złoto .Kartofle i kapusta odcedzomy , wciepujemy do srogiygo gorka , szpyrki z cebulom tyż .Dodowomy pieprz, sol i maggi i sztamfujymy (ubijamy tłuczkiem).Nojlepszy jest do tego sztamfer (tluczek) taki np.żelazny z lochami (otworami).Jak nom się wszysko cuzamen do kupy (razem) fajnie wymiyszo , robimy jeszcze kostproba i warzechom (łyżka drewniana) mieszomy pora razy coby buło jeszcze lepiyj połonczone .Wciepujemy na talyrz i robimy kupka , a w niej dołek coby potym wloć zołza (sos). Jo podaja panszkraut z żeberkami z bratruły (z piekarnika) i zołzom , ale dobre tyż jest z karminadlami (kotlety mielone) . Możno tyż miast kwaśnyj dać słotko kapusta (cza wtedy na koniec doprawić trocha octem abo sokiem z citryny) .Możno tyż wymiyszać łobie te kapusty cuzamen. Jeszcze nie spotkałach żodnygo coby mu to nie smakowało . http://www.kuron.com.pl/gfx/kuron/pl/kuron_przepisy/2/3404/glowne/s1676937652.jpg na zeberka tyz scesz recepta ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 19.03.2009 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Tyz! Na zeberka tyz. Jejku froschia normalnie jak w domu. U nas tez mowimy szpek. A tak fogule, to ja dzis mam cos z telepatia..., jak tak dalej pojdzie to moze i nie zle bedzie... No bo tak... Rano dzwonie do mamy. Potem mysle...,a napisze sms-a do siostry aby wiedziala co u mamy. Pstrykam "wyslij" i slysze sygnal dochadzacego sms-a. Patrze a to ta wlasnie siostra, pisze domnie, ze wczoraj z mama gadala. Drugi przypadek. Myslalam dzis o Zielonookiej, ze cos znowu zniknela z forum i ciekawe co tam u niej. Zagladam do watku "psycholog" a tam widze "komunikat zielonookiej". Jakby ktos mi wystrzelil rakiete w mozg - pomyslalam - w ciazy!!! Zagladam co to za komunikat..., i co widze? Zielonooka z ciazy. Trzeci przypadek. w moich komentarzach prosze Froschie o jakis typowo slaski przepis..., po czym patrze za chwile froschia odpowiedziala..., zagladam a tam widze... A jak chcesz to sobie zobacz u mnie wlasnie napisalam taki przepis dla Wusi. Czy to nie fajnie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 19.03.2009 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 zeljko cobys se tak nie pomylala, ze jo tyz moga byc w cionzy , bo.... no jak majom u wos w doma godac inaczyj jak szpek , jakzescie hanysy som Żeberka z bratruły Składniki: * 70 deko żeberek * 2 cebule * 2-3 zombki czosku * 2 łyżki mąki pszennyj * tuste ,olyj * listek bobkowy * sól , pieprz , papryka słotko , ostro (pulwer) , ziele , majoranek Sposób przyrządzania: Flajsz cza umyć , wysuszyć , podzielić na koncki .Wciepujemy go do miski .Polywomy olejem (kajś ze 2-3 łyżki) , dodowomy sól , pieprz , listek , ziele , papryki , majoranek , czosnek (zesztamfowany abo drobniusko pokrony) i mieszomy . Dobry tysz jest aminek (kminek) , ale u mnie bajtle (dzieci) go nie lubiom .Jak mom ochota polywom to jeszcze citronenzaftem (sokiem z cytryny) , ale to nie jest mus ino takie moje wymyślanki .Przykrywomy i wstawiomy do lodówki .Jo czymia to tam cołki dzień ale możno tyż tak ze godzina coby się mienso fajnie przeżarło prziprawami . Bierymy brytfana (może tyż być szklane naczynie odporne na gorko) , wciepujemy tuste (smalec) abo olyj , żeberka i cebula pokrono we wyrfle (kostka) , przykrywomy i wstawiomy do bratruły (piekarnika) .Temperatura rychtujemy kajś na 180-190 stopni i bratujemy kole godziny, dowajonc pozór coby się nie przypaloło (podlewać wodom, bulijonym abo biyrym/piwem ).Odlywomy zołza (sos), przecedzomy , dolywomy trocha wody abo bulionu i zaklepujemy (fyrlomy 2 łyżki mąki z połowom szolki/szklanki wody i wlywomy do zołzy ,cołki czas fyrlac coby się klompy nie porobioły ), robimy kostproba czy dobre, jak coś to dodać jeszcze soli i pieprzu , maggi, vegety abo co tam kto lubi. Żeberka wciepujemy nazod do bratruły , zmniejszomy temperatura na 160-175 stopni i bratujemy (pieczemy) jeszcze ze pól godziny bez dekla (bez pokrywki) . Podaja je z panszkrautem i wszyscy se to chwalom http://www.kuron.com.pl/gfx/kuron/pl/kuron_przepisy/2/3407/glowne/s540421573.jpg jak chcesz wiecej moich slaskich przepisow to sa tutaj : http://www.kuron.com.pl/ksiazki_internautow/go:ksiazka:2759/ buziaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 19.03.2009 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Zeljcia, może Ty wróżką jesteś i nic o tym nie wiesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikach 19.03.2009 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Frosia ależ u Ciebie smakowicie aż człowiekowi lepiej się robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 19.03.2009 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 hej monisia wiesz jak to u mnie : albo o sexie albo o zarciu ...... niczego innego nie umiem dobrze robic jak tam dziewczynki? mam nadzieje , ze zdrowe i ze przede wszystkim pamietaja ciocie ... z burza wlosow na glowie co z tym naszym grillem dziewczyno bedzie ? sezon sie zbliza - trza zaczac juz cos planowac zeljko moze ja ci podam moja date urodzenia i powiesz mi co mnie jeszcze czeka , co ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 19.03.2009 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 No nabijajom sie ze mnie A ja zapomnialam napisac, ze te jajka sa przepiekne. A takie kolorowe co to jamles fkleil, to gdzie sie takie farby kupuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 19.03.2009 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 A takie kolorowe co to jamles fkleil, to gdzie sie takie farby kupuje? to ruskie drewniane jajka , pewnie zwykla olejka malowane w kazdym budowkanym sklepie dostaniesz taka farbe to co? nie powrozysz ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikach 19.03.2009 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 i dlatego u Ciebie tak fajnie a co do reszty, to lepiej nie mówić...nie jest dobrze dziewczynki mam chore już dość długo i jakoś końca nie widać byle do wiosny i grilla no mam nadzieję, że w tym roku się uda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 19.03.2009 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Żabusia przepisy no palce lizać znowu mam przez Ciebie ślinotok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 19.03.2009 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Boszszeee ... te żeberka .. mniam Nic więcej kosntruktywnego nie mam do powiedzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 20.03.2009 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 A ja jadłam makówki w wykonaniu Frosi, aha! I jeszcze pieczeń i modrą kapustę i sałatkę i dużo innych rzeczy. Słuchajcie, booosssskie żarcie... A już te makówki... Zapisałam sie przez nie do partii Froscha. Partia Kochających Frosiowe Makówki. Dzień dobry słoneczne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 20.03.2009 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 dzień dobry Żaba a przepis na żabie udka masz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 21.03.2009 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2009 zobacz Kochana jakiego Frosza i Froszke kupilam dzisiaj ??? zaraz mi sie japa uśmiechnela jak je zobaczylam http://images6.fotosik.pl/440/ef8c840687ee9bc9.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 21.03.2009 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2009 niżej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 21.03.2009 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2009 Ktoś już to pisał, ale nie mogę sobie odmówić w związku z żabimi udkami... Do restauracji francuskiej wjeżdża żaba na wózku inwalidzkim. -I co, q...wa, smakuje???!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 21.03.2009 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2009 cze Żaba a ja mam coś nowego ślicznego i też jest zielone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 21.03.2009 23:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2009 cze Żaba a ja mam coś nowego ślicznego i też jest zielone Zdjęcie Frosi w zielonych ramkach Ewcia, jakie śliczne te Froszki!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 22.03.2009 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 dzień dobry Brazusia no to wiesz większe jak Frosia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 23.03.2009 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 dzień dobry Żabolu gdzie sie ukrywasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.