Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Frosch'kowe re-re kum-kum

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 3,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mein Gott, jaki Wy macie sik tą wodą! :lol:

Gratuluję!!!

Mam nadzieję, że dotarliście do domu o przyzwoitej porze (rannym świtem :lol: ) i że następnym razem starczy czasu na pewną malutką wieś. :D

Czy Frosch już do roboty poleciał? :roll:

I co to za przystojniak specjalnie dla Brazy? :o Słodziutki! :D

A ta skrzynka - za mała dla Froscha.

I w ogóle proszę mu wpisać z powrotem nasz numer do komórki. :wink: :lol: 8) Nie mam do kogo dzwonić. :roll:

No proszę!!!! Wpadli na chwilę i jak narozrabiali!!!!! :wink: Wodę śmignęli wodociągom, rozkopali kawał dobrej ziemi i jeszcze zdążyli się w cieśli pobawić!!!! No jazda bez trzymanki normalnie!!!

A Chester jest czaderski, powaga!!! Za to skrzyneczka jakoś mi się dziwnie kształtowo kojarzy z ..... No, nie powiem!!

Miłego dnia!!! :D

marjuszek, ciesze sie , ze mamy juz wszystkie dostepne media

a jak tam u ciebie?

walczysz?

ty jestes blizej domu , nie narzekaj :D

u nas jeszcze w tym roku ten §$$%%&%% garaz i roslinki musze ocieplic i to wszystko

No walczę Frosieńko, walczę :p :lol: :lol: :lol:

Dzisiaj przywożą mają mi przywieźć bloczki.

Papa czeka żebym ją przykleił do ław,ale ciągle pada i nie ma kiedy.

Wkurzyłem się sam na siebie, bo przez tą przygodę z bratem zrobiłem głupi błąd przy szalowaniu i muszę przesunąć ścianę garażu o około 10 cm w głąb domu. :roll:

Trochę mi brakuje czasu na prace przy budowie a na lepszą pogodę też nie bardzo mam co liczyć, także trzeba zakasać rękawy i brać kielnie w dłoń :wink:

A z tym poszerzaniem twojego wykopu pod wodę, to pewnie Ty kopałaś na swoją szerokość, a jak wlazł Frosch, to się nie zmieścił, co? :lol: :lol: :lol:

Pozdrawiam i ściskam :wink:

Ale masz oryginalną studzienkę wodomierzową :lol: W życiu takiej nie widziałam, musiałaś nieżle zbajerować gościa z ze Zwiku że, ci zrobił odbiór tego wodomierza :wink: Tylko dobrze zaizolujcie na zime od góry jakimś styropionam lub wełną. A cisnienie w sieci to masz za duże. Dopuszczalne jest 6atmosfer i wg mnie to Wodociągi powinny zadbać o reduktor cisnienia :roll: Ja z kolei mam bardzo niskie, w dolnej ale niestety dopuszczalnej granicy ale woda leci słabiutko :cry:

Mein Gott, jaki Wy macie sik tą wodą! :lol:

Gratuluję!!!

Mam nadzieję, że dotarliście do domu o przyzwoitej porze (rannym świtem :lol: ) i że następnym razem starczy czasu na pewną malutką wieś. :D

Czy Frosch już do roboty poleciał? :roll:

I co to za przystojniak specjalnie dla Brazy? :o Słodziutki! :D

A ta skrzynka - za mała dla Froscha.

I w ogóle proszę mu wpisać z powrotem nasz numer do komórki. :wink: :lol: 8) Nie mam do kogo dzwonić. :roll:

dotarlismy depeesiu na czas

nawet jeszcze 3 kwadranse sie znalazly na.... 8) ..ty wiesz juz co :D :D :D

a ta skrzynka jest na licznik ,ale mozna i kochanka tam chowac :lol: :lol: :lol:

numer zostawilam , nie jestem taka jak sie robie :oops: :D :wink:

przystojniak to moj Chester....moze nasze pieski? ....... co? 8) :p

No proszę!!!! Wpadli na chwilę i jak narozrabiali!!!!! :wink: Wodę śmignęli wodociągom, rozkopali kawał dobrej ziemi i jeszcze zdążyli się w cieśli pobawić!!!! No jazda bez trzymanki normalnie!!!

A Chester jest czaderski, powaga!!! Za to skrzyneczka jakoś mi się dziwnie kształtowo kojarzy z ..... No, nie powiem!!

Miłego dnia!!! :D

mnie sie kojarzy z szafa i ......z kochankem :roll: :lol: :lol:

marjuszek, ciesze sie , ze mamy juz wszystkie dostepne media

a jak tam u ciebie?

walczysz?

ty jestes blizej domu , nie narzekaj :D

u nas jeszcze w tym roku ten §$$%%&%% garaz i roslinki musze ocieplic i to wszystko

No walczę Frosieńko, walczę :p :lol: :lol: :lol:

Dzisiaj przywożą mają mi przywieźć bloczki.

Papa czeka żebym ją przykleił do ław,ale ciągle pada i nie ma kiedy.

Wkurzyłem się sam na siebie, bo przez tą przygodę z bratem zrobiłem głupi błąd przy szalowaniu i muszę przesunąć ścianę garażu o około 10 cm w głąb domu. :roll:

Trochę mi brakuje czasu na prace przy budowie a na lepszą pogodę też nie bardzo mam co liczyć, także trzeba zakasać rękawy i brać kielnie w dłoń :wink:

A z tym poszerzaniem twojego wykopu pod wodę, to pewnie Ty kopałaś na swoją szerokość, a jaak wlazł Frosch, to się nie zmieścił, co? :lol: :lol: :lol:

Pozdrawiam i ściskam :wink:

tak mi przykro z powodu tej twojej scianki

mozna sie wkurzyc w takich momentach na maxa

mam nadzieje , ze mnie omina takie niespodzianki

moze mi podpowiesz na co zwrocic szczegolna uwage , zeby uniknac takiej wtopy

hahhaha ..podpadles Froschowi :p :p :p ...z tym dolem

ten waski row , ktory widac na zdjeciach byl ok , tylko trzeba poszerzyc w mejscu , gdzie byla robiona nawiertka , zeby gosc mial mozliwosc krecic kluczem

nie kopalam :p :p :p zagadywalam tylko koparkowego (gosc z tej samej wsi , trzeba sie jakos zaprzyjaznic 8) )

ogolnie na wykopie zaosczedzilismy 250zl, niewiele , ale ja juz taka jestem , ze stowka do stowki i robi sie duza kwota , a jesli mozna ja zaoszczedzic to czemu nie

na studzience samodzielnie zrobionej kolejne 150zl , wiec ciesze sie jak glupia :D :D :D

Ale masz oryginalną studzienkę wodomierzową :lol: W życiu takiej nie widziałam, musiałaś nieżle zbajerować gościa z ze Zwiku że, ci zrobił odbiór tego wodomierza :wink: Tylko dobrze zaizolujcie na zime od góry jakimś styropionam lub wełną. A cisnienie w sieci to masz za duże. Dopuszczalne jest 6atmosfer i wg mnie to Wodociągi powinny zadbać o reduktor cisnienia :roll: Ja z kolei mam bardzo niskie, w dolnej ale niestety dopuszczalnej granicy ale woda leci słabiutko :cry:

:lol: :lol: :lol:

czekaj jak sie przeprowadzisz do Pyrlandii niejedno jeszcze zobaczysz

Slazacy i Poznaniacy bardzo oszczedni sa :D :D :D

ogolnie w wodociagach kazali wlozyc kregi , ale kiedy przyjechal kierownik robot zasugerowal nam , ze skoro licznik bedzie kiedys w domu po co inwestowac w te kregi kase (fakt.....mialam na sobie mini , wysokie kozaczki i malutki dekolt :roll: ,ale nie sadze , zeby mialo to jakies znaczenie :lol: :lol: :lol: )

ogolnie musze wam powiedziec , ze w Woznikach i Lublincu sa tak mili urzednicy , ze normalnie az do zrzygania :oops:

np. przy skladaniu wniosku zapomnielismy decyzji o odrolnieniu , pani powiedziala , zebysmy sie nie martwili ,ona sobie sama to wyciagnie :o :o :o (wazne tylko , ze jest pozytywna )

wszystkim zyczylabym takiej obslugi klienta

steropianem narazie nie przykrywamy , poniewaz na nasza prosbe wode na czas zimy odcieto na zasuwie

puszcza ja na wiosne

reduktor zalozymy , ale dopiero jak woda bedzie w domu

poza tym wszystkim dziekuje , ze czytaja te moje pierdoly :D :D :D

Przepraszam bardzo, a garaż??? :roll:

A wody gratuluję :)

a garaz ? :o

chyba jest w twoim tartaku :evil: :evil: :evil:

frosch dzwonil , narazie grzecznie i ostrzegl pania , ze jesli zadzwoni ponownie nie bedzie juz dla niej taki mily :roll:

babsztyl tlumaczyl sie , ze do nas dzwonili , ale nikt nie odbieral

maja zadzwonic do konca tego tygodnia

niestety jetem w De

podalam im telefony mojej mamy

a jeszcze z nia dzisiaj nie rozmawialam

jesli nie zadzwonia frosch z..je..bi..e ja jak s..u.k.e , wiem o tym :o :oops: :-?

umówili się czy jak??

kuźwa, no ja pi@#$% :evil: :-?

przepraszam, że się uniosłam :-?

nam sie w zasadzie nie spieszy ,ale to wnerwiajace jak cie robia w balona

moja mama z tata przejeci rola odbioru garazu siedzi jak na szpilkach

aa oni sobie jaja robia

niech powie babsko , ze bedzie np. w styczniu i gitara :-?

No i straszna wiadomość okazała się blagą! :lol:

a ta skrzynka jest na licznik ,ale mozna i kochanka tam chowac :lol: :lol: :lol:

Hm... interesująca koncepcja... Masz kogoś na oku? :roll:

No dobra, wierzę Ci... :D

Ta moja bidula już zbyt leciwa, ma 12 lat i boję się, że nie dałaby rady... :wink: :D

Ale Frosch na wiadomej bryce... czemu nie? :lol: :lol: :lol:

Oczywiście jechać! Nic innego! 8)

"Pomyłka gospodyni" wciąż czeka na Niego. :D

No i straszna wiadomość okazała się blagą! :lol:

Hm... interesująca koncepcja... Masz kogoś na oku? :roll:

No dobra, wierzę Ci... :D

Ta moja bidula już zbyt leciwa, ma 12 lat i boję się, że nie dałaby rady... :wink: :D

Ale Frosch na wiadomej bryce... czemu nie? :lol: :lol: :lol:

Oczywiście jechać! Nic innego! 8)

"Pomyłka gospodyni" wciąż czeka na Niego. :D

przestan prosze z ta straszna wiadomoscia :D :D :D :D

nie mam depeesiu nikogo na oku i nie mam zamiaru miec , ale jakby ktoras potrzebowala ... 8) :wink: :wink:

popatrz, nie powiedzialabym , ze sunia ma 12 lat , wyglada duzo mlodziej :D :D :D

frosch nie odpusi ...ani bryki , ani pomylki 8) :wink: :wink:

verunia :D :D :D

Bogdan kazal mi do Ciebie napisac 8) :

studzienka wodomierzowa jest zgodna z projektem , ktory sama zrobilas :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

ponoc tak ja zaprojektowalas :roll: :p :p :p

pozdrawia cie serdecznie :D

:o o cholerka, musiałam być na niezłej bańce :roll: :wink: :lol:

ja tam nie wnikam .... :roll: :lol: :lol:

widocznie kierownik tez byl niezle wstawiony , bo mowil , ze jest wszystko ok :roll: :lol: :lol: :lol: