frosch 08.04.2009 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 dla chcacych wykorzystac ten wzor : najpierw dzielimy jajko pionowymi kreskami na cwiartki (tak jak jablko, cytryne lub..jajko ), nastepnie jedna pozioma kreska w polowie jaja dzielimy je na osemki .potem juz wokol powstalych skrzyzowan lini dorabiami platki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 08.04.2009 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 i proszę to takie proste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 08.04.2009 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 maluszku sama to naprawde nie jest takie trudne, pare dziewczyn z naszego forum zarazilam ta pasja i mowia , ze nie jest tak zle a frajda i satysfakcja gwarantowana ja niestety z kazdym rokiem mam coraz mniej czasu na moje drapanki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 08.04.2009 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 Żaba jakie piękne jajo też takie kcem no i figurka boskiej żaby tyż pikna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 08.04.2009 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 może i ja bym takie cuś zrobiła tylko napisz co dokładnie jest potrzebne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 08.04.2009 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 maluszku potrzebne sa : jaja (najlepiej biale, bo wtedy wzor pieknie kontrastuje z tlem ) , luski cebuli i jakies ostre narzedzie typu :skalpel (ja wlasnie ni´m drapie), nozyk do tapet , igla, zyletka ...... najpierw farbuje jaja w wywarze w lupin (im ciemniej tym ladniej wyglada wzor) , nastepnie mozna sobie narysowac jakikolwiek wzor olowkiem po czym wydrapac go .na koniec prezcierasz pisanke oliwa , zeby ladnie blyszczala ... robisz zdjecie i wklejasz tutaj w celu uslyszenia wielu pochwal jak sie cofniesz w moich komentach pare stron do tylu bedziesz miala inspiracje ....umiescilam tam pare moich drapanek z zeszlego roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 08.04.2009 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 pięknie drapiesz ja już pisałam u Żelki - ja woskiem robię dziś po południu zamierzam coś machnąć pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 08.04.2009 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 Frosiu - dzięki za opis spróbuję w poszukiwaniu jajec znalazłam fotkę Twojego synka - fajnego masz chłopaka jajców jeszcze nie znalazłam - szukam dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 08.04.2009 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 znalazłam jajca :D rany julek ależ Ty cudeńka Frosiu robisz :D i to z żabą było śliczniutkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 08.04.2009 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 piekne jajo no i ta zaba froschia niesamowita jestes kobieta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 08.04.2009 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 dziekuje za mile slowa dziewczyny , choc to naprawde takie zwyczajne wypociny ivo moja mama w dziecinstwie robila woskiem , ale jak moaj babcia a jej tesciowa pokazala jej ze mozna drapac ...to tak juz zostalo popelnilam kolejne jajeczko , ma byc upominkiem dla mojego zanjomego "znachora" (tego co mnie leczyl ale bylo juz za pozno ) jedno zdjatko ma jakies odbicia, ale musicie mi wybaczyc 1 str. http://img237.imageshack.us/img237/1373/pisankajc.jpg 2 str. http://img237.imageshack.us/img237/6234/pisankajczjajkiem.jpg na jajku naprawde mozna skrobac co sie zywcem zapragnie , odwagi !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 08.04.2009 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 a teraz jajeczko dla mojej 10-letniej kolezanki Any http://img230.imageshack.us/img230/4460/pisankaany.jpg http://img230.imageshack.us/img230/9254/pisankaany1.jpg http://img209.imageshack.us/img209/914/pisankaany2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 08.04.2009 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 Szacun wielki!!!! P.S. Żaba, od dawna tę jogę ćwiczysz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 08.04.2009 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 gdzies ze 30 lat wyobrazcie sobie, moi mili .... Frosch widzac moje zmagania ze skalpelem (czasochlonnosc, odciski na palcach ...) pojechal do Obi-ego i............KUPIL MI MINI GRAWERKE no normalnie...... zaoszczedzony w ten sposob czas mam spedzic z nim w.... oto moja pierwsza praca grawerowana ....mozna by rzec ...profi http://img168.imageshack.us/img168/8898/pisankagrawerkanr12.jpg http://img168.imageshack.us/img168/9240/pisankagrawerkanr13.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 08.04.2009 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 No cudne jajeczka, jak zwykle... A dla mnie jajko to gdzie? Chociaz na zdjęciu bym popatrzyła sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 08.04.2009 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 WOW Frosia jajka pięęęęłkne, cuuuudne po prostu a to z kotem Filemonem czy Pafnucym ...śliczne. I żółw i eskulap i chodzące jajeczko.... Podziwiam za talent i cierpliwość. ps.Ja tam umiem co najwyżej drapać jajka męża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 09.04.2009 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 frosia - pięknie drapiesz !!! rewelacja !!! a teraz jeszcze sprzęt profesjonalny PS. ja wczoraj malowałam woskiem...postaram się coś wkleić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 09.04.2009 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 Piękne te jajaczka, masz talent do drapania jak nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 09.04.2009 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 normalnie cuda, panie cuda te jajusia :D Frosia - Ty się ciesz, że masz takiego fajnego Froszka i chyba dobry miał pomysł z tym zestawem Mój małż ma taki to mu skubnę cmokam gorąco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 09.04.2009 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 dziewczyny , lezka mi sie w oku zakrecila ze wzruszenia jak czytalam wasze komplementy w moim kierunku ta grawerka jest BOSKA !!! i ciesze sie , ze zabol mi ja zakupil , bo....co prawda czasu nie zaoszczedze z tego powodu, ze wymyslam juz w glowie coraz to bardziej skomplikowane wzory , ale precyzja - maskakryczna trzeba tylko uwazac , bo reka sie trzesie jak nic a te 20.000 obr/na min potrafi kazdy blad pokazac (wczoraj lepiej szlo.....bylam po dwoch lampach wina ) ivoneska z niecierpliwoscia czekam na twoje pisanki joola od jakis jaj trzeba zaczac , mysle , ze przygotowana jestes juz dosc dobrze veruniu przeca mowilyscie, zem baba z jajami .. maluszku trzymam kciuki za twoje drapanki, koniecznie sie pochwal !!!! mam nadzieje , ze bedziesz kolejna osoba zarazona ta pasja braza nie marudz , tylko farbuj i drap, a nie jakies sztuczne farbki i naklejki ...a fuuj !!!! jak w Niemcach depeesiu o ile mnie pamiec nie myli bylas zachwycona kaszubskimi motywami, wiec i do Ciebie dedykuje kolejne jajco ide cyknac mu fotosa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts