DPS 09.04.2009 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 Kurczę, to ja już przebieram nogami z niecierpliwości. O grawerce nie marzę, na razie i tak mam tyle tych nożyków i skalpeli, że sama nie wiem, co z nimi robić. Wczoraj zaczęłam drapać, nie są takie ładne jak bym chciała, ale rodzinie się podobają, więc nie jest tak najgorzej chyba. Jak juz nadrapię to tez wkleję, a co. Ivo, na Twoje fotki tez czekam niecierpliwie, może w przyszłym roku spróbuję Twojej techniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 09.04.2009 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 depeesiu na pewno sa ladne twoje drapanki , przeciez rodzina by nie klamala ....zobaczysz jak sie wprawisz to beda wychodzic coraz ladniejsze .poczatki zawsze sa trudne widzialas jak ew-ce w zeszlym roku szlo ladnie , za kazdym kolejnym jajem wiecej satysfakcji czekam na twoje fotki apel do wszystkich : WKLEJAJCIE PROSZE SWOJE JAJA !!!!!!!! a oto moja kaszubska skrobanka http://img186.imageshack.us/img186/9673/kaszbskapisanka.jpg http://img239.imageshack.us/img239/5619/kaszbskapisanka1.jpg http://img248.imageshack.us/img248/6519/kaszbskapisanka2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 09.04.2009 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 Frosia - jak długo już tak skrobiesz te jajeca, że tak Ci to pięknie wychodzi? Idę dzisiaj do sklepu kupić białe jaja i zobaczę czy uda mi się coś z tym zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 09.04.2009 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 no to jestem http://foto1.m.onet.pl/_m/1491535a710cddd6e8b336f56c6f207d,10,19,0.jpg http://foto0.m.onet.pl/_m/2591b17f00c59ffefec31fea7e5a674c,10,19,0.jpg http://foto3.m.onet.pl/_m/46434e627be2a97c0a9614536bc5e0f7,10,19,0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 09.04.2009 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 ivoneska slodziutkie te twoje pisanki i ...takie kolorowe czasem mnie cos kusilo w farbkach umalowac,ale....zawsze sie szybko rozmyslalam ....mysle, ze cebulaki tez maja w sobie cos (poza tym nie mam zaufania do sztucznych barwnikow- niby pisze , ze dopuszczalne do stosowania w prod.spoz. ale.... ) wlasnie moja babcia robi podobne do twoich (bedac dzieckiem , gdy tylko wielkanoc wypadala u niej chetnie jej w tym pomagalam ) plusem jest tez szybkie ich wykonanie, bo moje niestety zabieraja troche czasu maluszku drapie gdzies od 7 roku zycia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 09.04.2009 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 Oj dziewczyny, ale Wy macie talenta i jak ja biedny żuczek bez takowych talentów mam pokazać moje pierwsze próby Ivo - śliczne jaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 09.04.2009 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 dzień dobry ale JAJA normalnie śliczne i każde inne Żabuś a ja to bym mogła dostać też chociaż na fotce jakie jajo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 09.04.2009 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 ivoneska slodziutkie te twoje pisanki i ...takie kolorowe czasem mnie cos kusilo w farbkach umalowac,ale....zawsze sie szybko rozmyslalam ....mysle, ze cebulaki tez maja w sobie cos (poza tym nie mam zaufania do sztucznych barwnikow- niby pisze , ze dopuszczalne do stosowania w prod.spoz. ale.... ) wlasnie moja babcia robi podobne do twoich (bedac dzieckiem , gdy tylko wielkanoc wypadala u niej chetnie jej w tym pomagalam ) plusem jest tez szybkie ich wykonanie, bo moje niestety zabieraja troche czasu cebulkowe mają piękny kolor, ale gotowanie z woskiem odpada no więc niestety wkładam do tych farbek niby spożywczych .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 09.04.2009 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 ivonesia teraz mi sie skojarzylo (jak napisalas , ze wosk+cebula =lipa ) , ze moja babcia zawsze gotowala w luskach no wlasnie w zwiazku z powyzszym przypomnialo mi sie , ze ona jednak ciut inaczej robila ......malowala wzorki woskiem na nieufarbowanym jajku (oczywiscie najlepsze sa biale ) , potem wrzucala je do wywaru z cebuli i po wyjeciu , gdy byly jeszcze cieple scierala wosk jakas sciereczka zostawal piekny jasny wzor na ciemnym tle .... ale wygladaly podobnie do twich wusia zobaczymy co sie da zrobic maluszek na pewno masz talent tylko gleboko ukryty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 09.04.2009 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 ivonesia teraz mi sie skojarzylo (jak napisalas , ze wosk+cebula =lipa ) , ze moja babcia zawsze gotowala w luskach no wlasnie w zwiazku z powyzszym przypomnialo mi sie , ze ona jednak ciut inaczej robila ......malowala wzorki woskiem na nieufarbowanym jajku (oczywiscie najlepsze sa biale ) , potem wrzucala je do wywaru z cebuli i po wyjeciu , gdy byly jeszcze cieple scierala wosk jakas sciereczka zostawal piekny jasny wzor na ciemnym tle .... ale wygladaly podobnie do twich moje też były malowane na białym ugotowanym jaju a wrzucała do zimnego tego wywaru z łupin?? to może jednak tak spróbuję wosk powinnam też zetrzeć na koniec, ale 40 jaj wczoraj malowałam od 19 do 23 (chyba nie jest to jednak takie szybkie ) i w dodatku z pomocą córki , więc nie chciało mi się już tego wosku ścierać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 09.04.2009 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 maluszek na pewno masz talent tylko gleboko ukryty on ci jest bardzo, bardzo, bardzo głęboko ukryty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 09.04.2009 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 maluszek na pewno masz talent tylko gleboko ukryty on ci jest bardzo, bardzo, bardzo głęboko ukryty szukajcie a znajdziecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 09.04.2009 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 to ja sobie cierpliwie poczekam aż zoabczysz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 09.04.2009 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 Wiedzialam, ze tu sa nowe jaja! Joo, froschia nie dogonie Cie z moja igla. A cykniesz ta grawerke, co to jest, jak wyglada, jak dziala, gdzie sie kupuje i ile kosztuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 09.04.2009 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 ivonesia teraz mi sie skojarzylo (jak napisalas , ze wosk+cebula =lipa ) , ze moja babcia zawsze gotowala w luskach no wlasnie w zwiazku z powyzszym przypomnialo mi sie , ze ona jednak ciut inaczej robila ......malowala wzorki woskiem na nieufarbowanym jajku (oczywiscie najlepsze sa biale ) , potem wrzucala je do wywaru z cebuli i po wyjeciu , gdy byly jeszcze cieple scierala wosk jakas sciereczka zostawal piekny jasny wzor na ciemnym tle .... ale wygladaly podobnie do twich moje też były malowane na białym ugotowanym jaju a wrzucała do zimnego tego wywaru z łupin?? to może jednak tak spróbuję wosk powinnam też zetrzeć na koniec, ale 40 jaj wczoraj malowałam od 19 do 23 (chyba nie jest to jednak takie szybkie ) i w dodatku z pomocą córki , więc nie chciało mi się już tego wosku ścierać do zimnego, do zimnego wyczarowywala takie cudne cieniowanki (wzor nakladany pare razy i farbowanie tez pare razy - ta ma dopiero talent ) babcia miala jakis specjalny przyrzad skonstruowany specjalnie dla niej przez dziadka a ja np. radzilam sobie zwykla redisowka niestety robilam to doslownie 2 lub 3 razy (czesciej jezdzilismy do Szczecina skad pochodzi moja babcia na Boze Narodzenie ) maluchu czekam na fotki zelijka doszly mnie sluchy , ze pol jaja juz wydrapalas ...............DAWAJ FOTE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a ty wuska czekaj , bo teraz ide do sklepu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 09.04.2009 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 moja grawerka to Proxxon GG12 w zestawie jest grawerka , kabel, zasilacz, 6 rodzajow frezow , szklaneczka i koferek kosztowala 39 EUR w niem. Obi tak wyglada http://bilder3.preissuchmaschine.de/prodfoto/proxxongg12.jpg mozna nia szlifowac szklo, metale, drewno,akryl , ceramike i.....jajka mysle ze w polskich sklepach mozna dostac tansze a rownie dobre grawerki przy czym nie wiem jakie znaczenie maja obroty moja ma 20 tys./min ale z pewnoscia maluszek wkrotce pochwali sie swoimi kroszonkami i pochwali sie rodzajem swojego anrzedzia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 09.04.2009 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 przeca godałam co czekom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 09.04.2009 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 oooo dokładnie takie podobne cuś ma mój małż a nie ja jak tylko kupię białe jajka (nie wiem czy da się takie kupić ) to będę próbować drapać. Frosiu - czy ja też mogłabym o takie specjalnie dla mnie jajo prosić :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 09.04.2009 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 dla wuski http://img5.imageshack.us/img5/5622/dmuchawcedrapanka.jpg http://img18.imageshack.us/img18/3191/dmuchawcedrapanka1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 09.04.2009 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 jak tylko kupię białe jajka (nie wiem czy da się takie kupić ) to będę próbować drapać. Maluszku - myślę, że możesz spróbować również na tych ciemniejszych - tylko wzorek będzie mniej wyrazisty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts