Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Frosch'kowe re-re kum-kum

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

tak mi przykro z powodu tej twojej scianki

mozna sie wkurzyc w takich momentach na maxa

mam nadzieje , ze mnie omina takie niespodzianki

moze mi podpowiesz na co zwrocic szczegolna uwage , zeby uniknac takiej wtopy

hahhaha ..podpadles Froschowi :p :p :p ...z tym dolem

ten waski row , ktory widac na zdjeciach byl ok , tylko trzeba poszerzyc w mejscu , gdzie byla robiona nawiertka , zeby gosc mial mozliwosc krecic kluczem

nie kopalam :p :p :p zagadywalam tylko koparkowego (gosc z tej samej wsi , trzeba sie jakos zaprzyjaznic 8) )

ogolnie na wykopie zaosczedzilismy 250zl, niewiele , ale ja juz taka jestem , ze stowka do stowki i robi sie duza kwota , a jesli mozna ja zaoszczedzic to czemu nie

na studzience samodzielnie zrobionej kolejne 150zl , wiec ciesze sie jak glupia :D :D :D

Żeby uniknąć dziwnych sytuacji, nie możesz brać ze mnie przykładu i odpuścić niesolidnemu projektantowi.

Błąd przy przeliczeniach popełniłem ja, ale robiłem coś, co powinien zrobić projektant.

Trudno, 8cm jakoś przeżyje. :wink:

Trzeba być uważnym i sprawdzać wszystko dwa razy :wink:

Frosch sobie poradzi bo to zawodowiec, a nie to co ja :roll: :oops:

No co? Muszę odkupić winy za ten wąski wykop :oops: :lol: :lol: :lol:

Co do oszczędności to 250 złotych na takich pracach to całkiem sporo.

Zresztą jak dla Ciebie mało to podam swój numer konta, żebyś mogła... :lol: :lol: :lol:

Trochę się tylko dziwię, że za dotrzymywanie towarzystwa przez Ciebie nie wykopał za darmo :oops: :wink:

Frosiu, no to teraz ja trochę pomarudzę. Ja bardzo proszę i w ogóle i ten tego żeby zmienić awatar. Ja się nie zgadzam na kibelkaczkę, dopiero się pozbyliśmy kaczki z Warszawy (jednej tylko :-? ), a Ty mi tutaj serwujesz takie paskudztwo? :o Ja proszę o coś bez kaczek i żeby najlepiej taka żabka na leżaczku albo co. Nie wiem, czy jest żabka w czerwonych adidasach. :roll: Ale jakby była, to też może być.

To pisałam ja, DPS. :p

Frosiu, no to teraz ja trochę pomarudzę. Ja bardzo proszę i w ogóle i ten tego żeby zmienić awatar. Ja się nie zgadzam na kibelkaczkę, dopiero się pozbyliśmy kaczki z Warszawy (jednej tylko :-? ), a Ty mi tutaj serwujesz takie paskudztwo? :o Ja proszę o coś bez kaczek i żeby najlepiej taka żabka na leżaczku albo co. Nie wiem, czy jest żabka w czerwonych adidasach. :roll: Ale jakby była, to też może być.

To pisałam ja, DPS. :p

:o :lol: :lol: :lol:

nie myl Frosch-a z Wc-kaczka

ja innej marki jestem :lol: :lol: :lol:

juz pisalam na Rw

WSZELKIE REKLAMACJE W ZWIAZKU ZE ZMIANA MEGO AVATARA KIEROWAC DO JAMLESA 8) :lol:

dopsze, depeesiu moja najukochansza

poszukam czegos bardziej w twoim typie 8) :D :D :D

Froszka przejrzałam jeszcze raz Twoje rzuty ale nie mogę dopatrzeć się jakiej głębokości masz balkon nad wykuszem? Pytam o to dlatego, że u mnie w projekcie było tak samo, że płyta na wykuszu nie wystawała poza obręb wukusza. Po zalaniu okazało się, że na górze powstał balkonik który ma 90cm głębokości. Po dodaniu 15cm ocieplenia balkonik tak się pomniejszy, że może jedna osoba tam bedzie mogła wyjść :( Nadlalismy więc teraz płytę tego balkonu dodając kolejne 40cm wokół. Gdyby jednak było to zrobione odrazu ze stropem byłoby wytrzymalsze bo monolit a i z wykończeniem czy też ociepleniem tej płyty byłby mniejszy problem. Że o ponownym ściaganiu murarzy nie wspomnę :(

Piszę to wszystko, bo może przydadzą Wam się takie informacje i ustrzeżecie się tego błędu co ja. Te kilkdziesiąt cm wiecej to miejsce na barierkę i skrzynki na kwiaty. No i można swobodnie się tam poruszać. :lol:

Froszka przejrzałam jeszcze raz Twoje rzuty ale nie mogę dopatrzeć się jakiej głębokości masz balkon nad wykuszem? Pytam o to dlatego, że u mnie w projekcie było tak samo, że płyta na wykuszu nie wystawała poza obręb wukusza. Po zalaniu okazało się, że na górze powstał balkonik który ma 90cm głębokości. Po dodaniu 15cm ocieplenia balkonik tak się pomniejszy, że może jedna osoba tam bedzie mogła wyjść :( Nadlalismy więc teraz płytę tego balkonu dodając kolejne 40cm wokół. Gdyby jednak było to zrobione odrazu ze stropem byłoby wytrzymalsze bo monolit a i z wykończeniem czy też ociepleniem tej płyty byłby mniejszy problem. Że o ponownym ściaganiu murarzy nie wspomnę :(

Piszę to wszystko, bo może przydadzą Wam się takie informacje i ustrzeżecie się tego błędu co ja. Te kilkdziesiąt cm wiecej to miejsce na barierkę i skrzynki na kwiaty. No i można swobodnie się tam poruszać. :lol:

dzieki mayland za cenna uwage :o

musze to przeanalizowac

Maryno !na balkonie tez jeszcze nie bylam :oops:

wogole gora malo sie zajmuje , bo tam maja byc tylko pokoje dla gosciow

nie planowalam tez narazie niczego na balkonie :roll: :oops:

ale na stojaco w razie czego tez mozna , co nie? 8) :oops: :D

przekaze wszystko wieczorem szefowi(frosch jest u nas od spraw technicznych )

ja mam wazniejsze sprawy na glowie : np. firanki, mebelki, roslinki, duperelki ... :roll:

zajrze do projektu i dam ci znac jak gleboki jest nasz balkon :D