Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Frosch'kowe re-re kum-kum

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

ta na pierwszy rzut oka wygladala jak figurka porcelanowa

http://img39.imageshack.us/img39/1839/p5010006z.jpg

a ta ? oryginalniejsza ode mnie

http://img30.imageshack.us/img30/941/p5010011.jpg

te ogladalismy niczym w odbiciu lustrzanym :wink:

http://img32.imageshack.us/img32/5756/p5010012.jpg

hej :D

my juz po sniadanku

dzis u ns wolne , wiec jedziemy na wycieczke do köln

w tamtejszym zoo mnie jeszcze nie bylo

mam bzika na punkcie zwierzat

mialam szczescie bedac dzieckiem , ze mieszkalam niedaleko naszego chorzowskiego zoo (no i Wesolego :wink: )

potem wstapimy jeszcze do Katedry i pomodlimy sie za Tomka zdrowie

zycze wam slonecznego , milego dnia

Za młodu byłam w Koln przez 1 dzień. :roll:

Bardzo mi sie wtedy tam podobało, a juz katedra - piękna!

I jeszcze figurę polskiej królewny ma za jakąś bardzo ważną. 8) :D

Bawcie się dobrze i módlcie szczerze - musi być OK. :wink:

witaj romus :D

a tak jakos nic sie nie dzieje u mnie ciekawego :oops:

spokojna juz starosc nadejszla czy cus ??? :o :roll:

Frosch wczoraj znow mnie rozbawil :

skonczyl wczesniej robote , bo mial ja na dworze a zaczelo padac ( w zasadzie mial okienko 4h , bo wieczorem byl umowiony z babka na budowie).zadzwonil do mnie , ze wpadnie do domu na kawe i pojedziemy porozgladac sie za przyczepa kampingowa .ok.przyjechal do domu , napilismy sie kawy .wczesniej bralam prysznic , bo upal byl niemilosierny i zaczelam sie ubierac .pytam go czy nie widzial moich majtek, bo jestem pewna , ze mialam naszykowane z reszta ciuchow na fotelu .odpowiedzial , ze tez je widzial ,ale pewnie gdzies wynioslam , bo laze tam i nazad caly czas .nie mogac ich znalezc wyjelam inne. wyszlismy - frosch zamykal mieszkanie , ja przodem wyszlam na zewnatrz.kierujemy sie na parking ladnie trzymajac za raczke - standardzik.przed samochodem rozdzielamy sie : ja w prawo , on w lewo ...........nagle patrze !!! :o .......moje majtki przyczepione do rzepa na tylnej kieszeni roboczych spodni Froscha pieknie powiewaja na wietrze :o :oops:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: mieszkamy w centrum miasta, naprzeciw glownego dworca , ludzi niemalo jak zawsze ..... :D :D :D

juz drugi raz taki numer odwalil ....ostatnim razem paradowal z moim stanikiem :lol: :lol: :lol: jak to chlop, siada na fotelu nie patrzac czy cos na nim lezy :roll:

No to oficjalnie strzelam focha i się obrażam :-? :p :p :p

Ty sie nie obrazaj, jeno ic Komtura wspierac, bo Cie tam cos nie widac, 8) a Ty umisz ladnie mowic jak kcesz. :D :wink:

Froschia dawaj no przepisa na czewapczici. :D

ales jej nagadala 8)

i dobrze, bo tylko u siebie facetow podrywa :p :wink:

Serbische cevapcici - Rezepte (od Chefkoch-a)

600 g Hackfleisch vom Schwein

3 Zehe/n Knoblauch

2 TL Paprikapulver, rosenscharf

1/2 TL Salz

1 TL Pfeffer

1 Tüte/n Backpulver

Zubereitung

Die Knoblauchzehen am besten mit einer kleinen Prise Salz in einem Mörser stampfen, mit dem Hackfleisch vermischen. Dann das Salz, den Pfeffer, die Rosenpaprika (wer mag nimmt scharfes Chilipulver) dazugeben und gut durchkneten. Zum Schluss das Backpulver dazugeben, dadurch werden die Cevapcici schön locker. Noch etwa 5 Minuten weiterkneten (wie Teig), Fleischkugeln etwas größer als Tischtennisbälle formen und dann zur Rolle formen. Die Cevapcici mindestens 2 Stunden ziehen lassen vor dem Grillen - können aber auch in der Pfanne ausgebraten werden.

http://img.chefkoch.de/ck.de/rezepte/5/5653/31205-small-serbische-cevapcici.jpg

ja to lubie z ryzem "po mojemu" podawac 8) :D

ale nigdy nie dawalam tego proszku do miesa (w niektorych przepisach jest soda oczyszczona)