Żelka 27.05.2009 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 alez mi dowalila z tym niemieckim chyba wole po slasku ale nic dam rady.., bede czytac wolniej... p.s. ja wcale Kasce nie dowalilam, po prostu pisze, ze tam Jej brakuje... Z reszta Kaska i tak wezmie na mnie poprawke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 27.05.2009 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 Do Komtura zaglądam kilka razy dziennie, ale nie mam siły nic napisać Po prostu wszystko mi się przypomina, oiomy, rurki, respiartory, otwieranie oczu, ścisaknie rąk.... Serce mam ściśnięte na samą myśl..Wszystko zbyt świeże jak dla mnie, nie stac mnie na kolejne takie przezycia i dlatego kibicuję mu z ukrycia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 27.05.2009 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 alez mi dowalila z tym niemieckim chyba wole po slasku ale nic dam rady.., bede czytac wolniej... p.s. ja wcale Kasce nie dowalilam, po prostu pisze, ze tam Jej brakuje... Z reszta Kaska i tak wezmie na mnie poprawke ty to zejka z ta twoja KUCHNIĄ dasz sobie radę ze wszystkim ja pierdziele do tej pory mam przed oczmi..twoj uginający się specjałami stół..i slinka mi cieknie nomalnie niesamowicie dobra gospodyni z ciebie o wspaniałym serduchu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 27.05.2009 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 nio kurna dojcze ataken..hilffe nich schissen..wez no po naszymu dej frosia nieeee Serbskie knuciki (nazwa moja) - przepis szefa kuchni 600 g mielonygo lod swini 3 zombki czosku 2 lyzeczki do tyju papryki w prochu , ostrej pol lyzeczki do tyju soli 1 lyzeczka do tyju pieprzu 1 tytka proszku do pieczenio Rychtowanie: Zombki czosku, nojlypiyj ze szczyptom soli rozgniesc w mozdzierzu , wymiyszac z miynsym .dociepnonc papryka, sol, pieprz i dobrze wymiyntosic .na koniec wciepnonc bakpulwer , bydom knuciki barzyj luzne .jeszcze z 5 min miyntosic (jak ciasto).kulac kulki trocha wiyksze jak pingpongowe bale , kere potym rolujemy .czekomy kole 2 godziny i grilujemy albo bratujemy na fanie moge byc ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 27.05.2009 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 ales jej nagadala i dobrze, bo tylko u siebie facetow podrywa a skąd Ty wiesz jak w ogóle do mnie nie przyłazisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 27.05.2009 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 Do Komtura zaglądam kilka razy dziennie, ale nie mam siły nic napisać Po prostu wszystko mi się przypomina, oiomy, rurki, respiartory, otwieranie oczu, ścisaknie rąk.... Serce mam ściśnięte na samą myśl..Wszystko zbyt świeże jak dla mnie, nie stac mnie na kolejne takie przezycia i dlatego kibicuję mu z ukrycia wyboczom ci tez tak myslalam przykro mi wciaz cmok cmok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 27.05.2009 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 ales jej nagadala i dobrze, bo tylko u siebie facetow podrywa a skąd Ty wiesz jak w ogóle do mnie nie przyłazisz zagladam do ciebie kilka razy dziennie ale nie mam sil komentowac serce mam rozdrapane wiec kibicuje tylko z ukrycia wiesz ze ja cie love Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 27.05.2009 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 nio kurna dojcze ataken..hilffe nich schissen..wez no po naszymu dej frosia nieeee Serbskie knuciki (nazwa moja) - przepis szefa kuchni 600 g mielonygo lod swini 3 zombki czosku 2 lyzeczki do tyju papryki w prochu , ostrej pol lyzeczki do tyju soli 1 lyzeczka do tyju pieprzu 1 tytka proszku do pieczenio Rychtowanie: Zombki czosku, nojlypiyj ze szczyptom soli rozgniesc nozem, wymiyszoc z miynsym .dociepnonc papryka, sol, pieprz i dobrze wymiyntosic .na koniec wciepnonc bakpulwer , bydom knuciki barzyj puchate .jeszcze z 5 min miyntosic (jak ciasto).kulac kulki trocha wiyksze jak pingpongowe bale , kere potym rolujemy .czekomy kole 2 godziny i grilujemy albo bratujemy na fanie moge byc ? nooo tyros jaaaa az blenduje po glacy..mom spamientane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 27.05.2009 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 mosz miec bo ci pszaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 27.05.2009 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 łone co jo to kcioł padać..echh ino gryzmola we wontkach nio niby za co??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 27.05.2009 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 Kaska tak myslalam, ze Ty uciekasz bo cos swojego ciezkiego dzwigasz. Ale nie uciekaj od nas, pogadaj, poplacz jak trzeba, pokrzycz na zycie.., nie dus w sobie tego... Jakbys chciala pogadac, to ja zawsze chetnie poslucham i pomoge co moge. Duchu jak chciales mi dzien poprawic to Ci sie udalo. Froschia dziekuje za napisanie tego przepisu po ludzku. Sama bym sie deczko umordowala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 27.05.2009 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 No kurczę, dobrze Zeljka gada, mo recht, jednym słowem! Nijak bym tego mięsa nie zrobiła, jakbys po ludzku nie przetłumaczyła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 27.05.2009 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 ciekawe czy wszyscy zrozumieli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 27.05.2009 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 ja się wolno czyta to idzie coś zrozumieć ten ryż dodajesz ugotowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 27.05.2009 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 ciekawe czy wszyscy zrozumieli Ja tylko tego bakpulwera nie kumam, reszta rechtig!! Rozwaliłaś mnie tymi gatkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 27.05.2009 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 ciekawe czy wszyscy zrozumieli a co to jest łyżeczka do tyju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 28.05.2009 05:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 Wystąpię w roli tłumacza... tadaaaaam! Bakpulwer - proszek do pieczenia Łyżeczka do tyju - łyżeczka do herbaty. Kurna, jaka jestem z siebie dumna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 28.05.2009 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 Jamles, to nawet ja wiem, że to chodzi o łyżeczkę do herbaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 28.05.2009 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 Ale numer zrozumiałam zrobię wg. tego przepisu i dam znać jak wyszło Ile na grillu je trzeba trzymać, żeby były dobre? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 28.05.2009 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 ja się wolno czyta to idzie coś zrozumieć ten ryż dodajesz ugotowany widze, ze nauka nie poszla w las aniu ryz przygotowuje w nastepujacy sposob : cwierc kilo ryzu (jo lubia basmati , ale inny tyz moge byc) 1-2 papryki (nojlepiyj kolorowe) 1 srogo cebula (abo bioly koncek pora) 2 zombki czosku 1 lyzka ajvaru (to tako pasta paprykowo ,robia ja sama i zawsze mom pod rynkom, potem wom dom rezepta) olyj, sol , pieprz na fana wlywomy olyj, wciepujemy papryka pokrono we wyrfle i cebula , bratujemy , wciepujemy ryz (suchy) i zalewomy dwoma szolkami wody (jo leja na oko , tak coby wszystko bylo colkiym tonkniynte ), dociepujymy sol, pieprz i ajvar , przykrywomy deklem i warzimy kajs 20 min) , potym odkrywomy i warzymi dalyj tak dugo, az nom sie zrobi tak gynste jak lubiymy , colki czos mieszomy . mozno tyz wciepnonc do tygo groszek i/abo kukurydza (ale jak nie momy tyz bydzie dobre) podowomy tyn ryz z cevapciciami na cieplo jo te knuciki robia mniyjsze jak mi cos zostaje to wciepuja te kotlety perfidnie do ryzu , miyszom i na drugi dzien odgrzywom w mikoweli (smakujom jeszcze lepiyj) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.