Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Frosch'kowe re-re kum-kum


Recommended Posts

alez mi dowalila z tym niemieckim :lol: :lol: :lol:

chyba wole po slasku :lol:

ale nic dam rady.., bede czytac wolniej... :lol: :lol:

 

p.s. ja wcale Kasce nie dowalilam, po prostu pisze, ze tam Jej brakuje... :D :wink:

Z reszta Kaska i tak wezmie na mnie poprawke :lol:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 3,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Do Komtura zaglądam kilka razy dziennie, ale nie mam siły nic napisać :roll: Po prostu wszystko mi się przypomina, oiomy, rurki, respiartory, otwieranie oczu, ścisaknie rąk.... Serce mam ściśnięte na samą myśl..Wszystko zbyt świeże jak dla mnie, nie stac mnie na kolejne takie przezycia i dlatego kibicuję mu z ukrycia
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

alez mi dowalila z tym niemieckim :lol: :lol: :lol:

chyba wole po slasku :lol:

ale nic dam rady.., bede czytac wolniej... :lol: :lol:

 

p.s. ja wcale Kasce nie dowalilam, po prostu pisze, ze tam Jej brakuje... :D :wink:

Z reszta Kaska i tak wezmie na mnie poprawke :lol:

 

ty to zejka z ta twoja KUCHNIĄ dasz sobie radę ze wszystkim ja pierdziele do tej pory mam przed oczmi..twoj uginający się specjałami stół..i slinka mi cieknie 8) :( nomalnie niesamowicie dobra gospodyni z ciebie o wspaniałym serduchu :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

nio kurna dojcze ataken..hilffe nich schissen..wez no po naszymu dej frosia nieeee 8)

 

:lol: :lol: :lol:

 

Serbskie knuciki (nazwa moja) - przepis szefa kuchni

 

600 g mielonygo lod swini

3 zombki czosku

2 lyzeczki do tyju papryki w prochu , ostrej

pol lyzeczki do tyju soli

1 lyzeczka do tyju pieprzu

1 tytka proszku do pieczenio

 

Rychtowanie:

Zombki czosku, nojlypiyj ze szczyptom soli rozgniesc w mozdzierzu , wymiyszac z miynsym .dociepnonc papryka, sol, pieprz i dobrze wymiyntosic .na koniec wciepnonc bakpulwer , bydom knuciki barzyj luzne .jeszcze z 5 min miyntosic (jak ciasto).kulac kulki trocha wiyksze jak pingpongowe bale , kere potym rolujemy .czekomy kole 2 godziny i grilujemy albo bratujemy na fanie

 

moge byc ?

:roll:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Do Komtura zaglądam kilka razy dziennie, ale nie mam siły nic napisać :roll: Po prostu wszystko mi się przypomina, oiomy, rurki, respiartory, otwieranie oczu, ścisaknie rąk.... Serce mam ściśnięte na samą myśl..Wszystko zbyt świeże jak dla mnie, nie stac mnie na kolejne takie przezycia i dlatego kibicuję mu z ukrycia

wyboczom ci :D

 

tez tak myslalam

przykro mi wciaz :( cmok cmok

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

nio kurna dojcze ataken..hilffe nich schissen..wez no po naszymu dej frosia nieeee 8)

 

:lol: :lol: :lol:

 

Serbskie knuciki (nazwa moja) - przepis szefa kuchni

 

600 g mielonygo lod swini

3 zombki czosku

2 lyzeczki do tyju papryki w prochu , ostrej

pol lyzeczki do tyju soli

1 lyzeczka do tyju pieprzu

1 tytka proszku do pieczenio

 

Rychtowanie:

Zombki czosku, nojlypiyj ze szczyptom soli rozgniesc nozem, wymiyszoc z miynsym .dociepnonc papryka, sol, pieprz i dobrze wymiyntosic .na koniec wciepnonc bakpulwer , bydom knuciki barzyj puchate .jeszcze z 5 min miyntosic (jak ciasto).kulac kulki trocha wiyksze jak pingpongowe bale , kere potym rolujemy .czekomy kole 2 godziny i grilujemy albo bratujemy na fanie

 

moge byc ?

:roll:

 

nooo tyros jaaaa az blenduje po glacy..mom spamientane 8) :wink: :lol: :lol:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Kaska tak myslalam, ze Ty uciekasz bo cos swojego ciezkiego dzwigasz. :roll:

Ale nie uciekaj od nas, pogadaj, poplacz jak trzeba, pokrzycz na zycie.., nie dus w sobie tego...

Jakbys chciala pogadac, to ja zawsze chetnie poslucham i pomoge co moge.

Duchu jak chciales mi dzien poprawic to Ci sie udalo. :D :wink:

Froschia dziekuje za napisanie tego przepisu po ludzku. :D :wink: Sama bym sie deczko umordowala. :lol:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

ja się wolno czyta to idzie coś zrozumieć :lol:

ten ryż dodajesz ugotowany

 

widze, ze nauka nie poszla w las :lol: :lol: :lol:

 

aniu ryz przygotowuje w nastepujacy sposob :

 

cwierc kilo ryzu (jo lubia basmati , ale inny tyz moge byc)

1-2 papryki (nojlepiyj kolorowe)

1 srogo cebula (abo bioly koncek pora)

2 zombki czosku

1 lyzka ajvaru (to tako pasta paprykowo ,robia ja sama i zawsze mom pod rynkom, potem wom dom rezepta)

olyj, sol , pieprz

 

na fana wlywomy olyj, wciepujemy papryka pokrono we wyrfle i cebula , bratujemy , wciepujemy ryz (suchy) i zalewomy dwoma szolkami wody (jo leja na oko , tak coby wszystko bylo colkiym tonkniynte ), dociepujymy sol, pieprz i ajvar , przykrywomy deklem i warzimy kajs 20 min) , potym odkrywomy i warzymi dalyj tak dugo, az nom sie zrobi tak gynste jak lubiymy , colki czos mieszomy . :D

mozno tyz wciepnonc do tygo groszek i/abo kukurydza (ale jak nie momy tyz bydzie dobre)

 

podowomy tyn ryz z cevapciciami na cieplo

jo te knuciki robia mniyjsze

jak mi cos zostaje to wciepuja te kotlety perfidnie do ryzu , miyszom i na drugi dzien odgrzywom w mikoweli (smakujom jeszcze lepiyj) :D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...