frosch 28.05.2009 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 Ale numer zrozumiałam zrobię wg. tego przepisu i dam znać jak wyszło Ile na grillu je trzeba trzymać, żeby były dobre? maluszku , nigdy nie robilam wg ww przepisu, zeljka chciala oryginalny przepis to jej dalam do tej pory robilam cos podobnego do naszych mielonych , tylko bez bulki tartej i smazylam na patelni ale teraz sprobuje z tym proszkiem do pieczenia , bo mnie intryguje po co on tam jest i na pewno zrobie je latem z grila na urlopie mysle ze pieczesz z obu stron tak dlugo jak hamburgery czyli ....nie za dlugo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 28.05.2009 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 spróbuję - zobaczę co z tego wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 28.05.2009 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 To dawaj ten ajvar!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 28.05.2009 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 ajvar czyli pasta paprykowo 3 papryki czerwone pol szkl. oliwy 1 baklazan 1 papryczka chili (jak nie mam to daje w proszku) 3-4 zabki czosnku 1 cebula 5 pomidorow (jak nie mam to daje koncentrat) sok z polowy cytryny sol pieprz papryka slodka w proszku papryke kroje na pol i wyciagam nasiona, baklazan tez na pol. na blaszke wylewam troche oliwy i ukladam papryke i baklazan skora do gory.zapiekam ok 15 min w temp. 200 st .jak skorka zaczyna odstawac to jest gotowe.wyciagam , przykrywam scierka i czekam az ostygnie .zdejmuje skorke ( )).....z papryki . troche rozdrabniam nozem papryke , baklazana, papryczke chili (bez nasion), cebule, czosnek,pomidory (wczesniej spazone i pozbawione skory).wszystko wrzucam do miksera , dolewam oliwy i soku z cytryny i miksuje ,ale nie tak calkiem na ciape , doprawiam sola , pieprzem , przekladam do sloiczkow i pasteryzuje . czesto robie podwojna ilosc i ma z glowy na dluzszy czas dobre jako dodatek do makaronow, ryzu, mies a nawet pizzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 28.05.2009 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 dzięki za przepis Bardzo lubię ajvar Z reguły zjadam na kanapcha z mięchem Pychotka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 28.05.2009 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 Wystąpię w roli tłumacza... tadaaaaam! Łyżeczka do tyju - łyżeczka do herbaty. a to nojprzód cza ta łyżeczka wrazić do tego tyju a potym nabrać soli, pieprzu i co tam jeszcze było a i jeszcze czy tyn tyj może być bez cukru jo warzyc nie umia to sie ino pytom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 28.05.2009 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 dobrze godosz jamlesik nojpiyrw wsadzosz lyzeczka do tyju , potym jom loblizujesz (coby za mokro nie bula) a potym dopiero nabiyrosz prziprawy i co godosz , ze sie na warzyniu nie znosz P.S. tlumaczylam duchowi przepis z niem. na nasze 1 TL -> 1 Teelöffel -> 1 lyzeczka do tyju --------------> 1 lyzeczka do herbaty (dla niekumatych) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 28.05.2009 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 dobrze godosz jamlesik nojpiyrw wsadzosz lyzeczka do tyju , potym jom loblizujesz (coby za mokro nie bula) a potym dopiero nabiyrosz prziprawy i co godosz , ze sie na warzyniu nie znosz przinajmnij sie prawie nic nierozsuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 29.05.2009 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 Tę łyżeczkę to oblizać trzeba raz, czy więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 29.05.2009 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 mozna i wiecej oblizywac brazuniu , tylko , ze zwiekszy sie czas przygotowywania potrawy .....otwieram dzis rano oczeta i...... ......widze usmiechnieta twarz mojej corki ....zamknelam wiec oczy, bo myslalam , ze mi sie to sni (czesto jak sie obudze w czasie trwania snu to zamykam oczy i sobie go dokanczam ) .....ale slysze : mamus obudz sie ....otwieram oczy i nadal widze Ole z buzia od ucha do ucha moja coreczka poslugujac sie niecnym spiskiem z Froschem zrobila mi niespodzianke i przyjechala do nas na 4 dni .Za moimi plecami przy pomocy esemesow i gg ugadali sie , ze on po nia wyjedzie do Düsseldorfu ,a le tak, zebym sie o tym nie dowiedziala .nawet nie slyszalam kiedy dostal sygnal od niej , ze dojezdza na miejsce i wyszedl lotr niepostrzezenie z domu ale jest fajnie !!!! sierotka skonczyla praktyki i ma pare wolnych dni zanim wroci do szkoly , a w polowie czerwca wyjezdza na 2,5 miesiaca do Szkocji i nie bedziemy sie dlluuuuugo widzialy , wiec przyjechalo malenstwo troche sie poprzytulac do mamusi chciala mi taki spozniony prezent na Dzien Matki zrobic .....kochane dziecko a najgorsze jest to, ze moi rodzice tez byli zamieszani w te afere (zawiezli ja na przystanek miedzynarodowy).rozmawialam przez telefon z moja mama i nie sypnela mi ani slowa ...zdrada !!! acha..kupilam dzis ogorki gruntowe ale....no wlasnie .... ....chrzanu i kopru nie uswiadczysz nigdzie - jutro polece jeszcze na handel, moze przynajmniej chrzan bedzie , a koper w nasionach dam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 29.05.2009 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 Jo tyn ajvar zrobia i spróbuja, to Wom powim, czy dobre buło. Widzisz, Frosia, jaki spisek cała rodzina zawiązała? Ja to bym chciała, żeby moi zawsze takie spiski robili tylko! Olę pozdrów od nas i życz jej powodzenia w tej Szkocji, niech zarobi i niech zdąży odpocząć! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 29.05.2009 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 dobry wieczór łooooo muszę te syćkie przepisy sklonować Żabusia fajnisty prezent na dzień mamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 30.05.2009 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2009 Olunia dziekuje depeesi za pozdrowionka i pozdrawia rownie serdecznie moj spioszek maly jeszcze spi a mialysmy sie z samego rana wyrwac na miasto w celu przekipiszowania sklepow wczoraj poprzymierzala juz wszystkie moje nowe ciuchy i "przytulila" nawet na zawsze jeden ze sweterkow nowa sukienka tez przypadla jej do gustu , lecz Frosch stanowczo zawetowal pomysl dobrowolnego oddania jej (sukienki) Olci .....powodem jest ciekawie wyciety dekolt , ktory wyjatkowo przypadl mu do gustu. musimy wiec znalezc podobna , bo laska nie wytrzyma i mi ja wykradnie dziecko ulozylo juz sobie menu obiadowe na wszystkie dni (bo jak twierdzi mamusia ja kocha i nie odmowi jesli ona ladnie poprosi ).tak wiec wczoraj byly kopytka ze skwarkami z boczku , o ktore zawziecie walczyla zamawiajaca i Frosch (doslownie wykradali je sobie z talerzy - a zrobilam ich niemalo - nawet zostalo jeszcze ) .Dzisiaj lazanki z kapusta i ....skwarkami .Jutro losos w ziolach a pojutrze De Wolai z cyckow i marchewka z groszkiem (ktora zawsze oboje wyzeraja juz z garnka ).Mam niezly ubaw i ......syf po obiadach , bo zachowuja sie jak wyglodniale wilki walczace o kazdy kawalek strawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 30.05.2009 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2009 to ja poproszę o przepis na łososia w ziołach w języku ludzkim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 30.05.2009 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2009 Moja też mi podkrada -ciuchy, kosmetyki, na szczęście nie buty bo ma girę o dwa numery większą Ostanio zgubiła moja ulubiona apaszkę Ale żeby było sprawiedliwie ja tez jej czasem coś z szafy lub łazienki wyniosę Teraz łakomie spogląda na mój samochód bo własnie prawko robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 30.05.2009 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2009 Moi nie mają ze mnie pożytku, jsakoś kiecki na nich nie pasują. A Ola ma rację, że mama jej nie odmówi, już ja to wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 30.05.2009 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2009 Frosia a weź ze se kup przyprawe do kiszenia ogórków. Jest tam wszystko co potrzeba-koper, chrzan, czosnek itd. Wsypujesz i jest git Mi smakują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 30.05.2009 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2009 mayland znam te mieszanke , niestety w De niedostepna , przynajmniej ja jej nie znalazlam ale....!!!!!!...ale !!!!!!!.......UDALO MI SIE KUPIC ...chrzan !!!!! , koperek z braku laku dalam zielony chyba jest dobre , bo przed godzina zalalam sloje roztworem i.....2 szt ogorkow zostaly juz zjedzone prze Froscha mowi , ze tak malo , bo musi je oszczedzac (jutro i pojutrze sklepy zamkniete) zaniosl sobie oba sloje (1,5l ) do sypialni kolo lozka na "podgryzke " w nocy i zeby Ola mu w nocy nie wyzarla (spi przy kuchni) kasiunia przepis Ci podam , nie ma problemu, ale jutro ok ? dzisiaj juz nie mam sil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 30.05.2009 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2009 dobry wieczór ja też chcę łososia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 31.05.2009 04:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2009 Gosia, jeszcze raz Ci bardzo dziękuję za pomoc - bardzo, bardzo. Buziaki wielkie!!! A ogóreczki i Frosch - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.