Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Frosch'kowe re-re kum-kum

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No nie ma za co :oops: :lol:

Wiesz Frosiu człowiek uczy się na błędach :oops: A z racji tego, że popełniłam tę gafę i wybrałam projekt z wykuszem to teraz szczególną uwagę zwracam na tę część budynku. :lol: Nie tylko konstrukcyjnie ale też podpatruje wykończenie wnętrza :wink:

To nie jest łatwe nadlać taką płytę. U mnie dali cienką warstwę ocieplenia (musiałam za to docieplić w środku domu 10cm styropianu na suficie w wykuszu). Na 5cm styropianu, poszła folia i siatka z drutu fi16, taka dosć gęsta. Siatka została wwiercona pod ścianę zewnętrzną a na to poszła wylewka. Jeszcze dojdą płytki jakieś. Powinno być dobrze. I tak odzyskaliśmy 40cm powierzchni. Bo inaczej to byłaby kiszeczka :( Ja to bym się z mężem tam przecisnęła ale rodzice.... mowy nie ma :lol: A jak jeszcze mama zaczęła mi truć o te skrzynki z kfffiatkami to juz była rozpacz :lol:

Teraz jak będziemy ocieplać to z tych 40cm wystających poza mur zrobi się 25cm więc nie będzie dużej różnicy :lol:

brazunia , juz ci pisalam , ze jestes kochana :D :D :D

cmok, cmok !!

fajnie to wyglada

a moglabys zrobic taka symulacje , o ktorej ci pisalam :roll:

nie spieszy sie , :roll: :roll: masz czas ...do Wigilii :wink: :wink: :p

acha...jeszcze jedno ...

strasznie lubimy z Froschem razem myc np. zeby przy jednej umywalce (gadamy wtedy do siebie w lustrze :lol: :lol: :lol: )

MUSI BYC wiec jedna umywalka

to nasze zalozenie

i powiekszamy prysznic , bo sie w nim nie bardzo zmiescimy , a tez lubimy.....no wiesz...sobie pogadac 8) :oops: :lol:

spizarka zamienia sie w garderobe

schody beda pelne , a pod nimi wyladuja sloiki :D :D :D

A nie mogą być dwie umywalki i jedno wielkie lustro :roll: Bo tak jest teraz.

Prysznic to o ile powiększacie? Na metrze się nie zmieścicie :o

Moja propozycja jest taka - daj mi jakiś rysunek, nawet odręczny tego powiększonego prysznica.

Cmoki dla Was obojga :D

no wiesz............ 8)

czasem sie miescimy

ale czasem potrzebujemy wiecej miejsca :oops: :D

umywalka Musi byc jedna ....ma ona dla nas ogromne znaczenie ...wrecz emocjonalne :) :) :)

postaram sie jutro cos narysowac

teraz ide "przemyslec " z Froschem , jak wielki potrzebujemy ten prysznic 8) :wink: :wink:

buziaczki kochana :D :D :D

a teraz mykaj do lozka , bo dostaniesz po d.u.p.i.e :p :p :p

Wyjdzie, wyjdzie :D Rozumiem, że udało Ci się ściągnąć ten program, to świetnie :D

Frośka ale wymyśliłaś z tą jedną umywalką, ale skoro znaczenie emocjonalne, to siła wyższa :wink:

brazunia mialas isc spac :evil: :evil: :evil:

wiesz.....wlasnie tak to sobie wykombinowalam , jak w tym drugim projekcie

tylko chcialam wiedziec jak to bedzie wygladac

musze powiedziec , ze ta pierwsza wersja jest ciekawsza , ale zalozylismy na samym poczatku , ze kazdy kawalek naszego wymarzonego domku ma spelniac jakies nasze wspolne zalozenia

takim przykladem jest ta umywalka : obiecalismy sobie , ze do smierci bedziemy sie tak glupio zachowywac przed tym lustrem podczas mycia zebow

sprawia nam to frajde i zbliza do siebie , wiec po co z tego rezygnowac wstawiajac druga (wiadomo...jesliby byla, kazdy stalby przy swojej )

w razie rozbieznosci zdan MUSIMY isc na kompromis

nie ma czegos takiego , ze godzimy sie na cos tylko dlatego , ze druga ososba tak chce

wyjatek stanowia rzeczy dla nas nieistotne (np.mnie nie interesuje jakie regaly i gdzie wsadzi Frosch do garazu 8) :lol: :lol: :lol: )

jeszcze raz dziekuje ci , ze poswiecilas swoj czas na zrobienie tej wizualizacji :D :D :D

depeesiu , mebli jeszcze nie kupuje .Frosch kazal mi sie zdecydowac , gdzie beda odplywy (stawiamy dom na plycie , wiec musi wiedziec wczesniej , przed jej zalaniem jak rozmiescic rurki )

uffff...no to jeszcze gorna lazienka :o :roll:

i...zlewozmywak w kuchni :roll: :-?

nie smem cie juz molestowac :oops: :oops: :oops:

No, zatkało mnie :D Frosia czegoś "nie śmie" :o

Nie kryguj się już, tylko dawaj, ale może to potrwać trochę :oops:

No, no ale tu pieknie! :D

braza gdzies Ty byla jak ja sie budowalam?! :wink:

Och Zelijko Ty nasz Dobry Duszku, nie wiem gdzie wtedy byłam, ale żałuję, że nie tutaj :oops:

Zeljko, przy Twoich talentach na pewno ożyje. :D

Frosia potem weźmie Brazę do projektowania wnętrz a Ciebie do wykonawstwa drobiazgów ozdobnych. :D 8)

Frosia, ja mam pytanie tak przy okazji. :evil:

Od jak dawna Wy się z Maksiem obcałowujecie, co? :evil:

Mnie gadał, że jestem pierwszym honorowym jego fanem. :roll:

Czuję się zdradzona. :roll:

musze sie wam dziewczyny do czegos przyznac .... 8)

ja tez haftuje :oops:

tz.robilam to kiedys namietnie

mam nadzieje , ze kiedys do tego wroce :D :D :D

braza dam ci lekko odpoczac 8) :lol: :lol:

dps....troche krepujace to pytanie :oops: :oops:

tak gdzies z pol roku ja z maksiem :oops: :roll:

bardzo to lubie :oops: :D :D

ide zrobic szybki wpis do naszego dziennika 8)

nie mam czasu dzisiaj : mam rozgrzebana pranie (pralke naprawia mi frosch ), gary (zmywarke naprawia mi Frosch :D ), robie przemeblowanie w pokoju , jeszcze musze sie wyszykowac na wieczorna impreze 40-tkowa mojego braciszka 8) :D :D

aaa....i jeszcze krokiety robie (corka sobie zamowila)