Żelka 05.01.2010 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 No i wlasnie o to chodzi aby przynosilo nam to radosc. Dla mnie to terapia. Jak przez Swieta robilam, maz mowil do mnie..., przeciez odpoczni juz.., a ja odpoczywam robiac to moje cos, bo sie wylaczam i o swiecie (czytaj smutkach) zapominam. A jak tv ogladam to i tak myslami lece.., po problemach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 05.01.2010 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 aka a kumasz wszystko co tam w tym linku napisane? jak nie to napiszę Ci po polsku mam nadzieje, ze wszystko zakumałam...jeno może nie nie do końca kumam, czy dowając pozór chlybowi tzn ,ze mam dać jakiś opór, aby on był cały czas zamoczony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 05.01.2010 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 akusia masz go obserwować i w razie gdyby wychylał się z cieczy ponownie go tonknąć (czyli zanurzyć) ja zawszestawiam go na blacie w kuchni i tym sposobem mam go stale na oku - czy to gotując czy kawe przyrządzając ,czy sprzatając (ja w ogóle caly dzień siedze w kuchni ) w przeciwnym razie zacznie pleśnieć i zakwas będziesz mogła wylać na kompost .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 05.01.2010 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 aaa rozumiem..a co do konska chleba razowego-to czy ma być to dupka, czy cała skiba, badz jego skórka???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 05.01.2010 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 do zakwasu najlepiej jest wrzucić skórkę z jednego kromala albo piętke np miąższ lubi pleśnieć i koniecznie prawdziwego razowego (nie takiego z marketu ) potem już nie ma problemu , bo zostawia się troszkę zakwasu do zrobienia następnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 05.01.2010 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 potem już nie ma problemu , bo zostawia się troszkę zakwasu do zrobienia następnego tak, tak juz czytałam.... dziękuję za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 05.01.2010 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 jakby co zawsze służę radą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 05.01.2010 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 jakby co zawsze służę radą Patrzcie Ją, jaka uczynna się zrobiła w Nowym Roku Tak w ogóle to wszystkiego najlepszego Wam życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 05.01.2010 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 jakby co zawsze służę radą Patrzcie Ją, jaka uczynna się zrobiła w Nowym Roku Tak w ogóle to wszystkiego najlepszego Wam życzę skąd wiedziałes jakie mam postanowienie noworoczne ? mam zamiar byc w tym roku szczesliwa mimo wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 05.01.2010 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 jakby co zawsze służę radą Patrzcie Ją, jaka uczynna się zrobiła w Nowym Roku Tak w ogóle to wszystkiego najlepszego Wam życzę skąd wiedziałes jakie mam postanowienie noworoczne ? mam zamiar byc w tym roku szczesliwa mimo wszystko Znowu zgapiasz ode mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 05.01.2010 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 Nooo, obrazki są zajefajne! Frosia, Ty chyba postanowiłaś w tym roku zostać forumową Marthą Stewart! Gotowanie, ozdabianie, ogrodu pielęgnowanie... Oj, dziewczyno, masz Ty talenta, oj masz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 05.01.2010 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 jaki talent depeesiu.....tworzyć każdy przecież może ...raz lepiej a raz ..lepiej nie gadać tak bardzo chciałabym już w miarę ładnie ten pergamin opanować ...zrobiłabym sobie sama zaproszenia na ślub moglabym znowu wam się czymś pochwalić Tomus z Madzią chcą obraz do nowego mieszkania , ze niby namalowac im mam i tu mam problem, bo tak komuś na wystawę kiczu nie chce robic sobie to co innego ... acha : CZY ZACZYNACIE JUŻ ZBIERAĆ ŁUSKI Z CEBULI??? ....żeby mi potem płaczu nie było , że moje pisanki mają taki ładny ciemny kolor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 05.01.2010 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 acha : CZY ZACZYNACIE JUŻ ZBIERAĆ ŁUSKI Z CEBULI??? ....żeby mi potem płaczu nie było , że moje pisanki mają taki ładny ciemny kolor jo wola smażonka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 05.01.2010 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 acha : CZY ZACZYNACIE JUŻ ZBIERAĆ ŁUSKI Z CEBULI??? ....żeby mi potem płaczu nie było , że moje pisanki mają taki ładny ciemny kolor jo wola smażonka Frosch woli dropane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 05.01.2010 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 Przyszłam bo się stęskniłam a tu na drapane jajka Frosza się natknęłam dobrze że tak delikatnie stąpam to nic nie zgniotlam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 06.01.2010 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 acha : CZY ZACZYNACIE JUŻ ZBIERAĆ ŁUSKI Z CEBULI??? ....żeby mi potem płaczu nie było , że moje pisanki mają taki ładny ciemny kolor a po czo? bo ja nie w termacie chyba cześć P.S.widzę, że ja tu się sporo poduczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 06.01.2010 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 Aka to proste się jajka w łupinach cebuli gotuje żeby ładny czerwono- brązowy kolor miały taki zdrowy, niesztuczny barwnik a Froszka zawsze ma najładniejsze jajka na świeta teraz już wiem dlaczego .............. jak się łupin ma pół garażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 06.01.2010 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 Ha, kochana, jak byłam u Froszki zaraz po świętach w zeszłym roku to widziałam - ona wszystkie cebule świąteczne już poobierała z łusek i te łuski już miała w koszykach poskładane, całe góry! No i potem te najładniejsze jajka na forumie wydrapuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 06.01.2010 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 aka prawdą jest , że zbieram co roku łuski z cebuli przeznaczone na pisanki wielkanocne już od Wigilii farbuję nimi jajka i wydrapuję potem ostrym narzędziem na nich wzorek im więcej łusek tym ciemniejsze jest jajko i kontrast większy ,jednocześnie wzór ładniej wyeksponowany nie słuchaj dziewczyn ....na pewno jest ktoś jeszcze na tym forum , ktory robi w ten sam sposób pisanki co ja , całkiem możliwe, że ładniejsze tylko po prostu się tym nie chwali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 06.01.2010 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 Ja w zeszlym roku igla drapalam. To strasznie ciezka praca jest. Tak drapalam, ze dziure zrobilam w jajku. Jestem antytalentem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts