tola 07.01.2010 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 jako kupa ? jako kupa? szybki karnawał , post i z jajcami do kościoła trza śmigać może i racja Frosia, ale jak tu o jajach myśleć, kiedy dziś ledwo drzwi można było otworzyć tyle śniegu jeśli nie stopnieje, to jaja po śniegu turlać przyjdzie, tylko czy im to nie zaszkodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 07.01.2010 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 jako kupa ? jako kupa? szybki karnawał , post i z jajcami do kościoła trza śmigać może i racja Frosia, ale jak tu o jajach myśleć, kiedy dziś ledwo drzwi można było otworzyć tyle śniegu jeśli nie stopnieje, to jaja po śniegu turlać przyjdzie, tylko czy im to nie zaszkodzi jakby co ....do koszyczka płozy umocować i ..wio pamiętam jedną taką Wielką Sobotę ( moja córka miała 6 lat , wiec 14 lat temu) , gdy szliśmy ze Święconym do kościoła po śniegu (całkiem sporym) W Pierwszy Dzień Świąt wyszło słonko i tak intensywnie swieciło , ze w Smingus Dyngus była juz na ulicach tylko woda brałam też udział w pochodzie pierwszomajowym w czasie śnieżycy (chyba w 6-ej albo 7-ej klasie podstawówki byłam) , ubrana jedynie w strój gimnastyczny machałam wstążką jak opetana byle mi cieplej było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 07.01.2010 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 brałam też udział w pochodzie pierwszomajowym w czasie śnieżycy (chyba w 6-ej albo 7-ej klasie podstawówki byłam) , ubrana jedynie w strój gimnastyczny machałam wstążką jak opetana byle mi cieplej było nie mam problemów z tym, by sobie Ciebie w takiej akcji wyobrazić śnieg na Wielkanoc ja też pamiętam, Kornelka ma urodziny 14 kwietnia, śniegu było tyle, że do klatek wejściowych w bloku porobiono tunele w zaspach. Kupiłam tort, przyszli goście, czas na dmuchanie świeczek a ona w płacz, że to Hubcia urodziny, a nie jej (Hubert urodzony 11 stycznia) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 07.01.2010 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 aka a jak tam żur? kisi się już ???? ja w pracy teraz do wieczora z racji wyk.zawodu a męza biednego nie bede namawiać na poszukiwanie tego prawdziwego razowca niestety moze być z nim u nas spory problem a przy okazji podpytam jak niema takiego prawdziwego gara kamionkowego to wczym najlepiej jest go zakisić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 07.01.2010 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 toluś moja Olka kiedyś też płakała w jej urodzinki (23.03) spadł śnieg i mała myślała , że skoro nie ma wiosny to i urodzin nie będzie aka najlepsza jest kamionka , z racji posiadania porów , w których pięknie zalega zakwas ale z braku laku i słoik dobry tylko pamiętaj proszę !!! pod żadnym pozorem nie myj go !!!..znaczy przy pierwszym użyciu owszem ...... każdy zakwas nastawiamy w naczyniu , w którym się wcześniej kisił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 07.01.2010 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 No właśnie nie mamy, gęsi dużej dośc przestrzeni potrzebują... Ja w sumie to też najlepiej potrafię uciekać przed ich sykiem... Zawsze mówię, że ja to boję się dentysty, gęsi i szczurów... Ażury, powiadasz? Nooo, kochana, to my chyba tylko jęknąć na ich widok będziemy mogły... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 07.01.2010 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 aka tylko pamiętaj proszę !!! pod żadnym pozorem nie myj go !!!..znaczy przy pierwszym użyciu owszem ...... każdy zakwas nastawiamy w naczyniu , w którym się wcześniej kisił cenna uwaga! moze jednak ogladne sie za jakas kamionką po 10 troche kaski wpadnie to sie obaczy dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia-Anbudowa 09.01.2010 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2010 http://www.greenplanet.pl/images/kawa1.jpg w nowym roku kawke targam dzien doberek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 09.01.2010 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2010 O tutaj lepsza kawe podali niz u mnie! Gosia, gdzie Ty bylas i dlaczego nas zapuscilas? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia-Anbudowa 09.01.2010 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2010 O tutaj lepsza kawe podali niz u mnie! Gosia, gdzie Ty bylas i dlaczego nas zapuscilas? ciacha dostałaś chudzino czasu nie mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 09.01.2010 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2010 A ciacho pyszne bylo. Jak to czasu nie masz, jak czas wciaz jest, podobno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia-Anbudowa 09.01.2010 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2010 A ciacho pyszne bylo. Jak to czasu nie masz, jak czas wciaz jest, podobno. nooo podobno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 13.01.2010 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 Dziewczyny, Wy już o jajkach? Ja jeszcze choinki nie rozebrałam, jeszcze pierniczki dojadam ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 13.01.2010 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 jako kupa ? jako kupa? szybki karnawał , post i z jajcami do kościoła trza śmigać może i racja Frosia, ale jak tu o jajach myśleć, kiedy dziś ledwo drzwi można było otworzyć tyle śniegu jeśli nie stopnieje, to jaja po śniegu turlać przyjdzie, tylko czy im to nie zaszkodzi jakby co ....do koszyczka płozy umocować i ..wio pamiętam jedną taką Wielką Sobotę ( moja córka miała 6 lat , wiec 14 lat temu) , gdy szliśmy ze Święconym do kościoła po śniegu (całkiem sporym) W Pierwszy Dzień Świąt wyszło słonko i tak intensywnie swieciło , ze w Smingus Dyngus była juz na ulicach tylko woda Pamiętam te same święta , syna ciut przed nimi chrzciliśmy. Gdyby chrzestny samochodem nie przyjechał i miał gdzie zaparkować pod blokiem, to na rękach byśmy synka nieśli do kościoła ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 13.01.2010 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 TomKa dzieki , że wpadłaś a tak se gadamy o jajach i tych innych .... ..nooooo Świętach wiecie co? czuję , że kupię se gąskę ...Balbinę .....jaja będę miała , co nie ? i pióra ..... za free ... moja córeczka szykuje się na studniówkę nie, nie ..jeszcze nie w tym tygodniu .... dopiero za tydzień ma wszystko ma już pokupowane ( na szczęście jest lepsza w te klocki ode mnie - tylko przy wyborze kiecki musiałam być obecna ...tzn. sama se wybrała , tylko musiałam ją zaakceptować ) np i muszę koniecznie lecieć za tydzień do domu , bo moja obecność jest ponoć niezwykle ważna (nie powiem czuję się zaszczycona) powiedziała, że na maturze może mnie nie być ale na studniówce muszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 13.01.2010 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 powiedziała, że na maturze może mnie nie być ale na studniówce muszę to faktycznie zaszczyt! takie uznanie zasługuje na oklaski http://www.cosgan.de/images/midi/froehlich/a035.gif mój synuś w Technikum, więc za rok czeka mnie st€dniówka, co oznacze, ze dziecia mamy w tym samym wieku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 13.01.2010 23:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 wiecie co? czuję , że kupię se gąskę ...Balbinę .....jaja będę miała , co nie ? i pióra ..... za free ... Co za dzień i tu u pierzu, jajach, drobiu? Zmowa? hihi dzisiaj koleżanki w pracy usilnie mnie namawiały na ... kury. Że takie pożyteczne, i robale wydziobią, i jajka swoje, i mięsko ... brr tylko kto by to zabił i potem taką swoją kurkę jadł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 14.01.2010 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2010 aka moja córa też jest w Technikum ale równolatkiem twojego syna jest mój młodszy synek ..... jestem mamą "trójeczki" podobnie , jak Ty TomKa kurki są ok , głównie ze względu na jajka (też bym w zyciu nie zabiła i nie zjadła żadnej Balbiny czy Wacusia ) z tą gąską żartuję , gdzieżbym ją trzymała? chyba w szafie , a dps-ia mówiła, że ona przestrzeni potrzebuje , to w mojej szafie jej raczej nie znajdzie (typ zbieracza jestem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 14.01.2010 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2010 aka moja córa też jest w Technikum ale równolatkiem twojego syna jest mój młodszy synek ..... jestem mamą "trójeczki" podobnie , jak Ty aaaaaaa moja córa z kolei jest młodsza od tego najstarszego o 2 lata a najmłodsze ma 5,5 roku...Twoje 3 ile? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 14.01.2010 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2010 wynika z tego, że kiedy ty zaczelaś rodzić dzieci ja juz skończyłam to robić moja córka również jest młodsza od starszego brata o 2 lata ale za to starsza od młodszego o rok mogłabym jeszcze w to wmieszać dzieci froscha , ale byłoby już za duże zamieszanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts