Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Frosch'kowe re-re kum-kum

Recommended Posts

jako kupa ? jako kupa?

szybki karnawał , post i z jajcami do kościoła trza śmigać 8) :wink:

może i racja Frosia, ale jak tu o jajach myśleć, kiedy dziś ledwo drzwi można było otworzyć tyle śniegu :roll:

jeśli nie stopnieje, to jaja po śniegu turlać przyjdzie, tylko czy im to nie zaszkodzi :wink:

• Odpowiedzi 3,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

jako kupa ? jako kupa?

może i racja Frosia, ale jak tu o jajach myśleć, kiedy dziś ledwo drzwi można było otworzyć tyle śniegu :roll:

jeśli nie stopnieje, to jaja po śniegu turlać przyjdzie, tylko czy im to nie zaszkodzi :wink:

:o :o :o

jakby co ....do koszyczka płozy umocować i ..wio :wink:

pamiętam jedną taką Wielką Sobotę ( moja córka miała 6 lat :roll: , wiec 14 lat temu) , gdy szliśmy ze Święconym do kościoła po śniegu (całkiem sporym)

W Pierwszy Dzień Świąt wyszło słonko i tak intensywnie swieciło , ze w Smingus Dyngus była juz na ulicach tylko woda :)

brałam też udział w pochodzie pierwszomajowym w czasie śnieżycy :o (chyba w 6-ej albo 7-ej klasie podstawówki byłam) , ubrana jedynie w strój gimnastyczny machałam wstążką jak opetana byle mi cieplej było :lol:

brałam też udział w pochodzie pierwszomajowym w czasie śnieżycy :o (chyba w 6-ej albo 7-ej klasie podstawówki byłam) , ubrana jedynie w strój gimnastyczny machałam wstążką jak opetana byle mi cieplej było :lol:

:lol: nie mam problemów z tym, by sobie Ciebie w takiej akcji wyobrazić :lol: :lol:

śnieg na Wielkanoc ja też pamiętam, Kornelka ma urodziny 14 kwietnia, śniegu było tyle, że do klatek wejściowych w bloku porobiono tunele w zaspach.

Kupiłam tort, przyszli goście, czas na dmuchanie świeczek a ona w płacz, że to Hubcia urodziny, a nie jej (Hubert urodzony 11 stycznia) 8)

aka

a jak tam żur? kisi się już ???? :roll:

ja w pracy teraz do wieczora z racji wyk.zawodu a męza biednego nie bede namawiać na poszukiwanie tego prawdziwego razowca :roll: niestety moze być z nim u nas spory problem :-?

a przy okazji podpytam jak niema takiego prawdziwego gara kamionkowego to wczym najlepiej jest go zakisić?

toluś moja Olka kiedyś też płakała :D

w jej urodzinki (23.03) spadł śnieg i mała myślała , że skoro nie ma wiosny to i urodzin nie będzie :lol:

aka najlepsza jest kamionka , z racji posiadania porów , w których pięknie zalega zakwas

ale z braku laku i słoik dobry :D

tylko pamiętaj proszę !!! pod żadnym pozorem nie myj go !!!..znaczy przy pierwszym użyciu owszem ...... każdy zakwas nastawiamy w naczyniu , w którym się wcześniej kisił :)

No właśnie nie mamy, gęsi dużej dośc przestrzeni potrzebują... :roll:

Ja w sumie to też najlepiej potrafię uciekać przed ich sykiem... :oops:

Zawsze mówię, że ja to boję się dentysty, gęsi i szczurów... :oops: :lol:

Ażury, powiadasz?

Nooo, kochana, to my chyba tylko jęknąć na ich widok będziemy mogły... :o

aka

tylko pamiętaj proszę !!! pod żadnym pozorem nie myj go !!!..znaczy przy pierwszym użyciu owszem ...... każdy zakwas nastawiamy w naczyniu , w którym się wcześniej kisił :)

cenna uwaga! moze jednak ogladne sie za jakas kamionką :roll: po 10 troche kaski wpadnie to sie obaczy :wink:

dzięki :D

jako kupa ? jako kupa?

:o :o :o

jakby co ....do koszyczka płozy umocować i ..wio :wink:

pamiętam jedną taką Wielką Sobotę ( moja córka miała 6 lat :roll: , wiec 14 lat temu) , gdy szliśmy ze Święconym do kościoła po śniegu (całkiem sporym)

W Pierwszy Dzień Świąt wyszło słonko i tak intensywnie swieciło , ze w Smingus Dyngus była juz na ulicach tylko woda :)

Pamiętam te same święta , syna ciut przed nimi chrzciliśmy. Gdyby chrzestny samochodem nie przyjechał i miał gdzie zaparkować pod blokiem, to na rękach byśmy synka nieśli do kościoła ...

TomKa dzieki , że wpadłaś :D

a tak se gadamy o jajach i tych innych .... :roll: ..nooooo Świętach :roll: :lol: :lol:

wiecie co? czuję , że kupię se gąskę ...Balbinę .....jaja będę miała , co nie ? i pióra ..... za free ... :roll: :lol: :lol:

moja córeczka szykuje się na studniówkę 8)

nie, nie ..jeszcze nie w tym tygodniu ....

dopiero za tydzień ma :D

wszystko ma już pokupowane ( na szczęście jest lepsza w te klocki ode mnie - tylko przy wyborze kiecki musiałam być obecna ...tzn. sama se wybrała , tylko musiałam ją zaakceptować )

np i muszę koniecznie lecieć za tydzień do domu , bo moja obecność jest ponoć niezwykle ważna (nie powiem czuję się zaszczycona)

powiedziała, że na maturze może mnie nie być ale na studniówce muszę :o :roll:

powiedziała, że na maturze może mnie nie być ale na studniówce muszę :o :roll:

to faktycznie zaszczyt! takie uznanie zasługuje na oklaski :D http://www.cosgan.de/images/midi/froehlich/a035.gif

mój synuś w Technikum, więc za rok czeka mnie st€dniówka, co oznacze, ze dziecia mamy w tym samym wieku? :wink:

wiecie co? czuję , że kupię se gąskę ...Balbinę .....jaja będę miała , co nie ? i pióra ..... za free ... :roll: :lol: :lol:

Co za dzień :roll: i tu u pierzu, jajach, drobiu? Zmowa? hihi dzisiaj koleżanki w pracy usilnie mnie namawiały na ... kury. Że takie pożyteczne, i robale wydziobią, i jajka swoje, i mięsko ... brr tylko kto by to zabił i potem taką swoją kurkę jadł?

aka moja córa też jest w Technikum 8) :D

ale równolatkiem twojego syna jest mój młodszy synek ..... jestem mamą "trójeczki" podobnie , jak Ty :D

TomKa kurki są ok , głównie ze względu na jajka (też bym w zyciu nie zabiła i nie zjadła żadnej Balbiny czy Wacusia :-? )

z tą gąską żartuję , gdzieżbym ją trzymała? chyba w szafie :lol: , a dps-ia mówiła, że ona przestrzeni potrzebuje , to w mojej szafie jej raczej nie znajdzie :roll: :oops: (typ zbieracza jestem)