Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Frosch'kowe re-re kum-kum

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

czyli rozumiem że Ul. Witczaka nie jest Ci obca hi hi a i Centrum ogrodnicze po sąsiedzku :D :p znam te strony .... : P ależ mały ten świat :p :p :P :p :P

:o no nie jest :roll: 8)

centrum omijam ostatnio szerokim kolkiem , albo ide sobie poogladac roslinki ....bez portfela :roll: , zostawilam juz tam pare groszy :oops: :oops:

Frosia przybiegłam z fotką tego balkonu juz ocieplonego z nadlaną wylewką nad wykuszem. Zobacz, że po ociepleniu wiele tego nie zostało i nie wystaje drażniąco.

http://images32.fotosik.pl/40/19ec888552445352m.jpg

wyglada bardzo ladnie , jak na moje oko :D

dla mnie takie wystajace detale sa wyjatkowo ....niebezpieczne :roll:

juz oczyma wyobrazni u ciebie pare rzeczy tam sobie popowieszalam

:oops: :D

Gdzie u mnie? :o I jakie detale? 8) Proszę o podpowiedzi i wyjaśnienia :wink: :lol:

aaaa niiic , niccc ..... :oops: :oops:

takie tam wiesz duperele :roll: :oops: :oops: :oops:

w tej chwili mam w kuchni za oknem takie bajery (na moje nieszczescie mam balkon sasiadki z 1 pietra )

jak nie jakies serduszka , to latarenki , albo lgirlandy na swieta :oops: :oops: :oops:

wiem , wiem ....jestem niepoprawna :(

nie mam fotki ,a le np. cos takiego ...

http://www.neckermann.de/bilder/250/8/80/803537_00_1210_hk254i.jpg

69554/pic_medium_landscape[/img]

http://www.heidibauer-gartendesign.de/Images/laternen.jpg

mialam kiedys taki swiecznik ,a le , ze nie posiadam tarasu , powiesilam sobie to za oknem

http://www.lissies.de/catalog/images/teelichtbaum2er3.jpg

takie g..wna lubie sobie wieszac , a wszystkoprzez ten balkon :evil:

ty na szczescie jestes maxi -minimalistyczna i nie grozi ci taki kicz

chociaz .......jakies lichtarzyki lustrzane tez bym znalazla dla ciebie ( mialam juz takie z mozaiki lusterkowej ..fajnie sie mienia 8) :p :p :p 8) :oops:

Frosia ja wcale nie jestem minimalistyczna. Życie domowe, rodzinne wyklucza minimalizm :lol: Moja córka to mały chomiczek. Zbiera wszystko, od kamieni po boa z piór :lol:

W moim dzienniku na 1 str. jest kilka zdjeć z obecnego mieszkania w bloku. Tam wcale nie ma minimalizmu :lol:

A takie pierdółki są cudne. A Ty myślisz, że po co ja wstawiłam do salonu dwa okna tarasowe? Po to by zimą na tarasie robić dekoracje świateczne jak mi na nie w domu miejsca zabraknie! :p :oops: :lol: :lol: Już w myślach stawiam tam donice z drzewkami owinietymi drobniutkimi lampeczkami :wink: Narazie mam tam skład odpadów z budowy ale...ale...ale... pomysł sie już urodził :wink: :lol:

A serducha są śliczne :wink: :lol:

kamien z serca mi spadl ... uffff :D :D :D

mam wyjatkowa slabosc do serduszek

bywa , ze Frosch wracajac z pracy przeciera oczy i mowi : ooo :o ...znow byl atak serduszek dzisiaj u nas w domu :o :D

juz zdazyl sie przyzwyczaic i pokochac je nawet wszystkie :p :p :p

najbardziej zaskoczyly go w ... w i na ....kabinie prysznicowej :oops: :oops:

kamien z serca mi spadl ... uffff :D :D :D

mam wyjatkowa slabosc do serduszek

bywa , ze Frosch wracajac z pracy przeciera oczy i mowi : ooo :o ...znow byl atak serduszek dzisiaj u nas w domu :o :D

juz zdazyl sie przyzwyczaic i pokochac je nawet wszystkie :p :p :p

najbardziej zaskoczyly go w ... w i na ....kabinie prysznicowej :oops: :oops:

nieee noo, serduszka w kabinie prysznicowej są absolutnie niezbędne!!! :D

a te odoby wyglądają cudnie :)

Uwielbiam dekoracje - zwłaszcza świąteczne! :D

Dla kogoś może i kicz, dla mnie - atmosfera i poczucie łączności z czymś magicznym i tradycyjnym. :D

Im więcej drobiazgów, serwetek, obrazków. świecidełek i różności - tym lepiej! :D

Nie, żeby się na tym zabić po drodze z pokoju do kuchni, ale... blisko tego. 8)

Nie przepadam za ozdóbkami tylko z jednego powodu - nie znoszę tego odkurzać, czyścić itp. Wymiękam totalnie przy ozdóbkach bożonarodzeniowych - głupawki dostaję i muszę naprawdę mocno wysilić wolę, żeby nie kupić ilości równej przyczepie ciężarowej :wink:

Ja to moge juz choinke ubierac .

Lubie ta swiateczna atmosfere i w ogole.

I te wszystkie ozdobki , aniolki i mikolaje :D

W tym roku strzele sobie zywa ponad 4 metrowa choinke do salonu i jedna w holu i nawieszam ile wlezie.

Serduszko za Frosie tez jakies wynajde :D

Kurcze Frosia widzę że tu się do Ciebie dobijają ale dzięki że jest i szparka dla mnie : P

Bywałam tam latem super roślinki maja ale chodniczki mogli by poprawić lub nowe zrobić : ) poślizgałam się z Kubą na rękach o mało bym wylądowała w błocie A te parę groszy zostawione to fajnie mi parę :lol: wiesz jak tam wszystko jest kosztowne :D trochę złe mają zorganizowany plac - za wąskie uliczki :evil: z czego wózek musiałam zostawić pod namiotami a z dzieckiem na reku i tobołami (dokumenty butelka dla małego itd.) z takim ekwipunkiem oglądać roślinki prawie niemożliwe. No ale cóż wyboru nie mam jedno centrum już zlikwidowali - na Tarnogórskiej wiesz o tym ? Ja wam pozazdroszczę móc swobodnie sobie pisać mi Kuba nie da ani razu coś się uparł na ten komp.

och , dziewczynki

milo mi , ze mimio mojej nieobecnosci wpadacie do mnie na pogawedki :D

milo mi tez z tego powodu , ze nie tylko ja mam fisia na punkcie tych swiecidelek na swieta

jestem pod tym wzgledem maxymalnie kiczowata

i wcale nie mam zamiaru tego zmieniac

my z corka nawet siebie stroimy w lancuchy , kokardki i lamete

ehehe ...chlopaki nie moga na to patrzec :o :roll:

choc sami chodza z bombkami na uszach :D :D :D

a tak poza tym ...jestesmy normalna rodzina :roll:

aga uwielbiam centra ogrodkowe :oops:

ale nie moge tam za czesto chodzic , bo mnie na to zwyczajnie nie stac :(

drogi sa u nas fatalne , to prawda :evil: , ale ja mam juz do perfekcji opanowane omijanie dziur :D

to niestety wina szkod gorniczych :(

a gdzie ty mieszkasz , ze na zakupy do B. jezdzisz? :o

polecam Ci Centrum Ogrodnicze w Swerklancu

ale ostrzegam !!!1 mozna sie rozchorowac :roll:

Troszkę mnie nie było u Ciebie, a tu widzę,.. masz PnB!!!!

Rzeczywiście rekordowe tempo!! 8) 8) 8)

Muszi wszystki zdradzić sekret co takogo zrobiłaś, że w ciagu 7 dni Ci wydali...

A tak w ogóle to widzę, że w Twojej okolicy są lasy i piękne grzyby. Będziesz miała co robić jak sie przeprowadisz.. :wink:

snila mi sie choinka :o :o :o

ta 4-ro metrowa od rrmisi

i moje serduszka spod prysznica wisialy na niej :D

hahaha

jak ty bedziesz na niej wieszala to wszystko? :o

chyba winde od dekarzy bedziesz sobie musiala wypozyczyc :roll: :lol:

zazdroszcze ci :oops:

poprosze o fotke tego cuda ...moze byc z zyczeniami nowororocznymi :wink: :wink: :wink:

nigdy nie miaalm zywej choinki :(

u mojej babci zawsze taka stalla

frosch mi obiecal , ze w naszym domku sztuczna nie znajdzie miejsca :D

kze :D sekret tkwi w gminie

gdyby ogloszono kiedys konkurs na najlepiej obslugujacy petentow Urzad Powiatowy od razu zglaszam ten z Lublinca i z Woznik(jako Urzad Gminny)

:D

pierwszy raz w zyciu widzialam , zeby urzednik sie cieszyl , ze ktos do niego zapukal :roll:

jak sie zaytasz np.gdzie mozna jakas sprawe zalatwic , zaprowadza cie tam pod same drzwi :o

jak goscia akurat nie ma w pokoju , zaraz ci wyskoczy panienka z sasiedniego pokoju i daprywatny nr telefonu do niego :o :o :o

jak zapomnisz jakiegos papierka , mozesz doslac go faxem albo poczta

:o , no chyba , ze wydany byl w tym samym urzedzie , to oni go sobie sami zdobeda :o :o :o

i prosza wrecz , gdyby byly jakies problemy , zeby zwrocic sie do nich ...chetnie pomoga :o

dziwni jacys :roll: :lol: :lol: :lol: