braza 24.11.2007 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2007 o czym tu się mówi?! trzeba zgłosic nadużycie Frosia gratulki 12000 strzeliło!!!!! hehehe naduzywam tych postow , naduzywam asz mi fstyt o czym ja to pisalam ??? jak zwykle o niczym braza ogier jest niezly i.....tylko moj Sie domyślam - najlepszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 25.11.2007 00:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 Mikopiko - ja też mam 170cm.. Ale ja myslałem zawsze o 180.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 25.11.2007 00:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 Mikopiko - ja też mam 170cm.. Ale ja myslałem zawsze o 180.. też byłoby fajnie ...przynajmniej bym była chuda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 25.11.2007 01:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 Mikopiko - ja też mam 170cm.. Ale ja myslałem zawsze o 180.. też byłoby fajnie ...przynajmniej bym była chuda A mając 170cm nie jesteś chuda??? Myślę, że wzrost nie ma nic wspólnego ze szczupłoscia.. sądze, że bardziej waga ma coś tu do powiedzenia.. Nie myśl, że mając 180cm miałabyś taką samą wagę jak przy wzroście 170cm.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 25.11.2007 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 Mikopiko - ja też mam 170cm.. Ale ja myslałem zawsze o 180.. też byłoby fajnie ...przynajmniej bym była chuda A mając 170cm nie jesteś chuda??? Myślę, że wzrost nie ma nic wspólnego ze szczupłoscia.. sądze, że bardziej waga ma coś tu do powiedzenia.. Nie myśl, że mając 180cm miałabyś taką samą wagę jak przy wzroście 170cm.. no właśnie tak myślałam frosia ty to laska jesteś nie potrzebne ci nawet encyklopedie do zwiększenia wzrosty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 25.11.2007 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 A ja wpadłam zapytac- jak wyszły rolady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 25.11.2007 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 ehh..miko ., laska to ja moze bylam , jak szlam do komunii chcialoby sie troche wagi zrzucic , ale frosch mi zabrania twierdzi , ze strace wtedy na...obwodzie verunia , rolady wyszly jak zawsze..calkiem niezle (skromna jestem nieslychanie ) zaraz wejda na talerze a ajk ta Krakowianka ??? wrocila juz??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 25.11.2007 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 Frosiuuuuu daj przepis na śląski obiad chce zrobić taki obiad na urodziny synka ...teściu się ucieszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 25.11.2007 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 Frosiuuuuu daj przepis na śląski obiad chce zrobić taki obiad na urodziny synka ...teściu się ucieszy nie ma problemu??? chodzi ci o taki niedzielny?? rosol rolady wolowe kluski czorne modro kapusta kompot potrafisz zrobic , czy ci wytlumaczyc ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 25.11.2007 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 Frosiuuuuu daj przepis na śląski obiad chce zrobić taki obiad na urodziny synka ...teściu się ucieszy nie ma problemu??? chodzi ci o taki niedzielny?? rosol rolady wolowe kluski czorne modro kapusta kompot potrafisz zrobic , czy ci wytlumaczyc ? oooo tak wszystko mi napisz z dokładnymi wskazówkami ..jest jeszcze czas bo Oluś 3 stycznia ma urodziny a te czarne kluski to mój mąż ciągle wdpomina, że nikt nie robi takich jak jego babcia robiła ...no to chce go zadziwić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 25.11.2007 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 No dobra - rolady wołowe - rozumiem, modra kapusta - rozumiem - ale co to sa czorne kluski za Chiny Ludowe nie pojmuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 25.11.2007 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 No dobra - rolady wołowe - rozumiem, modra kapusta - rozumiem - ale co to sa czorne kluski za Chiny Ludowe nie pojmuję mój mż mówi na nie siwe nie wiedziałaś chyba z tartymi ziemniakami to się robi Frosia daj przepis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 25.11.2007 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 No dobra - rolady wołowe - rozumiem, modra kapusta - rozumiem - ale co to sa czorne kluski za Chiny Ludowe nie pojmuję mój mż mówi na nie siwe nie wiedziałaś chyba z tartymi ziemniakami to się robi Frosia daj przepis Chyba już wiem - przygotowuje się jak na placki, tylko wrzuca na wodę, a nie smaży. To o to chodzi??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 25.11.2007 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 No dobra - rolady wołowe - rozumiem, modra kapusta - rozumiem - ale co to sa czorne kluski za Chiny Ludowe nie pojmuję czorne kluski to klasyka PYSZOTA Miesza się tarte ziemniaki z gotowanymi, dokłanego przepisu nie pamiętam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 26.11.2007 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2007 oj dziewczynki ) juz podaje przepisy : rosol to kazda potrafi zrobic no chyba , ze chcecie przepis na swojski makaron ROLADY WOLOWE :...przyjmijmy , ze na 4porcje mieso wolowe (takie ladne z udzca)- 4 podluzne platy ogorki kiszone - 2 male lub 1 duzy cebula - 1 szt boczek wedzony - ok.20 dkg kielbasa (zwyczajna, slaska, torunska lub jakakolwiek ina do zdobycia w waszym sklepie)- 2 male lub 1 duza musztarda sol pieprz biala nitka tluszcz (olej lub margaryna) mieso rozbic tluczkiem na dosc cienkie platy , posmarowac dosc grubo musztarda.kielbase( obrac ze skorki ) , ogorek , cebule i boczek pokroic w cienkie slupki .rozlozyc na platach (wzdluz ich szerokosci albo w poprzek dlugosci jak kto woli).posolic , popieprzyc .zalozyc dluzsze brzegi na farsz (podobnie jak sie zaczyna robic golabki) i zwinac w rolady i zwiazac nitka , zeby sie nie rozwalily podszac duszenia ( zeby nitka nie latala po podlodze w kuchni , najlepiej wlozyc ja do uchylonej szuflady lub kufla na piwo ).w brytfanie rozgrzac tluszcz i obsmazyc rolady (im mocniej , tym ladniejszy kolor maja rolady).podlac woda , przykryc i dusic na ogniu a jeszcze lepiej piec w piekarniku , dolewajac co jakis czas woda .trwa to dosc dlugo (ok.2-3 h az mieo jest miekkie).wyjac rolady , odwinac nitke (uwazac zeby sie nie rozlecialy ...ja mam specjalnie opanowany chwyt ), zaklepac sos maka ( ups...zagescic), ewentualnie dosmaczyc sola , maggi i pieprzem MODRO KAPUSTA kapusta czerwona -1 mala lub pol duzej boczek wedzony - ok.15-20 dkg cebula-1 mala lub pol duzej tluszcz ocet lub sok z cytryny sol pieprz maggi kapuste poszatkowac , zalac woda, ugotowac na poltwardo , odcedzic boczek i cebule pokroi w kostke najpierw obsmazyc na tluszczu boczek , dorzucic cebule (powinna miec zloty kolor).wymieszac z kapusta .dosmaczyc sola , pieprzem , odrobina maggi i niewielka iloscia octu (ok. 1 lyzeczka do herbaty) lub cytryna KLUSKI CZORNE (zwane rowniez szarymi lub ciemnymi ) 10 dosc duzych ziemniakow maka ziemniaczana - tak na oko 2-3 garscie sol ziemniaki obrac, 6 ugotowac w posolonej wodzie , odcedzic i przecisnac przez sztampfer (chyba praska to sie nazywa ).4 zetrzec na tarce (jak na placki)i odstawic na bok az puszcza sok.odsaczyc .wymieszac z ugotowanymi (najlepiej aby byly jeszcze gorace).dodac make i troche soli. z masy uformowac kulki , splaszczyc je i porobic dziurki (np.koncowka warzechy a jeszcze lepiej palcem wskazujacym ).wrzucac na posolony wrzatek.gotwac az wyplyna na wierzch i jeszcze chwilke dla pewnosci , ze nie sa w srodku surowe nie potrafie pisac jak sie to robi lepiej byloby mi pokazac mam nadzieje miko , ze opis jest klarowny i , ze wyjdzie ci wspanialy obiad, ktorym zaimponujesz mezowi i tesciom apropo ...moja bratanica ma 3.1 urodziny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 26.11.2007 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2007 Ale się kulinarnie zrobiło To jak się zdecyduję, to wyślę zaproszenie, cobyś mi prywatny pokaz zrobiła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 26.11.2007 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2007 dzięki , wielkie dzięki:D skorzystam ...to rolady to zrazy po naszemu Olek ma 3 drugie urodziny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 26.11.2007 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2007 Frosia te roladu, u mnie zawane zrazami to ja robię w szybkowarze bo nie doczekałabym ich miękkosci. A w szybkowarze po 15 minutach mam mieciutkie, ze rozpadają się widelcem Wogóle przyznam się, że jestem fanką szybkowara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 26.11.2007 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2007 widze, ze niepotrzebnie sie produkowalam wszystkie wszystko poradzom warzyc ino inaczej sie to u nich nazywa marjucha mam nadzieje , ze kiedys dojdzie do tego pokazu mayland , nie sa one (te rolady ) u ciebie rozgotowane ??? mam szybkowar od wielu lat , ale stoi nieuzyteczny , wkurza mnie , ze nie moge do niego zagladnac, zamieszac , sprobowac, doprawic , zamieszac , sprobowac ..... p.s. zrazy nie przeszlyby mi przez gardlo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 26.11.2007 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2007 Ja też nazywam toto "roladami", zrazy bardziej kojarzą mi się z takimi z mielonego mięsa A na te czorne kluchy to sobie juz przepis skopiowałam, a co!!!! Szanowny jak wróci to Mu "śluński"obiad zrobia Frosia zanim Ty na emeryturę przejdziesz i będziesz miała czas, to ja juz kwiotki ode spoda wąchać będę!!!! Dawaj te rzuty!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.