frosch 18.03.2008 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 wpadam na chwilke i co widze ? ...........spisek Bardzo sie ciesze, ze podobaja sie wam moje drapanki ew-cia widzialam juz ladniejsze jajka magi oczywiscie, ze mozesz sama je zrobic jajka farbuje w wywarze z lusek cebulowych, ktore zawsze zbieram juz od Wigilii , szkicuje wymyslony wzor a potem sie bawie w poprawianie , cieniowanie i takie tam bajery zrobilam specjalnie zdjecie instruktazowe dla ciebie http://img149.imageshack.us/img149/2121/bild025ev2.th.jpg to jajko po lewej stronie jest dopiero zaczete , a to po prawej poprawione ,ale jeszcze nie skonczone depeesia nie mam (przysiegam!!!) zdjec moich kroszonek , nie myslalam nigdy , zeby je fotografowac . Pare wydrapalam w tym roku, ale niestety zostaly juz podarowane .Inspiracji mozesz szukac w haftach , kiedys wykorzystywalam wzory , najbardziej lubilam hafty kaszubskie (na tym lewym jajku widac zalecialosci jakie mi pozostaly z tamtego okresu) nalesnik ciesze sie , ze wpadles "w gosci" do mojej wsi , zwlaszcza , ze Opolanie sa mi szczegolnie bliscy .Nie boj sie tego uzaleznienia , spotkasz tu wielu naprawde wspanialych ludzi i przebywanie wsrod nich moze ci wyjsc jedynie na dobre brazunia sluchaj jea , on wie czego jaja potrzebuja najbardziej pozdrawiam was wszystkich .....ciao !!! p.s. moja babunia ma dzisiaj urodzinki (85-te !!! ).....myslicie, ze ja tez dozyje takiego zacnego wieku ? na jej kondynje nie licze , tacy ludzie sie juz nie rodza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 18.03.2008 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Frosia, sliczne te kraszanki!!! Chyba też zaraz zacznę skrobać... Jednak... Ty jesteś najlepszą jajcarą! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 18.03.2008 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 kazdy mi to mowi od dziecka jesli moge sluzyc mala rada : postaraj sie zdobyc biale jajka roznica jest olbrzymia np.te u ew-ki na zdjeciu byly robione na szybko krotko przed odwiedzinami i ugotowalam takie, jakie akurat mialam w lodowce czyli....brazowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 18.03.2008 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 no frosia, tera to ja już wiem co Ty tak forum zaopuścilaś piękne te jajca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 18.03.2008 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 no frosia, tera to ja już wiem co Ty tak forum zaopuścilaś piękne te jajca naprawde wam sie podobaja ? dziekuje pieknie za mile slowa to taki relaxik dla mnie nawet lezac kieeedys w szpitalu skrobalam te jajka , bo nie wyobrazam sobie bez nich Swiat Wielkiejnocy moje dzieciaki tez sie wkrecily i mam nadzieje , ze przekarza tradycje dalej swym potomkom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 18.03.2008 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Proszę Cię, koniecznie rób zdjęcia!!! A do rady, oczywiście, się zastosuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 18.03.2008 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Mi też sie podobają te jajka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 18.03.2008 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Proszę Cię, koniecznie rób zdjęcia!!! A do rady, oczywiście, się zastosuję. Prosze ........jeszcze cieple http://img220.imageshack.us/img220/69/bild000jv6.th.jpg mayland nic tylko robic ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 18.03.2008 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 magi oczywiscie, ze mozesz sama je zrobic jajka farbuje w wywarze z lusek cebulowych, ktore zawsze zbieram juz od Wigilii , szkicuje wymyslony wzor a potem sie bawie w poprawianie , cieniowanie i takie tam bajery zrobilam specjalnie zdjecie instruktazowe dla ciebie Kochana jesteś Bardzo, bardzo dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 18.03.2008 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Kolejna fotka zapisana. Cudne!!! Proszę jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 18.03.2008 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Frosia sie nie zapowiedziała u mnie w tym roku wiec wzięłam sie za skrobanie jajek .....stan na teraz 4szt do pieknych Frosiowych jeszcze mi daleko ...ale sie staram może pokazać ? ale ....czym je Frosia nabłyszczyłaś ? moje tak nie lśnią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 18.03.2008 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Ewka nabłyszczyć możesz zwykłym olejem jadalnym Frosia, jajeczka przecudne, w dzieciństwie zawsze albo skrobaliśmy wzorki żyletką, albo przed umalowaniem wzorki robiliśmy szpilką krawiecką maczaną w roztopionym wosku.A to coś z łupinami cebuli nazywamy cebulnikiem. 200 LAT DLA BABCI, ucałuj i przekaż życzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 18.03.2008 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 uwaga ....Frosia ....włala dla Cię moje pierwsze jaja http://images23.fotosik.pl/178/2073d852dc376e65m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 19.03.2008 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 Ewczyne też piękne, więc też zapisane. Dzień dobry! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 19.03.2008 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 Bry ...jajcarki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 19.03.2008 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 Cześć Ewcia, fajnie wyszły te Twoje "drapaneczki" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 19.03.2008 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 witam Skrobaczki ew-cia przepiekne te twoje kraszanki serio !!!! az sie nie chce wierzyc , ze robilas je pierwszy raz w zyciu nablyszczam je tak jak pisala Tola moja mama w dziecinstwie robila pisanki woskiem , ale po przyjezdzie na Slask szybko prezjela regionalna tradycje .pamietam dzien , gdy MOJA pisanka zostala uznana za dostatecznie ladna , zeby mogla isc do kosciola w koszyczku ze swieconym ......Boze !!! jaka bylam dumna i blada !!! potem , tak jakos z roku na rok coraz wiecej Moich bylo w tym koszyczku , az wreszcie tylko MOJE sie nadawaly .zwsze odbywala sie narada rodzinna , ktore sa najladniejsze .....brat tez robil , ale jakies takie bardzo awangardowe moja corka drapie ladnie, ale ma antytalent plastyczny i musze jej wczesniej wzor olowkiem narysowac, mlodszy syn "poszedl" po wujku (kiedys wydrapal nawet cale ...do bialego ...nie wiedzielismy co autor mial tak naprawde na mysli ), starszy syn robi przepiekne (oczywiscie z racji tej, ze jest facetem najczesciej sa to herby klubow pilkarskich ). w zeszlym roku zrobil swojej dziewczynie 3 szt.....do koszyczka !!! .....jej´mama o malo nie dostala zawalu ( z zachwytu oczywiscie) .....piekne motywy kwiatowe byly , zajaczek nawet i romantyczne wyznania ...naprawde cudne zycze wszystkim przepieknych pisanek ..... i prosze sie nie zniechecac ...poczatki zawsze sa trudne w przyszlym roku zorganizuje konkurs dla was ....nagroda za najladniejsza pisanke bedzie ..... .....skalpel ....najlepszy jaki mam p.s. aha ....ew-cia .....moi chlopcy nablyszczaja pisanki brudna szmata , taka kuchenna ....... .....mowia , ze jest zawsze tlusta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 19.03.2008 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 Siemka Pikne jajecka Ewa Normalnie chyba siem wezne za jaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 19.03.2008 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 Bry ...jajcarki Morgen mosz jaja ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 19.03.2008 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 Bry ...jajcarki Morgen mosz jaja ??? \ to się pochwal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts