Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Frosch'kowe re-re kum-kum

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

a to sie braza ucieszy , ze nie grzebiemy juz w ziemi :roll: :lol:

tylko jak to sie ma do tematyki budowlanej ? :roll:

a już miołech wkleić jak wyglondo ta kwaśno ziemia i te moje badziewie,

ale sam ino o lajbikach godajom :wink:

Wklejaj, mnie już nic nie zdziwi :-? :wink:

chciałaś 8) ..... kwaśno z Kotlarni

http://i262.photobucket.com/albums/ii115/jamles/jamles1/1078-1.jpg

teraz słodkie badziewie :oops:

http://i262.photobucket.com/albums/ii115/jamles/jamles1/1079-1.jpg

i żeby nie było, że u mnie jest szpetnie fragment ogrodu w budowie 8)

http://i262.photobucket.com/albums/ii115/jamles/jamles1/1081-1.jpg

http://i262.photobucket.com/albums/ii115/jamles/jamles1/1084-1.jpg

http://i262.photobucket.com/albums/ii115/jamles/jamles1/1080-1.jpg

O żesz... :evil:

Dobra, czekam na Was 31.05. W tym roku, żeby nie było nieścisłości. 8)

A spróbujcie nie przyjechać. To ja Was znajdę, nawet w tym Waszym S. 8) :lol:

DPSiu, no nie rób se żartów :o :roll:

Kasia, Ty nie bój, oni i tak do mnie nie przyjadą, mogę spokojnie pisać, że czekam i jechać w .... no, wiesz gdzie. :lol:

Oni mówią, że czasu nie mają, ale nie wiem, czy to prawda, czy może mnie tak bardzo nie lubią. :( :roll: :p

Jamles, fajnie!!! Różnic wizualnym między kwaśną a słodką za diabła nie widzę, ale pewnie żeś je próbował to i wiesz lepiej... :wink:

Skąd kamienie? Zwykłe polne, czy gdziesik kupowane?

kupowane, za płotem Majki 8)

to jest porfir za jedyne 60zł/t

Jamles, śliczne suche murki porobiłeś, chyba powinnam Cię namówić na przyjazd do mnie, pomoc mi potrzebna, bo Stary czasu nie ma. :lol:

I w ogóle, ładnie posadzone i ładne roślinki.

Chyba lubisz te sprawy, co? :p

witam kochani :D

wczorajsza nieobecnosc tlumacze pieknie spedzonym dniem z Froschem : super sniadanko 8) :oops: :wink: a potem wycieczka do Wuppertalu .Zlazilismy piekny ogrod botaniczny (kwitnace azalie, rododendrony , irysy ...po prostu bajka) , potem jezdzilismy tramwajem - tam i nazad - jak dzieci , ale za to jakim ? :o podniebnym !!! :o mieszkajac niemal 20km od tej banki nigdy nie mialam okazji sie nia karnac , a jest naprawde wielka atrakcja ....choc to zwykly srodek komunikacji miejskiej jednak wyroznia sie od innych .dalabym fotki, ale zauwazylam, ze was nie interesuja :roll:

jamles kwasno gleba jest sliczna (nie wiedzialam , ze mozna sie podniecac ziemia :o ) :o , a ogrodeczek naprawde mi sie podoba , widac, ze wkladasz w niego serce

masz na zbyciu te kwasna? :roll:

slowniczek

banka , bana - tramwaj

karnac sie - przejechac sie , pojezdzic

Dzień Dobry

Normalnie to bardzo bardzo długiej przerwie pojawił się wpis w dzienniczku :D :D :D

Co to za roslinki sa posadzone pod płotem???

Ale kosiarka to absolutny hicior :D :D :D :D

Jest po prostu zaje......bista :D :D :D :D

Mój ojciec też kiedyś coś takiego miał - ale chyba już wyrzucił :cry: :cry:

Jamles, śliczne suche murki porobiłeś, chyba powinnam Cię namówić na przyjazd do mnie, pomoc mi potrzebna, bo Stary czasu nie ma. :lol:

I w ogóle, ładnie posadzone i ładne roślinki.

Chyba lubisz te sprawy, co? :p

to musisz jamlesową zaprosić 8) bo kamień na kamieniu to jej dzieło, ja to tylko

usługi transportowe(taczkowe) świadczę :oops: i kabluję te rabaty coby

je kiedyś podświetlić 8) i mnie została tylko część żywnościowa :wink:

PS. kwaśnej to zostanie tak na jedna przyczepka, do bagażnika i trocha między siedzenia w aucie :lol:

magi chyba mówiłaś :roll: 8) :wink:

jamles mam rozumiec , ze odbior kwasnej jest mozliwy ??? przyjade busem (znaczy nie ja tylko frosch :D ) jesli cena nie bedzie zbyt wygorowana :roll:

chetnie poznam jamlesowa , bo widze, ze ma podobnego chopla , ty mozesz podac reke B. :p

magi slychac tylko ptaszki w lesie , ryk cielnej krowy za plotem i odglos kosy spalinowej froscha :lol: :lol: :lol: mozliwe, ze cos jeszcze piszczy w trawie .....sprawdze w poniedzialek :roll:

romeczku musze powiedziec , ze jestes bardzo spostrzegawczy (poza toba nikt nie zauwazyl wpisu :roll: :( ), kosiara naprawde jest klawa :lol: , nie pozbede sie jej do smierci, nabylam juz do niej uczucie i sentyment :wink:

roslinki z tego zdjecia to....urodzinowe prezenty Froscha (no dobra, przyznam sie :oops: ....maczalam w tym spisku palce 8) :oops: :oops: ) .na pytania co kupic na urodziny mowilam , ze roslinki i kazdy zabieral mnie po tajniacku na zakupy 8) :lol: :lol: )

http://img393.imageshack.us/img393/9259/21052008019qh8.th.jpg

od prawej : jakas choineczka (pewnie jodelka - nie bylo kartki :-? ) z ladnymi kremowymi przyrostami , wyglada jakby obsypana sniegiem (biel zblizona do slaskiej :roll: ).nastepny iglak to to samo co pierwsze tylko z jasnozielonymi wypustkami , pieris ,cos jalowcowe, ale w wersji miniaturowej...

poszukam jakiegos innego zdjecia, na ktorym wiecej roslinek widac ....

http://img511.imageshack.us/img511/6343/21052008023wz1.th.jpg

dalej od prawej : zarnowiec (kolor cytrynowy) , cos niezidentyfikowanego , prawdopodobnie ciemiernik (kurcze nie pamietam juz w jakiej kolejnosci wszystko sadzilam :oops: ), laurowisnia, wilczomlecz, ketmia (kolor fioletowy),jakis iglaczek :roll: , azalia , magnolia, bukszpan (chyba), 3 azalie , dalej leca jeszcze 2 aukuby , ktorych nie widac

a tak poza tym wrocilam wlasnie z pracy ze swiezo zakupiona wierzba Hakuro szczepiona na pienku .. :o .......a co ? :lol: :lol:

ano wlasnie po blizszym przyjrzeniu sie zdjeciom , ktorych nie moge opublikowac , poniewaz nie chce byc oskarzona , ze sie na was wypinam :oops: prostuje : ten ciemiernik to tuja (Dana czy Nana mieszaja mi sie te nazwy , w kazdym badz razie ma miec pokroj kulisty ) , ciemiernika nie znalazlam nigdzie, ale na bank gdzies tam jest :lol: :lol: :lol:

jak to nikt nie zauważył, jak to nikt :evil: ja zauważyłam tylko ostatnio rzadko wchodziłam i myślałam, że dawno już został skomentowany to co się miałam wymądrzać :roll: :wink:

piękny żywopłot Żabciu :D też mam takie (albo podobne) cudeńka w ogrodzie i pamiętam tylko jedno jak się nazywa bo sama zamawiałam :lol:

musze spojrzec czy sa w twoim dzienniku :roll:

ja nie mam glowy do nazw :oops: , najczesciej sama nadaje dziwne nazwy moim roslinkom i tym sposobem maja swoje imiona ( np.Badylek, Patyczak, Kropeczka albo przekrecane niemieckie nazwy :lol: :lol: : Chrystusowa roza od christrose albo po polsku ciemiernik (chyba)

po drugiej stronie plotu sa jeszcze zeszloroczne nasadzenia ( pare rododendronow , 2 magnolie /frosch co widzi magnolie w dobrej cenie to ja kupuje :roll: :lol: /, zdechly bordowy zarnowiec , padniety bez, usychajaca koreanska choinka :cry: ,fajna bordowa trawa z duzymi palkami , ktora niestety nie chce wzejsc po zimie i nowy nabytek zloty acer (klonik znacyz sie ,ale na wszystkie klony mowie acery :lol: )

u mamy w ogrodku "przyjmuja sie" szczepki roz, kilku iglakow i bylin

w Niemczech "czekaja " ziolka , bukszpan, hakuro, wierzba zwisajaca, piwonia, "dupna" hortensja , "krzak z fajnymi listkami", cos wieksze od bukszpana (szt 2), jakas tam odmiana trzmieliny , "korkowiec", ostroskrzew (jakby ktos chcial mam wiecej samosiejek) , 2 azalie "malinowe",paprotka, aaaa jeszcze jeden rododendron ale czerwony .... :roll: i pare kradzionych szczepek sie przyjmuje :oops: :wink:

zobaczymy co z tego sie przyjmie na naszym ugorze :roll:

a ta twoja zapamietana roslinka to co? :o