kaśka maciej 22.05.2008 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2008 O żesz... Dobra, czekam na Was 31.05. W tym roku, żeby nie było nieścisłości. A spróbujcie nie przyjechać. To ja Was znajdę, nawet w tym Waszym S. DPSiu, no nie rób se żartów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 22.05.2008 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2008 a to sie braza ucieszy , ze nie grzebiemy juz w ziemi tylko jak to sie ma do tematyki budowlanej ? a już miołech wkleić jak wyglondo ta kwaśno ziemia i te moje badziewie, ale sam ino o lajbikach godajom Wklejaj, mnie już nic nie zdziwi chciałaś ..... kwaśno z Kotlarni http://i262.photobucket.com/albums/ii115/jamles/jamles1/1078-1.jpg teraz słodkie badziewie http://i262.photobucket.com/albums/ii115/jamles/jamles1/1079-1.jpg i żeby nie było, że u mnie jest szpetnie fragment ogrodu w budowie http://i262.photobucket.com/albums/ii115/jamles/jamles1/1081-1.jpg http://i262.photobucket.com/albums/ii115/jamles/jamles1/1084-1.jpg http://i262.photobucket.com/albums/ii115/jamles/jamles1/1080-1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 22.05.2008 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2008 O żesz... Dobra, czekam na Was 31.05. W tym roku, żeby nie było nieścisłości. A spróbujcie nie przyjechać. To ja Was znajdę, nawet w tym Waszym S. DPSiu, no nie rób se żartów Kasia, Ty nie bój, oni i tak do mnie nie przyjadą, mogę spokojnie pisać, że czekam i jechać w .... no, wiesz gdzie. Oni mówią, że czasu nie mają, ale nie wiem, czy to prawda, czy może mnie tak bardzo nie lubią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 22.05.2008 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2008 Jamles, fajnie!!! Różnic wizualnym między kwaśną a słodką za diabła nie widzę, ale pewnie żeś je próbował to i wiesz lepiej... Skąd kamienie? Zwykłe polne, czy gdziesik kupowane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 22.05.2008 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2008 Jamles, fajnie!!! Różnic wizualnym między kwaśną a słodką za diabła nie widzę, ale pewnie żeś je próbował to i wiesz lepiej... Skąd kamienie? Zwykłe polne, czy gdziesik kupowane? kupowane, za płotem Majki to jest porfir za jedyne 60zł/t Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 22.05.2008 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2008 A Ty mi jeszcze godoj: porfir Co to i czym to się je!!!!???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 22.05.2008 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2008 A Ty mi jeszcze godoj: porfir Co to i czym to się je!!!!???? ta skała się tak nazywo i nie jo jej te imię wybroł http://www.kruszywa.com/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 22.05.2008 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2008 A na taras to się nadaje? Ładnie tutaj wygląda http://www.kruszywa.com/zpodjazd.jpg Frosiu, wybacz tę prywatę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 22.05.2008 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2008 napewno, tylko, żeby mieć takie plaskate kamienie trzeba sobie ręcznie wybierać,ale wtedy kamień jest droższy, bo chyba 110, czy 115 za tonę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 22.05.2008 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2008 napewno, tylko, żeby mieć takie plaskate kamienie trzeba sobie ręcznie wybierać, ale wtedy kamień jest droższy, bo chyba 110, czy 115 za tonę O qurczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 23.05.2008 05:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2008 Jamles, śliczne suche murki porobiłeś, chyba powinnam Cię namówić na przyjazd do mnie, pomoc mi potrzebna, bo Stary czasu nie ma. I w ogóle, ładnie posadzone i ładne roślinki. Chyba lubisz te sprawy, co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 23.05.2008 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2008 witam kochani wczorajsza nieobecnosc tlumacze pieknie spedzonym dniem z Froschem : super sniadanko a potem wycieczka do Wuppertalu .Zlazilismy piekny ogrod botaniczny (kwitnace azalie, rododendrony , irysy ...po prostu bajka) , potem jezdzilismy tramwajem - tam i nazad - jak dzieci , ale za to jakim ? podniebnym !!! mieszkajac niemal 20km od tej banki nigdy nie mialam okazji sie nia karnac , a jest naprawde wielka atrakcja ....choc to zwykly srodek komunikacji miejskiej jednak wyroznia sie od innych .dalabym fotki, ale zauwazylam, ze was nie interesuja jamles kwasno gleba jest sliczna (nie wiedzialam , ze mozna sie podniecac ziemia ) , a ogrodeczek naprawde mi sie podoba , widac, ze wkladasz w niego serce masz na zbyciu te kwasna? slowniczek banka , bana - tramwaj karnac sie - przejechac sie , pojezdzic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 23.05.2008 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2008 Dzień Dobry Normalnie to bardzo bardzo długiej przerwie pojawił się wpis w dzienniczku Co to za roslinki sa posadzone pod płotem??? Ale kosiarka to absolutny hicior Jest po prostu zaje......bista Mój ojciec też kiedyś coś takiego miał - ale chyba już wyrzucił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 23.05.2008 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2008 Siemanko Co słychać Fajny avatar Jamles piknie u Ciebie chyba już to Ci mówiłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 23.05.2008 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2008 Jamles, śliczne suche murki porobiłeś, chyba powinnam Cię namówić na przyjazd do mnie, pomoc mi potrzebna, bo Stary czasu nie ma. I w ogóle, ładnie posadzone i ładne roślinki. Chyba lubisz te sprawy, co? to musisz jamlesową zaprosić bo kamień na kamieniu to jej dzieło, ja to tylko usługi transportowe(taczkowe) świadczę i kabluję te rabaty coby je kiedyś podświetlić i mnie została tylko część żywnościowa PS. kwaśnej to zostanie tak na jedna przyczepka, do bagażnika i trocha między siedzenia w aucie magi chyba mówiłaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 23.05.2008 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2008 jamles mam rozumiec , ze odbior kwasnej jest mozliwy ??? przyjade busem (znaczy nie ja tylko frosch ) jesli cena nie bedzie zbyt wygorowana chetnie poznam jamlesowa , bo widze, ze ma podobnego chopla , ty mozesz podac reke B. magi slychac tylko ptaszki w lesie , ryk cielnej krowy za plotem i odglos kosy spalinowej froscha mozliwe, ze cos jeszcze piszczy w trawie .....sprawdze w poniedzialek romeczku musze powiedziec , ze jestes bardzo spostrzegawczy (poza toba nikt nie zauwazyl wpisu ), kosiara naprawde jest klawa , nie pozbede sie jej do smierci, nabylam juz do niej uczucie i sentyment roslinki z tego zdjecia to....urodzinowe prezenty Froscha (no dobra, przyznam sie ....maczalam w tym spisku palce ) .na pytania co kupic na urodziny mowilam , ze roslinki i kazdy zabieral mnie po tajniacku na zakupy ) http://img393.imageshack.us/img393/9259/21052008019qh8.th.jpg od prawej : jakas choineczka (pewnie jodelka - nie bylo kartki ) z ladnymi kremowymi przyrostami , wyglada jakby obsypana sniegiem (biel zblizona do slaskiej ).nastepny iglak to to samo co pierwsze tylko z jasnozielonymi wypustkami , pieris ,cos jalowcowe, ale w wersji miniaturowej... poszukam jakiegos innego zdjecia, na ktorym wiecej roslinek widac .... http://img511.imageshack.us/img511/6343/21052008023wz1.th.jpg dalej od prawej : zarnowiec (kolor cytrynowy) , cos niezidentyfikowanego , prawdopodobnie ciemiernik (kurcze nie pamietam juz w jakiej kolejnosci wszystko sadzilam ), laurowisnia, wilczomlecz, ketmia (kolor fioletowy),jakis iglaczek , azalia , magnolia, bukszpan (chyba), 3 azalie , dalej leca jeszcze 2 aukuby , ktorych nie widac a tak poza tym wrocilam wlasnie z pracy ze swiezo zakupiona wierzba Hakuro szczepiona na pienku .. .......a co ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 23.05.2008 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2008 ano wlasnie po blizszym przyjrzeniu sie zdjeciom , ktorych nie moge opublikowac , poniewaz nie chce byc oskarzona , ze sie na was wypinam prostuje : ten ciemiernik to tuja (Dana czy Nana mieszaja mi sie te nazwy , w kazdym badz razie ma miec pokroj kulisty ) , ciemiernika nie znalazlam nigdzie, ale na bank gdzies tam jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 23.05.2008 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2008 jak to nikt nie zauważył, jak to nikt ja zauważyłam tylko ostatnio rzadko wchodziłam i myślałam, że dawno już został skomentowany to co się miałam wymądrzać piękny żywopłot Żabciu też mam takie (albo podobne) cudeńka w ogrodzie i pamiętam tylko jedno jak się nazywa bo sama zamawiałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 23.05.2008 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2008 musze spojrzec czy sa w twoim dzienniku ja nie mam glowy do nazw , najczesciej sama nadaje dziwne nazwy moim roslinkom i tym sposobem maja swoje imiona ( np.Badylek, Patyczak, Kropeczka albo przekrecane niemieckie nazwy : Chrystusowa roza od christrose albo po polsku ciemiernik (chyba) po drugiej stronie plotu sa jeszcze zeszloroczne nasadzenia ( pare rododendronow , 2 magnolie /frosch co widzi magnolie w dobrej cenie to ja kupuje /, zdechly bordowy zarnowiec , padniety bez, usychajaca koreanska choinka ,fajna bordowa trawa z duzymi palkami , ktora niestety nie chce wzejsc po zimie i nowy nabytek zloty acer (klonik znacyz sie ,ale na wszystkie klony mowie acery ) u mamy w ogrodku "przyjmuja sie" szczepki roz, kilku iglakow i bylin w Niemczech "czekaja " ziolka , bukszpan, hakuro, wierzba zwisajaca, piwonia, "dupna" hortensja , "krzak z fajnymi listkami", cos wieksze od bukszpana (szt 2), jakas tam odmiana trzmieliny , "korkowiec", ostroskrzew (jakby ktos chcial mam wiecej samosiejek) , 2 azalie "malinowe",paprotka, aaaa jeszcze jeden rododendron ale czerwony .... i pare kradzionych szczepek sie przyjmuje zobaczymy co z tego sie przyjmie na naszym ugorze a ta twoja zapamietana roslinka to co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 23.05.2008 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2008 a ta twoja zapamietana roslinka to co? pewnie .....brukselka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts