arkadiusz 09.07.2007 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 Deszczownica podtynkowa + normalna sluchowka + przelacznik deszczownica/normalny prysznic to koszt ok. 3tys PLN. Czy jest sens montowac? Czy ktos z Was ma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bigsister 09.07.2007 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 cofam posta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubaimycha 09.07.2007 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 ...albo czegoś nie zrozumiałam, albo arkadiuszowi chodziło o coś zupełnie innego, niż wykorzystywanie wody z opadów do kąpieli... ...ale ja blondynką jestem...i pora późna, jak na mnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edybre 09.07.2007 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 Chyba raczej chodziło o rodzaj natrysku w kabinie prysznicowej.Nie wiem dokładnie jaka deszczownica kosztuje tyle ile mówisz ale ja planuję panel prysznicowy z deszczownicą - koszt z 5 dyszami + słuchawka + deszczownia ok. 1500 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szpulka 05.12.2007 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2007 Ostrzegam wszystkich przed kompletną deszczownią Deante. Nie wiem jak jest z innymi producentami bo nigdy nie używałam. Zainstalowałam swoją wymarzona deszczownię i od razu zaczęły się kłopoty. 1. pokrętła praktycznie nie dają się przekręcić mokrą dłonią 2. popsuła się po miesiącu i serwis (za szybkość reakcji i organizację duży plus) nie naprawił całkowicie ponieważ elementy firmowe nie pasują całkowicie bądź serwisam jest do d... Pokrętło teraz odstaje i lata luźno - jeszcze będę z tym walczyć 3. najgorszy problem to wylewka - po miesiącu zarosła kamieniem i nie ma sposobu na oczyszczenie bez demontażu. Nigdy już deszczownia nie działała tak jak pierwszy raz. Zamiast fajnego strumienia mam cieniutkie sikające w różne strony strumyczki. Psikanie od dołu odkamieniaczami nic nie daje bo specyfiki natychmiast skapują. Serwisant radził twardą szczotę ryżową, ale to też na nic. Jak dziurki się zapychają to zaczyna lecieć górą mocowaniem wylewki a moja woda wcale nie jest taka twarda co wykazały badania. Totalna porażka, płakać się chce. Nie wyobrażam sobie, żeby raz na tydzień włazić na drabinę w łazience i odkręcać kluczem całą wylewkę żeby odwrócić do góry szpilkami i pracowicie oczyścić. Nie wiem jak to jest u innych producentów. Ja na wszelki wypadek już nigdy deszczowni nie kupię a swoją jak tylko mnie będzie stać na wymianę wyrzucę na smietnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Contelek 19.02.2009 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 ja ma 2 deszczownice hanagrohe , pierwsza najwieksza jaka jest , a i tak używam węża , ale ja to dziwny jestem bo z wanny z bajerami hydromasaż profesj. korzystałem może z 5 razy przez ostatni rok , nie żebym brudny chodził , tylko jakoś tak wole się słuchawką opitolić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annecy 19.02.2009 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 hmmm. nam wyliczył facet w sklepie , że deszczownica na ramieniu z mieszaczem deante to jakies 1450pln... pomijając ten fakt, czy deante to taki syf faktycznie? czy deszczownica na ramieniu tej firmy to jednak inna lepsza bajka?kto wie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
faneuro 19.02.2009 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 nie wiem jak dante , ale hansagrohe jest ok , mam taką i jest ok ,jak Ci sie podoba to bierz . Jakbym potrafil to bym wkleil fotke[/img[/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dominika i Jakub 01.03.2009 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2009 Witam , my także zdecydowaliśmy się na deszczownicę, ale każdy element do baterii podtynkowej kupiliśmy osobno, różnych firm Kludi, Hansagrohe( niektórzy tego nie pochwalają ) ale cały koszt to u nas niespełna 800 zł. I ze wszystkich elementów jesteśmy zadowoleni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Diakon 21.01.2010 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2010 Znaleźliście może jakiś zestaw podtynkowy z termostatem za rozsądną cenę, ja najtanszy komplet jaki znalazłem to TRES za 2300zl. Oczywiscie chodzi o cały komplet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nina81 21.01.2010 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2010 Witam muszę niedługo zakupić deszczownicę do remontowanego mieszkania. Znajomy ma plaffoni - ale mój architekt wnętrz mówi, że niekoniecznie to, bo to firma niesprawdzona dodam, że mój budżet nie jest duży i zależy mi na kupieniu dobrej jakości rzeczy, ale niekoniecznie za ogromne pieniądze, deszczownica za 1,5 tysiąca odpada - czy za tyle max mogę kupić cały zestaw podtynkowy, deszczownicę (z ramieniem) i baterię dwuwyjściową (na deszczownicę i na prysznic zwykły)? zalezy mi na tym - bo już doczytałam wyżej - by można to było konserwować. MAM twardą wodę! bardzo proszę o poradę co kupićktoś wyżej mówił o tym, że kupował łączone firmy, czy można prosić o bliższe informacje na ten temat? jakich firm były poszczególne elementy? P.S. Deszczownice podobają mi się kwadratowe, okrągłe odpadają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnnaP. 22.01.2010 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2010 Ja mam Paffoni Level podtynkowy z termostatem, deszczownicą kwadratową 20x20 za 1720,-:Bateria podtynkowa termostatyczna Paffoni Level 790,00Deszczownica kwadratowa Paffoni 310,00Ramię kwadratowe deszczownicy 280,00Przyłącze kątowe węża 80,00Zestaw punktowy (wąż Isiflex Hansgrohe)+słuchawka+uchwyt 260,00Ale wszystko na 7 % VAT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nina81 22.01.2010 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2010 ja muszę na 22% dziękuję za wskazówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts