Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

JUPITER II - stan surowy czy 100 tys za robociznę to drogo??

Recommended Posts

Witam serdecznie!

Jesteśmy na etapie wyboru ekipy, dziś po pierwszej rozmowie usłyszeliśmy, że robocizna stanu surowego z dachem bez montażu okien musi kosztować 94.500,- netto...

Czy to nie przesada?

Dom, to Jupiter II o pow. użytk. około 155m, Warszawa.

http://www.dobredomy.pl/?id_project=70

Za stan pod klucz zarządali prawie 200 tys netto to chyba razem z materiałami zdrowo przekroczy 500 tys, nie za drogo?

aa i ile to może trwać? Podobno 3 miesiące...

będę wdzięczny za komentarze

Czy łatwo teraz znaleźć ekipę budowlaną, może kogoś możecie polecić, kto nie kosztuje majątku, a jest dobry, srawdzony...

pozdrawiam

Wojtek

• 1 month później...

Za domek 155m2 robocizna mury+więźba+dach 100 tysiakó ? Moim zdnaiem to jakiś kosmos. Rozumiem, że piszesz o samej ROBICIŹNIE ?

Powiem Ci jak ja szukałem ekipy. W "grupie babickiej" (buduję w tej gminie) poprosiłem o namiary na ekipy. Dostałem kilka. Potem w sobotę wsiadłem z żonką w auto i przez kilka godzin jeździlismy po wioskach w okolicy. Tam gdzie były domki na etapie wykończenia prosiliśmy własicieli o referencje i namiary na ekipy. Okazało się, że część namiarów powieliła się z namiarami od forumowiczów.

Zadaj pytanie w grupie budującej odpowiedniej dla miejsca Twojej budowy. Moja ekipa np. od kilku lat nie rusza się poza moją i sasiednie gminy.

Jesteśmy na etapie wyboru ekipy, dziś po pierwszej rozmowie usłyszeliśmy, że robocizna stanu surowego z dachem bez montażu okien musi kosztować 94.500,- netto...

Dla mnie to strasznie drogo, choć nie znam cen w Wawie. Ja mieszkam na śląsku i za stan surowy najdrożej wołali ode mnie (bez dachu) od 30 - 65 tys. zł. Znalazłam jednak tańszego, gdzie stan surowy wyszedł mnie około 25 tys zł., dach kosztuje mnie 17.500 zł.

Witam,

Ja tez buduję Jupitera II. Dom troszkę większy niż pierwotnym projekcie. Ok. 300 metrów użytkowej. Murarka 40.000 zł. Dodatkowo płaciłem za klinkier - cokolik wokół domu oraz słupy - 2 zł za sztukę. Więźba - 6000 zł. Papowanie i deskowanie - 10 zł za metr. Krycie dachówką - 12.000 zł za 360 metrów dachu.

pzd.

Marcin

• 2 weeks później...
  • 5 years później...