elania4 09.07.2007 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 Witam, Czy ktoś mógłby mi powiedzieć ile powinnam się oddalić z domem od drogi prywatnej (właściwie jest to działka pełniąca rolę drogi wewnętrznej, której jestem współwłaścicielką). Wiem, że od drogi gminnej jest to odległość 6m. Czy ktoś zna może jakąś podstawę prawną która to reguluje? Czy tą odległość gmina może sobie wyznaczyć "po swojemu" w wydanym planie zagospodarowania przestrzennego. Mam dosyć małą działkę i każdy metr jest dla mnie b. cenny. Pomóżcie proszę Pozdrawiam Ela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 09.07.2007 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 My ta odleglosc (6m) mielismy takze okreslaona w WZ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 09.07.2007 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 Wszystko zależy od tego co masz założone w WZ lub PzP w gminie..Jest różnie. U mnie było 4m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dr kozioł 10.07.2007 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 z zalozenia ogolne warunki czyli 4 metry - chyba ze linia zabudowy jest inna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elania4 11.07.2007 12:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 Witam, Bardzo dziękuję za odpowiedzi. A zatem jak rozumiem z założenia odległość domu od dzialki która pełni rolę drogi prywatnej moze minimalnie wynieść 4m no chyba że linia zabudowy jest inna. Ale w tym miejscu chciałabym zadać jeszcze jedno pytanie, mianowicie jeżeli tam nie ma jeszcze ustalonej linii zabudowy bo mój dom będzie pierwszy to czy mogę jakoś wpłynąć na decyzję ile metrów mam się odsunąć od "mojej drogi". Do kogo mam iść i zapytać o szczegóły? Gmina czy Starostwo? sytuacja jest o tyle dziwna że działka pełniaca funkcję drogi prywatej ma aż 8m szerokości (na 6m nie chciano się zgodzić), tak więc chyba powinni się zdodzić na te 4m. Doradźcie proszę Ela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts