Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Instalacja alarmowa - cena za robociznę

hub75

Recommended Posts

Otrzymałem ofertę od firmy która montuje alarmy, ceny sprzętu normalne (w porównaniu do cen internetowych) natomiast robocizna wydaje mi się droga - 2000 zł netto. Robocizna polega na ułożeniu kabli oraz całkowita konfiguracja instalacji alarmowej. Domek ma 150 m2 zaproponowano 8 czujek, 14 kontaktronów, plus 2 kontaktrony do bram garażowych. Dodatkowo przygotowanie instalacji do kamer na zewnątrz - 4 punkty

Czy cena 2000 zł za robociznę jest dobra ?

Otrzymałem ofertę od firmy która montuje alarmy, ceny sprzętu normalne (w porównaniu do cen internetowych) natomiast robocizna wydaje mi się droga - 2000 zł netto. Robocizna polega na ułożeniu kabli oraz całkowita konfiguracja instalacji alarmowej. Domek ma 150 m2 zaproponowano 8 czujek, 14 kontaktronów, plus 2 kontaktrony do bram garażowych. Dodatkowo przygotowanie instalacji do kamer na zewnątrz - 4 punkty

Czy cena 2000 zł za robociznę jest dobra ?

Normalna cena.

• 6 months później...

Rozmawiałam z panem od zakładania alarmów, chce za robote 2000 zl. Częsc roboty juz zrobił wykonując przekucia pod instalację tv. Ma do zainsalowania chyba 9 czujek, jedna klawiature no i przeciągniecie drutów. Co jeszcze tego nie wiem. Wydaje mi się to bardzo rogo. Spzęt ma kosztowac okolo 1600 zl plus antena. czy ceny robocizny kształtują się podobnie w innych firmach ?

:roll: