kasiola 10.07.2007 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 zauroczyła mnie sofa Vinotti http://www.vinotti.pl - inne komplety wypoczynkowe -sofa wielosystemowa piękne połączenie skóry z tkaniną - cudowne szyciatylko ta cena.... może ktos widział podobna w realnej cenie (oryginał kosztuje ok 13tys.- i jest tego warty) Czy ktoś użytkuje inne meble vinotti ?Mam komplet stołowy ArtLine - czekam na opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firstlady 11.07.2007 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 http://www.arismebel.pl/pol/massive.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firstlady 11.07.2007 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 http://www.christianapol.com.pl/html/r_katal.htmlkolekcja collonial Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubaimycha 19.07.2007 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 zauroczyła mnie sofa Vinotti http://www.vinotti.pl - inne komplety wypoczynkowe -sofa wielosystemowa piękne połączenie skóry z tkaniną - cudowne szycia tylko ta cena.... może ktos widział podobna w realnej cenie (oryginał kosztuje ok 13tys.- i jest tego warty) Czy ktoś użytkuje inne meble vinotti ? Mam komplet stołowy ArtLine - czekam na opinie. Kupiłam sypialnię z tej serii Vinotti oraz krzesła do jadalni...Podobał mi się stół, ale niestety nie rozkładał się do co najmniej 3 m...Kusi mnie jeszcze witryna/komoda z serii Armanio... Meble są rewelacyjne, chociaż do tanich nie należą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
askaaa 17.04.2008 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 u kogoś w galerii widziałam takie łóżko http://images34.fotosik.pl/220/a61e0c87b5994412.jpg czy ktoś może mi pomóc gdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joani 17.04.2008 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 proszę bardzohttp://forum.muratordom.pl/kometa-nasz-dom,t84606-180.htm też mi się podoba to łóżko i lustro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
askaaa 17.04.2008 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 dzięki Joani jeśli kupię łóżko lustro też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joani 17.04.2008 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 to pewnie będziemy mieć takie same sypialnie, bo imiona to mamy takie same.. czy sie mylę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
askaaa 17.04.2008 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 też sobie pomyślałam o tych imionach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tbogo 17.04.2008 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 vinottimnie sie bardzo podobajaz tej kolekcji jednak wezme to drugie lozko, z wieksza iloscia przeszyclustro takze fajnedo lozka chce toaletke, pufa i stolik nocnydo salonu vinotti z kolekcji yazikoa meble wygladaja super jakosciowo i za te jakosc cena do przyjecia, chociaz nie tanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
małaMI 19.04.2008 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2008 vinotti mnie sie bardzo podobaja z tej kolekcji jednak wezme to drugie lozko, z wieksza iloscia przeszyc lustro takze fajne do lozka chce toaletke, pufa i stolik nocny do salonu vinotti z kolekcji yaziko a meble wygladaja super jakosciowo i za te jakosc cena do przyjecia, chociaz nie tanie gdzieś kiedyś - tak mi się wydaje - znalazłam ceny vinotti - wyyyyysokie. koleżanka mówi, że chyba nie są aż takie wysokie. Niestety nie umiem znaleźć teraz w sieci cennika. Możecie mi mniej więcej napisać jak się one kształtują. Podobają mi się też meble Mazurskie Tutti Sensi, tylko ta wiśnia w amaro nie do końca, za to styl bardzo. Wiec moze coś z vinotti. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdazet 19.04.2008 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2008 A co cię konkretnie interesuje? Ja mam w domu cennik do serii Easy Living (jutro zamawiam bo jest zniżka 10%) Art Nova i Art Line. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 19.04.2008 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2008 vinotti mnie sie bardzo podobaja z tej kolekcji jednak wezme to drugie lozko, z wieksza iloscia przeszyc lustro takze fajne do lozka chce toaletke, pufa i stolik nocny do salonu vinotti z kolekcji yaziko a meble wygladaja super jakosciowo i za te jakosc cena do przyjecia, chociaz nie tanie gdzieś kiedyś - tak mi się wydaje - znalazłam ceny vinotti - wyyyyysokie. koleżanka mówi, że chyba nie są aż takie wysokie. Niestety nie umiem znaleźć teraz w sieci cennika. Możecie mi mniej więcej napisać jak się one kształtują. Podobają mi się też meble Mazurskie Tutti Sensi, tylko ta wiśnia w amaro nie do końca, za to styl bardzo. Wiec moze coś z vinotti. Ja mam meble vinotti ale innej serii w salonie, ceny faktycznie sa wysokie, a meble nie sa super odpicowane, do wielu rzeczy moglabym sie przyczepic ale jestem zmeczona budowa i sobie odpuscilam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
małaMI 19.04.2008 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2008 Podoba mi się seria arrmanio lub art line powiem szczerze, że po prostu szukam. mogę zamówić na wymiar coś na zamówienie, ale cena robi się dość wysoka z tego co nam zaproponowano. wiec zastanawiam się nad wariantem - meble gotowe. tyle, że musiałabym się zdecydować, gdyż musi to współgrać z kuchnią. Bardzo podobają mi się Tutti Sensi Amaro, ale jakoś nijak nie widzę tej wiśni A chyba nie mają opcji różnych wybarwień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Profispan 22.02.2009 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2009 A ja radzę się wszystkim bardzo zastanowić nad kupnem mebli w tej firmie.Fakt meble są ładne i oryginalne.Ale są bardzo delikatne, szybko się rysują i bardzo łatwo odchodzi z nich okleina.Poza tym nie są to meble produkowane we Włoszech a w MALEZJI, to tylko włoski projekt.Kupiłem na początku grudnia 2008 stół, szafę, dwie komody i dwa krzesła za ponad 7000 pln.Przy odbiorze ze sklepu okazało się że stół i komoda mają fabryczne rysy.Przyjęto reklamację.Po miesiącu przywieziono mi do domu owe uszkodzone meble, również z uszkodzonymi elementami. Niestety tej reklamacji Vinotti nie uznało, dlaczego?Ponieważ meble nadają się do użytku, nie istotne że są mocno porysowane.Przecież klient zapłacił.Jedną komodę która miała wadę też zabrano do poprawki i który jest dzisiaj 22.02.2009, tj. dwa i pół miesiąca po zakupie i nadal jej nie mam.Więc jaki z tego wniosek? Kupujcie gdziekolwiek tylko nie tam, wiem że to nie jest odosobniony przypadek.VINOTTI to MALEZYJSKA pomyłka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 22.02.2009 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2009 A ja radzę się wszystkim bardzo zastanowić nad kupnem mebli w tej firmie. Fakt meble są ładne i oryginalne. Ale są bardzo delikatne, szybko się rysują i bardzo łatwo odchodzi z nich okleina. Poza tym nie są to meble produkowane we Włoszech a w MALEZJI, to tylko włoski projekt. Kupiłem na początku grudnia 2008 stół, szafę, dwie komody i dwa krzesła za ponad 7000 pln. Przy odbiorze ze sklepu okazało się że stół i komoda mają fabryczne rysy. Przyjęto reklamację. Po miesiącu przywieziono mi do domu owe uszkodzone meble, również z uszkodzonymi elementami. Niestety tej reklamacji Vinotti nie uznało, dlaczego? Ponieważ meble nadają się do użytku, nie istotne że są mocno porysowane. Przecież klient zapłacił. Jedną komodę która miała wadę też zabrano do poprawki i który jest dzisiaj 22.02.2009, tj. dwa i pół miesiąca po zakupie i nadal jej nie mam. Więc jaki z tego wniosek? Kupujcie gdziekolwiek tylko nie tam, wiem że to nie jest odosobniony przypadek. VINOTTI to MALEZYJSKA pomyłka A mozesz napisac jaka masz serie (nazwe)? Ja mam Yaziko i uzytkujemy rowny rok. Meble sa efektowne ale ich wykonanie i jakosc to porazka! Doly mebli - nogi sa w ciemnym brazie i juz w wielu miejscach sa zadrapania. Dodam, ze naleze do pedantek i dbam o te meble tymbardziej, ze kosztowaly majatek (dla mnie kwota jaka zaplacilam za te meble to kupa kasy). Stol reklamowalam po 2 msc uzytkowania, wymieniali mi go 3 razy i jaki efekt? Znowu robi sie to samo, wiec musialabym ponownie reklamowac i dostac 4 stol, a ja juz nie mam sily sie z nimi uzerac. Wada jaka sie robi nie jest do naprawy, na blacie stolu wokol kazdej nogi robia sie wypukle gorki, sruby mocujace nogi od spodu blatu wybijaja i przez to sa te wypuklosci w blacie, a z czasem wypukla gorka oddziela sie od calosci i powstaje pekniecie w okleinie. Na szczescie jest to widoczne tylko pod swiatlo dzienne czyli wieczorem nie widac i mozna wyczuc te pekniecia reka. Stolu nakryc nie moge niczym, bo sam blat stolu jest ozdoba. Za stol, 8 krzesel, stolik tv, stolik lawe, witryne stojaca i toaletke z lustrem dalismy prawie 16 tys. i myslalam, ze wytrzymaja nam te meble kilkanascie lat ale raczej nie ma szans. I jeszcze jedno, firma vinotti nie ma swojego serwisu, ktory w razie reklamacji pojedzie do klienta, kaza dostarczyc mebek do Krakowa. Ja nie popuscilam i cala sprawe zalatwial mi sklep, w ktorym kupilam i to on sie z nimi uzeral. Sklep nadal handluje ich meblami, bo jak sa one produkowane w Malezji, a tyle kosztuja to niezla jest na nich przebitka. Meble te zobaczylam w katalogu zanim jeszcze byly do kupienia w Polsce i caly salon robilam pod nie, wiec bylam strasznie na nie napalona ale teraz wiem, ze na pewno bym ich nie kupila. Maja niedopracowane wykonanie i niszcza sie w tempie ekspresowym! YAZIKO Z VINOTTI TO BUBEL! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Profispan 23.02.2009 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Kupiłem szafę oraz dwie komody z serii Noryano, szafa jest ok, ale komody to dramat. Blaty są delikatne jak papier, pierwszą komodę oddaliśmy na gwarancji tuż po przewiezieniu jej do domu ponieważ miała fabryczne paprochy pod okleiną. Zabrali ją 08.01.2009 do dziś jej nie dostałem. Oprócz tego kupiłem stół i dwa krzesła z serii Easy Living, za pierwszym razem stół był porysowany. Uznali gwarancją ponieważ nie odebrałem go ze sklepu, ale gdy już mi go przywieźli do domu i zostawili drugi, który jest w jeszcze gorszym stanie gwarancji nie uznano. Z krzesła przy przecieraniu suchą szmatką odeszła okleina. To wszystko jest ładne ale delikatne jak papier. Mogłem kupić meble w IKEA i pewnie byłyby one lepszej jakości i kosztowałyby z 20-30% ceny mebli z Vinotti (z Malezji Niedługo udaję się do sądu gdy tylko zbiorą całą dokumentację. Firma tak samo porażka, kobieta z działu reklamacji z Krakowa próbowała na mnie krzyczeć (oszołomy) i niemalże pytać jak śmiałem do mnie zadzwonić. Ludzie zróbcie coś dla mnie, czytajcie dużo na forach na ten temat a zrozumiecie że nie warto wydawać tyle kasy na niby meble. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 23.02.2009 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 A wiesz moze jaka jest gwarancja na te meble, pewnie rok. Mi rok wlasnie mija, a na stol minie w lipcu. Tylko jakbym znowu go reklamowala to co mi z tego jak juz tyle razy mi wymieniali i znowu to samo, wiec podejrzewam, ze kolejny tez bedzie miec taka wade jak obecny, bo jest po prostu zle zaprojektowany.Cale szczescie, ze nie mam malych dzieci, bo meble sa tak delikatne, ze raczej przy dziecku wygladaly by tragicznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 23.02.2009 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Wlasnie rozmawialam z rzeczniczka praw konsumenckich i bede raczej skladac ponowna reklamacje ale w tym wypadku nie tylko na stol ale tez na inne elementy i to do sprzedawcy, a nie do vinotti. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Profispan 23.02.2009 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Na meble udzielono dwuletniej gwarancji. Tak jak na każdy inny nowy produkt kupiony na terenie unii europejskiej. A odnośnie rzecznika praw to moja żona udała się do sądu konsumenckiego w Gdańsku (nadmieniam że meble również zostały zakupione w Gdańsku przy ulicy Grunwaldzkiej 211, pełna kicha odnośnie obsługi) i złożyła wszelkie dokumenty związane z zakupem, reklamacjami, itp, itd. Sąd skontaktował się z Vinotti w Krakowie i miało dojść do konfrontacji i ewentualnego porozumienia, termin wyznaczono za 18.02.2009. 17.02.2009 Vinotti poinformowało sąd iż nie stawią się na konfrontacji ponieważ: a. nie maja takiego przedstawiciela w Gdańsku a jedynie w Krakowie (argument: nie stać ich na takiego przedstawiciela w Trójmieście.... błagam) b. uważają że meble nadają się do użytku (na co ja że jak najbardziej, ale meble oprócz swojego zastosowania mają stanowić walory estetyczne, a uszkodzenia na frontowych elementach temu nie sprzyjają) c. mają nas gdzieś to już ja wywnioskowałem Nie rozumiem o co chodzi z tym sprzedawcą? Jak chcesz złożyć reklamację do sprzedawcy a nie producenta? Ja kupiłem meble w salonie Vinotti, więc to chyba nie istotne gdzie złożysz reklamację. Czy się mylę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts