Inka 14 14.05.2010 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2010 Witam! Ja mam te meble w salonie i jadalni. Dość dużo elementów, bo aż 6. Ja jestem zadowolona (mam je dopiero jakieś 8 miesięcy). Meble są piękne, dość duże gabarytowo i tym samym bardzo ciężkie. Sa też bardzo delikatne, ale jak wszystko, na parkiet też trzeba uważać bo o rysę nie trudno. przecieram je z kurzu lekko wilgotną microfibrą nie używałam jeszcze pronto i tym podobnych specyfików. A Ciebie które elementy interesują??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luca11 14.05.2010 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2010 (edytowane) Inka dzieki za odzew. Mnie interesuje stół , krzesła (podoba mi się ten model gdzie tylko siedzisko jest tapicerowane ), ława oraz komoda TV. Piszesz , że są delikatne to znaczy łatwo o rysę? czy okleina jest nie trwała? Mozesz zdradzić jaką podłogę wybrałać do tych mebli? Edytowane 14 Maja 2010 przez luca11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka 14 15.05.2010 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2010 Hej ! nie, ja nie mam jeszcze porysowanych, ani nic z tych rzeczy, tylko się tyle naczytałam negatywnych opinii w necie na temat firmy , że na zaś na nie uważam. Po prostu fornir jest taki gładziutki. "chucham na zimne". W necie czytałam że dużo ludzi składało reklamacje i że była źle rozpatrywana, ale to też dotyczyło innej kolekcji, może była mniej trwała. U mnie te meble i tak dużo przeszły bo kupiliśmy je jak jeszcze parkiet nie był wycyklinowany, (były przenoszone do kuchni i z powrotem, kilka tygodni owinięte folią). Na podłodze mam parkiet dębowy, można zobaczyć jak to wygląda razem u mnie w dzienniku - link w stopce. Jeśli chodzi o stół to są dwa modele ja mam ten ze szkłem na blacie- ale sie nie rozkłada, drugi ma blat cały z forniru i się rozkłada. Ja krzeseł jeszcze do mojego nie kupiłam, ale po długich poszukiwaniach już wiem jakie.Vinotti ma często fajne promocje, my kupowaliśmy jak dawali rabat i zaoszczędziliśmy jakieś 1500 zł na tych 6 elementach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artureksiurek 19.01.2014 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2014 przecieram je z kurzu lekko wilgotną microfibrą nie używałam jeszcze pronto i tym podobnych specyfików. A Ciebie które elementy interesują??? Ja tak tylko, bo minęło kilka lat od wpisu. I co używasz pronto do drewna? Innymi słowy sama sobie niszczysz drewno i liczysz na gwarancje? Drewno czyści się tylko i wyłącznie szmatką odrobine wilgotną, a najlepiej suchą polerowac, tylko komu się chce. nawet Pani domu nie ma racji z tymi jej specyfikiami. a co do vinotti, tez mam, bardzo ladne i stylowe wykończenia, gąbki w fotelach i sofie tak przyjemne, ze przyznaje, iż nie spotkałem się z wygodniejszymi siedziskami wypoczynkowymi i to połaczenie luxusu, gdy zamiast siedzieć możesz wręcz " zatonąć" w siedzisku, albo stylistyka jak z dzieł sztuki, niż tania gombka pod która czuc "drewniana trumnę mebla typu np. Ambra. miałem już okazje prac pokrowce sofy i tym samym zajrzeć do wykończeni i bzdury co po niektórzy piszą, w tych meblach wszystko jest zapięte na ostatni guzik i to co ma być ukryte i tak wygląda elegancko. wiadomo, trafiają się tez minusy, ale w przypadku takich nieszczesc zalecam prosić o fotke niż tylko sugestie krytyki słownej. Vinotti to drogi salon nie tylko meblowo np. woski do skóry ma dwukrotnie droższe od producenta u którego i oni i ja sam mogę kupic taniej - ale ceny, myślę składają się nie tylko na fakt, ze takie meble to droga zabawa i za tym rzadko wychodzą z magazynów, co raczej na przerwanie tego snu o wszystkim wspólnym komunistycznie, po prostu są to meble dla ludzi, którzy20tys na sofę wydaja od tak, po wyjeciu portfela, a nie inwestycji życioej polączonej nie daj boze z kredytem Dla zaspokojenia posyłam zdjecie sofy wnętrza po zdjęciu siedzisk. widać na nim sprzaczke na siedzisko dolne i sówak na oparcie no i stelaż oszyty po części skóra po części czarnym aksamitnym materiałem, sory za byki, ale lubie swoja dysleksje, bo wyobrażam sobie jak ktoś inny łamie sobie jezyk by mnie zrozumieć. Hej! Tak jakos mnie wzięło na pisanie o tym meblu, reszte olac, pozdrawiam i nie używaj jak masz Extra meble tanich srodków ze sklepów np. spożywczych nawet:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka 14 20.01.2014 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2014 http://forum.muratordom.pl/images/mdom_misc/quote_icon.png Napisał Inka 14 http://forum.muratordom.pl/images/mdom_buttons/viewpost-right.png przecieram je z kurzu lekko wilgotną microfibrą nie używałam jeszcze pronto i tym podobnych specyfików. A Ciebie które elementy interesują??? Ja tak tylko, bo minęło kilka lat od wpisu. I co używasz pronto do drewna? Innymi słowy sama sobie niszczysz drewno i liczysz na gwarancje? Drewno czyści się tylko i wyłącznie szmatką odrobine wilgotną, a najlepiej suchą polerowac, tylko komu się chce. nawet Pani domu nie ma racji z tymi jej specyfikiami (...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryba154 08.02.2014 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2014 Odradzam vinotti, najlepiej ze wszystkich elementow uzytkuje sie komoda,generalnie porazka za spora kase.reklamacja jeszcze wieksza porazka,6-8miesiecy a czasem wcale nic nie zalatwia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Odir 22.03.2015 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2015 Witam, trochę odgrzeje wątek Vinotti. Przeczytaliśmy z żoną chyba wszystkie opinie w sieci. dziękujemy wam za ostrzeżenie przed zakupem serii Malaga. Jest jednak jeden element w układance meblowej który nam się podoba, mianowicie Sofa Vinotti Gobi Niewiele jest opinii o sofach oferowanych przez krakowska sieć, wszystkie dotyczą mebli z importu malezyjskich producentów, a wg sprzedawcy sofa/narożnik Gobi to produkt Polski - zatem w mojej ocenie dobry Próbowałem namierzyć wytwórcę, ale nie jest to łatwe. Może macie jakieś doświadczenia z polskimi sofami z sieci Vinotti? Może nawet więcej, zna ktoś producenta? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Odir 24.03.2015 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2015 zdobyłem informację meble produkuje firma DFM z Dobrego Miasta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts