magpie101 23.02.2009 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Rzecznik powiedziala, ze 2 lata gwarancji jest to cytuje "roszczenie wynikajace z ustawy dla sprzedawcy". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Profispan 23.02.2009 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Rozumiem, czyli udać się z tym do sklepu a nie producenta?A cojeżeli jest to salon firmowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 23.02.2009 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Jezeli jest to salon firmowy to podejrzewam, ze obowiazuje ta sama ustawa, bo to w koncu jest sprzedawca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Profispan 23.02.2009 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Powiedz mi czy zamówiłaś meble z montażem czy sama je składałaś? Ja spotkałem klienta przy pierwszej reklamacji który miał dokładnie ten sam problem co ja. Gdy kupujesz od nich meble bez montażu to praktycznie nie uwzględniają reklamacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 23.02.2009 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Ja zamowilam meble, a oni nie pytali czy chce z montazem czy bez, w sklepie byly poskrecane te na ekspozycji, wiec nie mialam pojecia, ze przyjada w paczkach.Tzn. wszystko bylo raczej poskrecane, trzeba bylo tylko rozpakowac stol i dokrecic nogi, zaqmontowac lustro przy toaletce i to wszystko robili mi panowie, ktorzy przywiezli meble - pracownicy sklepu. Montujac lustro przewiercili rame na wylot co zaowazylam po ich wyjsciu ale reklamowalam i mi wymienili. My do ich ustawienia reki nie przylozylismy. Co do montazu i reklamacji to nie ma czegos takiego jak brak reklamacjina meble, na ktore nie zamowilo sie montazu. Pracuje w meblach od ladnych kilku lat i u nas nie ma czegos takiego, a praktycznie wszystkie nasze mebla trzeba zmontowac. Po prostu vinotti chce zyskac na czasie i wygaduje takie glupoty, wystarczy napisac pismo z odpowiednim przepisem, a jak to nie poskutkuje to isc do sadu konsumenta.I jeszcze jedno piszesz, ze dlugo czekasz na reklamacje, pani rzecznik powiedziala dzisiaj, ze sprzedawca ma 14 dni na rozpatrzenie reklamacji czyli naprawe, wymiane lub napisanie odmownego pisma. Jesli nie zmiesci sie w terminie wtedy jest podstawa do zwrotu towaru. Ja najchetniej oddalabym te meble widzac jaki to jest szajs. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Profispan 23.02.2009 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Hym...... Niestety z tego co mi wiadomo to dział reklamacji ma 14 dni na odpowiedz, a czas w jakim wyeliminuje usterkę nie jest objęty żadną ustawą. A w sądzie konsumenta już byłem i Vinotti nie stawiło się na mediacje. Jedyne co mi pozostaje to wytoczyć im sprawę cywilną. No i tak niedługo zrobię. Zamierzam napisać ostatnie pismo z reklamacją i jak to nic nie da to będę zmuszony do togo czego chciałem uniknąć. Dziękuję za wszystkie rady. Gdyby jeszcze coś przyszło ci do głowy to będę bardzo wdzięczny za pomoc Pozdrawiam Radek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 23.02.2009 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Czyli jesli vinotti nie stawia sie do sadu konsumenckiego to widocznie liczy na to, ze znudzony klient sobie odpusci, ja tak chcialam zrobic. Ale ja na szczescie nie kupowalam w salonie firmowym (a chcialam) tylko w ostatniej chwili dowiedzialam sie, ze w moim miescie jest sklep handlujacy ich meblami ale to nie ich salon firmowy. Zamowilam u nich, bo bylo blizej. Zabieram sie za ta sprawe, bede pisac co i jak. Ty tez jak juz cos bedziesz wiedziec to napisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 23.02.2009 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Musze to napisać. Meble Vinotti sa piękne i świetnie się u mnie sprawują. Mam je co prawda rok ale akurat do nich nie mam żadnych zastrzeżeń. Toaletka to mój ulubiony mebel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Profispan 23.02.2009 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Nikt nie powiedział że meble nie są ładne.Lecz za tak wysoką cenę można by spodziewać się lepszej jakości i przyzwoitej obsługi.Życzę abyś nigdy nie musiała reklamować mebli, wtedy firma i meble mogę okazać się już nie takie super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 24.02.2009 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 Życzę abyś nigdy nie musiała reklamować mebli, wtedy firma i meble mogę okazać się już nie takie super. I ja sobie tego tez życzę. Przez cały okres budowy i urządzania domu miałam wiele różnych "przygód" z firmami, wykonawcami i na szczęście z tymi meblami nie mam żadnych kłopotów i jestem z nich zadowolona. Meble zamówiłam tez na Grunwaldzkiej, montaz był od nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati_44 15.04.2009 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 ja mam od nich pare rzeczy do sypialni z kolekcji art nova i nie mam nic do zarzucenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldun 16.04.2009 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 pomagałem w złożeniu sypialni i ławy z tej firmy i wg mnie jakośc wykonania na poziomie BRW niestety cena z kosmosu.Instrukcja beznadziejna, jakośc materiałów co najwyżej średnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franja 27.04.2009 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Niestety nie mam najlepszego zdania o tej marce mebli. Moi rodzice 3 mce temu zakupili komplet tych mebli i teraz wygląda to tak: półka po reklamacji, a fotel i biurko w trakcie rozpatrywania reklamacji. Jeśli chodzi o półkę od razu była krzywa więc nawet jej nie odebrali ze sklepu a reszta jakoś dziwnie się odbarwiła na ciemnych meblach są szaro-białe plamy i dzieci w domu brak to co się zadziało? nie wie nikt na razie czekamy. A mebelki nie należą do najtańszych a jeszcze jedna przestroga są kiepskiej jakości biurko porysowalo się okropnie. Ładne są więc wybór należy do WAS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
george_sand 06.05.2009 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 kupilam od nich meble do sypialni w modernie .............. musialam je poskladac, ale informowali mnie o tym ............. łamigłówki trochę było, ale daliśmy radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
divers.3 14.05.2009 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2009 Z tym poskladaniem nieraz sa jaja ale generalnie sobie poradzilem. Kupiłem łóżko do sypialni od nich i jestem zadowolony. Dobrze komponuje się z dotychczasowymi meblami. Może dokupie coś jescze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GDAŃSK 07.06.2009 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2009 [/b]kupiliśmy ich pseudo meble na początku grudnia (kolekcja easy living inoryano) i jeszcze do tej pory nie namy wszystkich zamówionych mebli!!!tak prawdę mówiąc to kupiliśmy malezyjskiego kota w worku: najpierw musieliśmyzapłacić za zamówione meble, póżniej przedstawiono nam warunki umowy a na samymkońcu mogliśmy obejżeć zamówione meble. ich jakość jest fatalna praktyczniekażdy element był uszkodzony w momencie kiedy nie zgodziliśmy się na odbiórnowych uszkodzonych mebli poinformowano nas, że możemy je reklamować. oczywiściewszystkie reklamacje przez nas składane zdaniem bardzo niemiłej pani z działureklamacji firmy vinotti są bezpodstawne (uważa ona iż meble mogą być uszkodzonei sprzedane za 7 tyś zł (bo tyle zapłaciliśmy) muszą spełniać tylko swojefunkcje) - oczywiście nie estetyczne (szczerze to byliśmy bardziej zadowoleni zplastikowych pudeł z ikea. meble są fatalnej jakości!!!!! okleina jest bardzocienka i delikatna, łatwo się rysuje i odchodzi mable teoretycznie z jednejserii znacznie różnią się kolorem nikomu nie polecam!!!!!!beznadzieja. kupiliśmy je bo też nam się podobały ale teraz tego żałujemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Profispan 08.06.2009 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 jak już pisałem w poprzednich postach mam duży problem z meblami które kupiłem ponad pół roku temu. po tym jak poszedłem z całą sprawą (opisaną wyżej) do urzędu konsumenckiego i oczekiwaniu kolejnych dwóch miesięcy vinotti zechciało nam naprawić uszkodzenia nie wynikające z naszej winy, w meblach które były nowe i stały w kartonach. powiedzmy ze zrobili to znośnie, niestety widać niektóre wady ale jak się człowiek przypatrzy. odebrałem meble, lecz komoda która była naprawiana przez prawie 3 MIESIĄCE przyszła znowu porysowana, parodia. gdy jej nie odebrałem vinotti powiedziało że będzie naliczało mi karę za magazynowanie mebla wyobraża sobie to ktoś? bo ja nie po raz kolejny przestrzegam przed jakością, jest fatalna, meble są bardzo delikatne łatwo się rysują. tak więc naprawdę serdecznie odradzam zakup pseudo mebli w firmie krzak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madamar 30.06.2009 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 Ja także nie polecam mebli Vinotti. Seria Yaziko , które mam w sypialni są już bardzo porysowane, szczególnie łóżko. Reszta jest ok, ale tylko kurz z nich ściaram. W saloniku mam Landbond i już trzeba sklejać fotel bo się rozchodzi, a mieszkamy 2 miesiące. Poza tym jakość i wykończenie kiepskie. Dobrze ktoś porównał je do BRW , ładnie tylko wyglądają.Mocno się zastanówcie zanim kupicie to badziewie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luca11 10.05.2010 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2010 Czy może ktoś z Państwa ma mebelki z tej kolekcji. Jak się sprawują w użytkowaniu? http://www.vinotti-tahiti.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luca11 13.05.2010 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 Podciągam może ktoś jest włascicielem tahiti ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts