rafal9 10.07.2007 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 Czy ktoś okładał schody bądź taras betonowy płytami klinkierowymi?Taki odpowiednik gresu tylko trochę grubsze i wyglądają solidniej. Na jaką zaprawę i jaką fugę można stosować,no i może ktoś już użytkuje jakiś czas i ma wnioski czy warto to stosować czy lepiej zwykły gres - tylko, że trudno znaleźć coś ładnego w gresie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 11.07.2007 10:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 Odświeżam,co dać na taras? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Annja 11.07.2007 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 Przyłączam się do pytania, bo ciągle się nie mogę zdecydować czy taras okładać dechami ( cena ) czy jakimś kamieniem właśnie. Ja też mam wrażenie, że gres to nienajlepsze rozwiązanie - tak jakoś mało solidnie wygląda. Widziałam ładne płyty z barwionego betonu, takie "udające" piaskowiec, ale nie wiem jak spisywałyby się w użytkowaniu, bo dość jasne były i chropowate. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 11.07.2007 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 Mam taras wyłożony płytami "Bradstone Old Town". Wygląda pięknie - wszyscy myślą, że to naturalny kamień. Tyle, że to świeża sprawa i nie wiem jak się sprawdzi po latach. No i cena około 200zł/m2 też do najniższych nie należy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edybre 11.07.2007 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 A kto to produkuje i w jakim kolorze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 11.07.2007 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 http://www.semmelrock.pl/kolor.php?access=&prod=oldtown&base=bradstone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Annja 12.07.2007 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 Właśnie te płyty o których pisze bwojtek miałam na myśli, a dokładnie te w kolorze piaskowym. W katalogu wyglądały super - takie śródziemnomorskie klimaty. Tylko nie wiedziałam, że to takie drogie W takim układzie nie wyjdzie dużo taniej niż drewno. Z tym, że nic już z tym nie trzeba robić, a o drewno na tarasie trzeba dbać, olejować itp. Dalej mam "zagwostkę" z tym tarasem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seblo 12.07.2007 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 Czy faktycznie "nic z tym już nie trzeba robić"? Może we Włoszech albo w Grecji to i owszem, ale w tak wilgotnym klimacie, jak w Polsce, to wydaje mi się, że pory tego rodzjau płyt dosyć szybko zaatakowane zostaną przez jakieś mchy, czy grzyby. Więc na pewno, raz na 2-3 lata trzeba będzie to umyć myjką ciśnieniową - poza tym to chyba dobry pomysł.Sam się zastanawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 12.07.2007 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 Te płyty nie mają porów. To jest chyba polimerobeton - przynajmniej dla mnie tak wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts