wolar 10.07.2007 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 mam postawiony wkład kominkowy żeliwny oraz kafle ze starego pieca. Chcę ten wkład obudować kaflami, taki "piec kaflowy z wkładem kominkowym", ale nie wiem jak to zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trojan74 10.07.2007 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 Dzisiaj zdun właśnie zaczął u mnie budowę takiego piecokominka Jak na razie tydzień temu wylał betonową podstawę a dzisiaj ułożył pierwszą warstwę kafli. Będę Cię informował o postępach jeśli chcesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zonzi 10.07.2007 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 zdjecia ! zdjecia ! zdjecia ! pozdrawiamZonzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aleksandra1 11.07.2007 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 Bardzo mi się podobają kominki w kaflach. Obawiam się tylko, że cena przerośnie moje najśmielsze oczekiwania. Proszę o informację na ten temat.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wolar 11.07.2007 07:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 Trojan74 - Bardzo chętnie. Z góry dziękuję. Aleksandra1 szukaj starego pieca kaflowego do rozbiórki lub kafle na aukcjach internetowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trojan74 12.07.2007 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 Jutro wrzucę fotki , muszę się spieszyć bo zdun zasuwa jak szatan Wczoraj wypełnił pierwszy rząd gliną i ułożył wsad , dzisiaj obudował go do końca i podłączył do komina - można juz palić Co do ceny - jak dla mnie bomba - wsad 1400 zł (odradzam tańsze za 800 - za cienkie żeliwo jak na piecokominek) , marmur na gzymsy wraz ze szlifowaniem krawędzi na podwójny ćwierćwałek około 500 zł plus robocizna z kaflami z odzysku (wg mnie nowe nie mają tego uroku - zdun miał spory wybór z rozbiórek - wybrałem ładne 90-letnie ) jakieś 1000 - 1200 zł . Czyli całość zamknie się w granicach 3000 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 12.07.2007 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 Bardzo mi się podobają kominki w kaflach. Obawiam się tylko, że cena przerośnie moje najśmielsze oczekiwania. Proszę o informację na ten temat. Pozdrawiam też o takim myślę... 18 000............. - na gotowo : wkład, montaż, kafle (firma hark: http://www.hark-kominki.pl/kachelkamin/3_149_2.html ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts