Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

mapa geodezyjna

tomitomi5

Recommended Posts

witam

Moze jest mi ktos w stanie odpowiedziec na pytanie,;mam mapki zrobione do celow projektowych w skali 1;500, ksera tej mapki zlozylem we wnioskach o wstepne warunki przylacza gazu wody i kanalizacji i jest ok, jutro jade do elektrowni zlozyc wniosek o wstepne warunki przylacza i tam chca mapke geodezyjna w skali 1;1000,czy ta moja do celow projektowych w skali 1;500 moze byc?

Pozdrawiam Tomek

Mapa w skali 1:500 jest dokładniejsza niż w skali 1:1000 dlatego nie sądzę, żeby był z tym problem. Jeżeli chcesz mieć pewność, najłatwiej będzie zadzwonić do elektrowni dowiedzieć się u źródła. Jeżeli będą się upierali przy 1:1000 i przyjmą ksero to wystarczy, że skserujesz swoją mapę w pomniejszeniu 50% i po problemie :)

Pozdrawiam

Kuba

Mapa w skali 1:500 jest dokładniejsza niż w skali 1:1000 dlatego nie sądzę, żeby był z tym problem. Jeżeli chcesz mieć pewność, najłatwiej będzie zadzwonić do elektrowni dowiedzieć się u źródła. Jeżeli będą się upierali przy 1:1000 i przyjmą ksero to wystarczy, że skserujesz swoją mapę w pomniejszeniu 50% i po problemie :)

Pozdrawiam

Kuba

powielenie mapy w innej skali, jak proponujesz, najprawdopodobniej nie zostanie uznane przez gestora, gdyz opis na mapie bedzie wskaywał że skala mapy to 1:500 a jej rzeczywista skala po wykonaniu kserokopii będzie tak naprawdę nieznana

pozdrawiam

• 3 months później...