Marx 10.07.2007 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 WitamPlanuje nabyc segment miedzywojennego szeregowca. Planujac generalny remont chcialbym oczywiscie docieplic. Problem w tym ze mur z cegly cieply nie jest, a wspolnota nie zgodzila sie na ocieplenie tylko jednego segmentu.Co mozna zrobic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trojan74 10.07.2007 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 - namówić resztę mieszkańców szeregu do ocieplenia - ocieplić od środka - lobbować wśród członków wspólnoty i uzyskać kiedyś wymagane 51% głosów - olać ich i ocieplić Czy ten obiekt podlega pod konserwatora? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marx 10.07.2007 20:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 jak sie ociepla od srodka?pod konserwatora nie podlega Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 11.07.2007 04:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 jak sie ociepla od srodka? Chyba grzejnikiem, bo inne warianty są wątpliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marx 11.07.2007 06:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 a gdyby po prostu w srodku dobudowac grubszy mur? np druga warstwe cegiel czy wrecz cos lepszego izolacyjnie. Wiem ze welna czy styropian byc n ie moze bo sie bedzie w srodku skraplac, a zbudowanie trojwarstwowki zajmie zbyt duza powierzchnie w srodku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 11.07.2007 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 Od środka ale tym... płyty klimaktyczne Calsitherm http://www.e-izolacje.pl/2735.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marx 11.07.2007 09:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 to jest raczej plyta/system antygrzybowy, a ocieplanie to chyba skutek uboczny gdyz niewiele jest tam napisane na temat ocieplania. Na oko ma to grubosc 5cm, ale o ile poprawia termoizolacyjnosc - niewiadomoOK znalazlem tutajhttp://www.muratorplus.pl/ocieplanie-od-wewnatrz,25379_26114.htmWspółczynnik przewodzenia ciepła W m-1 K-1 0,065 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trojan74 11.07.2007 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 Ja właśnie muszę niestety ocieplać od środka - ruszam w przyszłym tygodniu. Rozważam dwie opcje : - zaizolowaną folią wełną 12 cm na stelażu lub- styropian - lecz przyklejony do muru na całej powierzchni a na nim tynki lub płyta k-g także przyklejona na całej powierzchni aby nie tworzyć pustek w ścianie gdzie mogłaby się skraplać wilgoć zimą. Tak to sobie wydedukowałem po prześledzeniu wielu wątków. Oczywiście do tego dobra wentylacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trojan74 11.07.2007 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 Acha - jeszcze jedno - też myślałem o płytach klimatycznych ale cena raczej by mnie zabiła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 15.07.2007 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2007 za rok/dwa będziesz więc miał okazję założyć wątek: "Ratunku jak pozbyć się grzyba" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts