magdac. 10.07.2007 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 Witam, co myślicie o konglomeracie na posadzki?? Na pewno nadaje się na parapety, blaty kuchenne i jako płytki na ścianę ale nie wiem co z posadzkami? Macie jakieś doświadczenia w tym temacie, co polecacie? Może ktoś zna firmę która zajmuje sie tym w okolicach Częstochowy Będę wdzięczna za zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 11.07.2007 05:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 Konglomerat na posadzce będzie wymagał konserwacji (impregnowanie i polerowanie) co jakiś czas. Aby na prawdę ładnie wyglądał to tak raz do roku na pewno. Fakt, że robi się z tego posadzki w hotelach czy na lotniskach ale tam mają ludzi i sprzęt by dbać o podłogę. Lepiej zainwestuj w granit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edybre 11.07.2007 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 Podepnę się do wątku i zapytam czy i jak można naprawić odprysk na frezie w parapecie z konglomeratu - hydraulicy tak załatwili mój parapet Ubytek nie jest duży ale mnie denerwuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 11.07.2007 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 Tak. Są do tego specjalne szpachle dopasowane kolorystycznie do danego kamienia. Nakładasz masę z utwardzaczem, później szlifujesz coraz drobniejszym papierem ściernym a na koniec polerujesz. Zadzwoń do firmy gdzie kupiłeś parapety to pewnie odsprzedają tobie odrobinę szpachli. Papier ścierny (nr 120 400 600 1000 2000) kupisz w sklepie z lakierami samochodowymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edybre 11.07.2007 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 Bardzo dziękuję za pomoc - od razu mi lepiej . Ostatnio pierwsze ci widziałam przychodząc na budowę to ten odprysk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 11.07.2007 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 Tak swoją drogą skoro wiadomo kto to zrobił to ja bym zaprosił serwis fabryczny do odpłatnej naprawy na koszt hydraulika... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edybre 12.07.2007 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 Problem w tym, że nie było komisyjnego "przekazania" parapetów i hydraulik twierdzi, że to nie jego ekipa, ja wiem, że to on bo głaszczę te parapety średnio 2 razy dziennie i znam każdy milimetr. Nie złapałam nikogo za rękę więc niestety nic nie udowodnię Najważniejsze, że można to naprawić i chyba nie będzie to zbyt drogie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts