Maxtorka 12.07.2007 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 Mamy bidet i WC z Koła - seria Ego . Gabarytowo OK , nawet dla duzych osobników http://img175.imageshack.us/img175/8894/dominarty178ug9.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grazia-Ol 12.07.2007 10:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 Interesująca łazienka. Można ją gdzieś obejrzeć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 12.07.2007 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 Na żywo oczywiście Kilka zdjęć wklejałam tez tu : http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=58391&highlight=libra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grazia-Ol 12.07.2007 12:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 O, zdjęcie Twojego domu trzymam od dawna w pliku Elewacje, chodziło o przykłady kawałków z cegłą klinkierową. To już zlokalizowałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asana 12.07.2007 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 Maxtorko - ja troszke nie na temat, ale nie moge dopatrzec, jakim rozmiarem plytek macie obudowana wanne?Musze przyznac, ze z przyjemnoscia sie oglada zdjecia waszego domu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 12.07.2007 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 Maxtorko - ja troszke nie na temat, ale nie moge dopatrzec, jakim rozmiarem plytek macie obudowana wanne? Musze przyznac, ze z przyjemnoscia sie oglada zdjecia waszego domu! Dziękuję Sprawdziłam rozmiary płytek i sprawa ma sie następująco : Dwa proste boki to płytka standardowa 20x25 natomiast cały skos ( czy też krzywizna wanny ) został rozmierzony przez wykonawcę i płytka była przycinana na szerokość 9,5 cm . A pod spodem są luksfery połówkowe . A za nimi wąż świetlny To podświetlenie sprawdza sie zwlaszcza nocą kiedy trzeba skorzystać z WC , daje delikatne naprowadzające światełko A tak na marginesie czy Twój nick coś o Tobie mówi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asana 12.07.2007 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 Maxtorko- dzieki ogromne!!! A tak na marginesie czy Twój nick coś o Tobie mówi ? Nawet calkiem sporo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 12.07.2007 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 A tak na marginesie czy Twój nick coś o Tobie mówi ? Nawet calkiem sporo Powitanie słońca , pies z głową w dole , wojownik Od pół roku chodzę na zajęcia i trochę staram się praktykować w domu . Dla mnie to super wyciszenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
el-ka 12.07.2007 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 Do Miki.Bateria bidetta to bateria umywalkowa z dołączonym maleńkim prysznicem, ma też termostat. Kupuje się normalnie - w sklepach z wyposażeniem lazienkowym. Firma Oras, jest dość droga - ok. 300-400 zł, dokładnie nie pamiętam, ale zaoszczędza się na misce bidetowej i osobnej baterii do bidetu. Ustawia się wodę otwierając kran przy umywalce, a sam prysznic uruchamia się przyciskiem na jego rączce. Dla mnie to nawet wygodniejsze od bidetu, bo tam woda idzie z tyłu, a tu trzymasz prysznic w ręce i płuczesz tak jak chcesz - kierunek mycia od przodu do tyłu też jest bardziej higieniczny. Ten prysznic używam też do napełniania wiaderka do mycia podłogi oraz płukania butów z błota oraz mycia kociej kuwety nad kibelkiem. Ważne, żeby kibelek był z tych większych, żeby było miejsce do manewrowania tym prysznicem. U mnie trochę mały i się chlapie.Są też specjalne deski bidetowe, elektronicznie sterowane, nawet z funkcją suszenia!!! ale to potwornie drogie - w tysiącach!!!http://lazienki.abc24.pl/default.asp?kat=13231Znalazłam link do Oras. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grazia-Ol 14.07.2007 07:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2007 WYNIK RÓŻNICOWANIA W KIERUNKU ŁADNE, WYGODNENa dzisiaj wybór pada na Koło: Varius, Impuls. Villeroy&Bosch: Omnia Architektura. Użytkujących wymienionych wzorów proszę o opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asana 14.07.2007 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2007 My wlasnie nabylismy kolo ego, ale radosci uzytkowania dopiero przed nami... Ale moi rodzice od lat uzytkuja zupelnie klasyczna w formie induse i musze powiedziec, ze spisuje sie na medal! A my raczej z wielkoludow! Powitanie słońca , pies z głową w dole , wojownik Od pół roku chodzę na zajęcia i trochę staram się praktykować w domu . Dla mnie to super wyciszenie Dla mnie tez! Cwiczylam nawet w ciazy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damiang 16.07.2007 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 Przy bidecie to chyba mniej ważne są jego rozmiary, co miejsce po jego bokach.Jak ktoś wysoki to musi mieć gdzie zmieścić kolana jak usiądzie w (pardon) rozkroku. My mamy Koło Nova i jest OK. Co do porównania bidetu i bidetty.Bidetta to namiastka, jak nie ma miejsca na bidet.A argumenty o większej higieniczności i wygodzie:-na bidecie można usiąść tyłem (jak na kibelki) oraz (przede wszystkim) przodem (o czym el-ka chyba nie wie).-bidette trzeba trzymać w ręce (jedna ręka zajęta, a czasem trzeba np.przytrzymać ubranie) albo odkładać na uchwyt, w bidecie obydwie ręce są wolne a strumień wody można skierować w odpowiednie miejsce I bynajmniej nie mówię teoretycznie, bo używaliśmy obydwóch wynalazków. Teraz nie wyobrażam sobie łazienki w domu bez bidetu (nie mówię o łazience gościnnej itp). I bynajmniej nie chodzi o mycie nóg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arcobaleno 16.07.2007 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 Może ja jestem dziwna, ale dla mnie mycie dziecięcych rączek, zabawek itd w bidecie jest obrzydliwe To prawie tak, jakby to robić w muszli klozetowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
el-ka 16.07.2007 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 Faktycznie - pozycja "odwrotna" nie przyszła mi do głowy! (ojej, trochę niefortunne wyrażenie w tym kontekście ). Nie korzystałam też za wiele z bidetu, tylko z tej baterii, bo na bidet na razie miejsca nie mam. W każdym razie możliwość umycia się w sytuacjach "toaletowych" jest według mnie niezbędna. A mycie rączek w bidecie uważam za mało higieniczne i przede wszystkim jakieś takie mało eleganckie, nawet jeśli bidecik jest sterylny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 16.07.2007 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 Co do porównania bidetu i bidetty. Bidetta to namiastka, jak nie ma miejsca na bidet. A argumenty o większej higieniczności i wygodzie: -na bidecie można usiąść tyłem (jak na kibelki) oraz (przede wszystkim) przodem (o czym el-ka chyba nie wie). -bidette trzeba trzymać w ręce (jedna ręka zajęta, a czasem trzeba np.przytrzymać ubranie) albo odkładać na uchwyt, w bidecie obydwie ręce są wolne a strumień wody można skierować w odpowiednie miejsce . Nic dodać , nic ująć Mam bidet w łazience u góry i bidettę na dole . Gdyby nie brak miejsca na dole byłby drugi bidet . Chociaż wąż bidetty jest bardzo pomocny przy nalewaniu wody do wiaderka czy miski . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damiang 17.07.2007 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 Do mycia dzięcięcych rączek to się kupuje za grosze w Ikei taką podstawkę:http://www.ikea.com/PIAimages/27903_PE083276_S3.jpg I nie ma problemy z dostaniem do dorosłej umywalki, o ile dziecko potrafi stać. A jak urośnie bardziej to może samo korzystać z umywalki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xdotka 17.07.2007 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 Nie bardzo ,muszę przyznać, rozumiem to obrzydzenie na myśl o myciu rączek w bidecie Myślę, że może to dotyczy tych, co go nie użytkują i kojarzy im się właśnie z kibelkiem ze względu na kształt? Bidet to taka umywalka, tylko z przeznaczeniem, że tak powiem, do innego piętra.Nic w niej obrzydliwego Mam bidety od 10 lat i swego czasu, bardzo byłam zadowolona, że dzieci mogą samodzielnie umyć rączki, bez wchodzenia na takie właśnie schodki jw , zawsze to bezpieczniej, zwłaszcza w łazience, troszkę wody i już ślisko. Teraz oprócz nas bidety bardzo lubi nasz pies, któremu z powodzeniem służą za wodopój. Zwłaszcza, że nie toleruje wody niegazowanej - z miski A co z wanną pakuje się do niej to samo "piętro",nie obrzydliwie jeszcze dokładać resztę osoby? Nie tylko rączki w powietrzu. A i ze znalezieniem się w świecie dzieci też nie miały problemu, wiedziały do czego służy umywalka ,teraz też jej z powodzeniem używają, nie było żadnej traumy Zawsze wiedziałam, że mam wyjątkowo inteligentne potomstwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grazia-Ol 18.07.2007 15:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 Pozostanę przy takiej wersji: Górna łazienka - V&B - Omnia; bidet i miska Dolna łazienka - Koło Variuss - miska. bidetu nie będzie). Dolną łazienkę wykleję dużymi płytami jednobarwnymi, położonymi poziomo z Paradyża: Traveno, lub Junona lun Sunny lub Dalia. Będzie pięknie. Jak nie dostanę nic włoskiego w cenie do 50 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damiang 25.07.2007 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 Dzisiaj iGoogle w ramach How to of the Day zaproponowało mi artykuł w sam raz do tego wątku:How to Use a Bidet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 25.07.2007 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 Witam, Ze względu na maluśką łazienkę, nijak mi się bidet nie mieści. Deski bidetowe mają tyle bajerów, że za ich cenę można chyba całą łazienkę wyposażyć (oszczędnie ). Znalazłam natomiast coś takiego: http://www.sklep.gejzer.pl/wc-miski-c-77.html?osCsid=03541a2b5ee0c32b281bc33440d83409 Czy ma ktoś jakieś pojęcie na temat, jak toto wygląda w użytkowaniu?? Cena w każdym razie do przyjęcia jak na dwa w jednym. Na wszelki wypadek mam zamiar zainstalować również bidettę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts